Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H Samsung Αποκαλύπτει την Πλήρη Σειρά QLED ΤV για το 2019 στο European Forum στην Πορτογαλία

H Samsung Αποκαλύπτει την Πλήρη Σειρά QLED ΤV για το 2019 στο European Forum στην Πορτογαλία

απο Kostas Gliatiotis

H Samsung Electronics Co. παρουσίασε τη σειρά τηλεοράσεων QLED για το 2019 στο Samsung European Forum που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Η ανακοίνωση της πλήρους σειράς QLED TV ήρθε εν όψει της εμπορικής κυκλοφορίας των νέων προϊόντων στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2019. Το τριήμερο event έδωσε στους περισσότερους από 2.000 παρευρισκόμενους την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα προϊόντα της σειράς 2019 QLED της Samsung.

Μεταξύ των βασικών προϊόντων της σειράς 2019 QLED που αποκαλύφθηκαν, βρίσκονται οι σειρές τηλεοράσεων 8Κ και 4Κ, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την 8K Q900R με μοντέλα που διαθέτουν μέγεθος οθόνης από 65 ως 98 ίντσες, καθώς και οι 4K Q90R, Q80R, Q70R και Q60R με μέγεθος οθόνης από 43 ως 82 ίντσες. Συνολικά, η πλήρης σειρά 2019 QLED αποτελείται από περισσότερα από 20 μοντέλα και περιλαμβάνει μεγαλύτερη γκάμα στα μοντέλα τηλεοράσεων ultra-large (μεγάλων διαστάσεων).

Η ενσωμάτωση περισσότερων ultra-large τηλεοράσεων στη σειρά προϊόντων είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Samsung που προκύπτει από τις μεταβολές στην καταναλωτική ζήτηση. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πάροχο επιχειρηματικών πληροφοριών IHS Markit, η αγορά τηλεοράσεων 75 ιντσών και άνω σημείωσε 2,1 εκατομμύρια μονάδες το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 43%, αγγίζοντας τα 3 εκατομμύρια μονάδες φέτος και τα 5,8 εκατομμύρια μονάδες το 2022*.

«Τον τελευταίο χρόνο διαπιστώσαμε την ακλόνητη εμπιστοσύνη και την αγάπη των πελατών μας για τις τηλεοράσεις QLED της Samsung», δήλωσε ο Jongsuk Chu, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Φέτος, οι σειρές QLED 8K και 4K απαντούν στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για ultra-large τηλεοράσεις και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε την πιο καινοτόμα και συναρπαστική σειρά μας μέχρι σήμερα».

«Το Κορυφαίο Μαύρο και η Οπτική Γωνία» καθιστούν την QLED πρωτοποριακή

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Samsung να αυξήσει την τεχνολογία QLED, οι τηλεοράσεις της σειράς 2019 QLED διαθέτουν τεχνολογία «Ultra Viewing Angle» (Οπτική Γωνία Μεγάλου Εύρους), η οποία αναδιαμορφώνει τους πίνακες της τηλεόρασης, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να διαχέεται ομοιόμορφα στην οθόνη μέσα από το πάνελ με τα φώτα. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι τηλεοράσεις 2019 QLED της Samsung μπορούν να προβάλλουν ευκρινείς εικόνες με βαθύτερο μαύρο χρώμα και ευρύτερη οπτική γωνία. Επίσης, οι τηλεοράσεις 2019 QLED είναι μοντέλα «Direct-Full-Array» που διαθέτουν πιο εξελιγμένο έλεγχο της χρωματικής αντίθεσης, επιτρέποντας βαθύτερες μαύρες απεικονίσεις χωρίς χρωματικές κηλίδες.**

Σε συνέχεια της ενσωμάτωσης σε μοντέλα 8K, τα νέα μοντέλα QLED 4K της Samsung είναι, επίσης, εξοπλισμένα με τον ιδιόκτητο επεξεργαστή «Quantum Processor», που επιτρέπει στα προϊόντα QLED 4K να προβάλλουν περιεχόμενο από οποιαδήποτε πηγή σε διαφορετικές αναλύσεις με βελτιωμένη φωτεινότητα, αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και καλύτερο ήχο για κάθε σκηνή μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Επιπλέον, όλες οι τηλεοράσεις Samsung 2019 QLED θα διαθέτουν HDR10+, την τεχνολογία επόμενης γενιάς της Samsung για επεξεργασία εικόνας. Το πρότυπο HDR10+ φωτίζει περισσότερο τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνει τις πιο σκοτεινές, βελτιώνοντας τα επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης για κάθε σκηνή, για να εξασφαλίσει πιο ρεαλιστική εμπειρία τηλεθέασης. Οι τηλεοράσεις QLED 8K θα υποστηρίζουν, επίσης, μετάδοση HDMI 2.1 (8K 60P) και οι χρήστες των QLED 8K θα μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο με υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε υπηρεσίες streaming μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Τηλεοπτική Εμπειρία με τον Έξυπνο Βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης «New Bixby» και μια Ανοιχτή Πλατφόρμα

H λειτουργία «New Bixby» στις τηλεοράσεις 2019 QLED διευκολύνει τους χρήστες, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο της αρεσκείας τους μέσω φωνητικών εντολών στο «Universal Guide» της Samsung, το οποίο βοηθά τους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο βάσει προηγούμενων συνηθειών και προτιμήσεων προβολής.

Για να παρέχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και λειτουργίες ανοιχτής πλατφόρμας, οι Smart τηλεοράσεις της Samsung θα προσφέρουν μια νέα εφαρμογή για ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes (iTunes Movies and TV Shows) και θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2. Με την νέα εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη του iTunes και να περιηγηθούν στο iTunes Store για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν περιεχόμενο. Με την υποστήριξη της εφαρμογής Apple AirPlay 2, οι πελάτες της Samsung θα μπορούν να αναπαράγουν αβίαστα περιεχόμενο από τις συσκευές Apple απευθείας στις τηλεοράσεις Samsung Smart.

Ακόμα, στις Smart τηλεοράσεις της Samsung έχουν πια ενσωματωθεί οι εφαρμογές Amazon Alexa και Google Assistant, έτσι ώστε οι χρήστες να ανάβουν ή να σβήνουν την τηλεόρασή τους ή να ελέγχουν τα επίπεδα ήχου μέσω απλής φωνητικής εντολής.

H λειτουργία «Ambient Mode» Προσφέρει Ακόμα Μεγαλύτερη Ποικιλία Τέχνης και Διακόσμησης

Μέσω της λειτουργίας «Ambient Mode», οι τηλεοράσεις QLED της Samsung μπορούν να παρέχουν χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες, όπως η ώρα, ο καιρός και οι τίτλοι ειδήσεων, ή να προβάλλουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και έργα τέχνης. Επιπλέον, μια ευρύτερη ποικιλία θεμάτων είναι διαθέσιμη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους τους και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να συγχρονίσουν τις ambient οθόνες τους με αναπαραγωγή μουσικής, όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση αδράνειας. Ένας αυτόματος αισθητήρας ελέγχου φωτός έχει τοποθετηθεί στην τηλεόραση για να παρέχει τη βέλτιστη φωτεινότητα για τον περιβάλλοντα χώρο, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας.

Οι τηλεοράσεις «The Frame» και «The Serif» κυκλοφορούν με QLED τεχνολογία

Στο Samsung European Forum, η Samsung παρουσίασε, επίσης, την έκδοση των τηλεοράσεων «The Frame» και «The Serif» για το 2019, οι οποίες έχουν υιοθετήσει QLED οθόνη.

Με την λειτουργία «Art Mode», που προβάλλει έργα ζωγραφικής, εικόνες και ψηφιακά έργα τέχνης στην οθόνη, η τηλεόραση «The Frame» μετατρέπει τον χώρο του χρήστη σε γκαλερί τέχνης. Επιπρόσθετα, ρυθμίζει την φωτεινότητα και τα χρώματα του περιεχομένου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο. Η τηλεόραση «The Frame» του 2019, πρόσφατα εξοπλισμένη με QLED οθόνη παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας κατά την χρήση, ενώ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης, όταν είναι εκτός λειτουργίας.

Η τηλεόραση «The Serif» για το 2019, σχεδιασμένη από τους Ronan και Erwan Bouroullec με έμφαση στην αισθητική, κυκλοφορεί σε διαστάσεις 43, 49 και 55 ιντσών, αντικαθιστώντας σε μέγεθος τα υπάρχοντα μοντέλα από 24 ως 40 ίντσες. Οι τηλεοράσεις της Samsung «The Frame» και «The Serif» για το 2019 θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις Ευρωπαϊκές, Κορεάτικες και Αμερικάνικες αγορές φέτος τον Απρίλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις QLED τηλεοράσεις της Samsung για το 2019, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.samsung.com.

*Πηγή: IHS Markit, Technology Group, TV Sets Market Tracker, Q3 2018. Η ενημέρωση δεν περιλαμβάνει διαφημιστική τοποθέτηση της Samsung. Οποιαδήποτε αναμετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται με ευθύνη του τρίτου μέρους. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.technology.ihs.com για περισσότερες λεπτομέρειες.

**Οι προδιαγραφές του προϊόντος μπορούν να διαφέρουν ανά μοντέλο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights