Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ eduACT και Ελληνικός Χρυσός εγκαινιάζουν το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη»

eduACT και Ελληνικός Χρυσός εγκαινιάζουν το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη»

απο Kostas Gliatiotis

Το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη».

130 παιδιά και νέοι από τον Δήμο Αριστοτέλη έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (το πολύπτυχο Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics) του προγράμματος, σε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους που βρίσκονται στις τοπικές κοινότητες του Στρατωνίου και του Νεοχωρίου στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική εκπαιδευτική ομάδα της eduACT με την υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός, δίνοντας πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση υψηλού επιπέδου και στοχεύοντας σε μία ξεχωριστή μαθησιακή εμπειρία που εξασκεί τον νου και προάγει την αναλυτική σκέψη. Μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που γίνονται πράξη ως δημιουργικό διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη δύναμη της γνώσης, καλλιεργούν σημαντικές γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες και ανακαλύπτουν κλίσεις και ταλέντα που θα τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου του μέλλοντος.

Η δυνατότητα πρόσβασης των οικογενειών της τοπικής κοινωνίας της Χαλκιδικής σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται στα παιδιά και υλοποιείται σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες τους, είναι πολύτιμο δώρο για τους κατοίκους, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το πρόγραμμα έχοντας -από τις πρώτες κιόλας μέρες- υπερκαλύψει τον διαθέσιμο αριθμό των θέσεων.

Η πρωτοβουλία της «Ελληνικός Χρυσός» να αναπτύξει αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με έναν καταξιωμένο εκπαιδευτικό φορέα, όπως είναι η eduAct, με εκπαιδευτικές δράσεις που εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα και βραβευμένο με τη «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία 2018» από τα “Education Leader Awards”, έρχεται ως επιστέγασμα της προσπάθειάς της να συμβάλλει καθημερινά στην ευημερία της τοπικής κοινότητας όπου δραστηριοποιείται. Ακόμα περισσότερο, ωστόσο, δημιουργεί ένα αίσθημα υπερηφάνειας στην εταιρεία που πρωτοπορεί και προσφέρει στα παιδιά του Δήμου Αριστοτέλη μία σύγχρονη εκπαιδευτική εμπειρία συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση και ανάπτυξή τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ: https://eduact.org/eukairies-sti-gnosi/hellas-gold/

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights