Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Google θέλει να σχεδιάσει τους δικούς της επεξεργαστές
Google

Η Google θέλει να σχεδιάσει τους δικούς της επεξεργαστές

απο Kostas Gliatiotis

Είναι κοινό μυστικό στον κόσμο των Smartphones, ότι μεγάλο μέρος της απόδοσης που έχουν οι συσκευές της Apple οφείλεται στο ότι η εταιρεία σχεδιάζει και το λειτουργικό, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του hardware των συσκευών της.

Φαίνεται ότι και η Google έχει πλέον αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά μια ανάλογη κίνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να προσλαμβάνεις μηχανικούς που ειδικεύονται στην κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα που έχει συγκροτήσει η Google ήδη, αποτελείται από 16 μηχανικούς και τέσσερα άτομα διοικητικού προσωπικού, σε εγκαταστάσεις που έχει ανοίξει στην Ινδία, στην πόλη Bengaluru. Οι μηχανικοί αυτοί προέρχονται από εταιρείες όπως η Qualcomm, η Intel και η Apple, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τον λόγο για τον οποίο τους έχει προσλάβει η Google.

Στο παρελθόν η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Qualcomm ώστε να βρει ένα τρόπο να προσθέσει τον δικό της επεξεργαστή εικόνων σε συνδυασμό με τη σειρά Snapdragon, ώστε να προσφέρει στα Pixel 2 και Pixel 3 τις φωτογραφικές επιδόσεις που ήθελε.

Πλέον η Google θεωρεί απαραίτητο όπως φαίνεται, το να σχεδιάσει το δικό της hardware ώστε να ορίζει η ίδια το πως θα τρέχει σε αυτό το λειτουργικό της σύστημα. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα γίνει με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, και ποσό διαφορετικό θα είναι πλέον το Android, προκειμένου να «τρέχει» σωστά ταυτόχρονα σε επεξεργαστές της Qualcomm, της Huawei, της Samsung αλλά και αυτούς της Google.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πήγες, η Google θέλει να επεκτείνει την ομάδα αυτή ακόμα περισσότερο, φτάνοντας περίπου τα 80 άτομα. Σε κάθε περίπτωση, εταιρείες όπως η Apple και η Samsung που σχεδιάζουν τους δικούς τους custom πυρήνες επεξεργασίας, ξεκίνησαν τον σχεδιασμό τους αρκετά χρόνια πριν τη διάθεση τους στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν η Google αποφασίσει να συνεχίσει με το συγκεκριμένο project, είναι απίθανο να δούμε κάποιο Smartphone με δικό της επεξεργαστή σε λιγότερο από δυο χρόνια από σήμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights