Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Sony συνεργάζεται με την Light για Smartphones με περισσότερες από 4 κάμερες

Η Sony συνεργάζεται με την Light για Smartphones με περισσότερες από 4 κάμερες

απο Kostas Gliatiotis

Αφού βρισκόμαστε πλέον στην εποχή που οι τρεις κάμερες στο πίσω μέρος των κορυφαίων Smartphones θεωρούνται σχεδόν “δεδομένες”, είναι αναμενόμενο ότι θα περάσουμε κάποια στιγμή στην εποχή που θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες. Η Sony Mobile ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Light, μια εταιρεία που εξειδικεύεται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, τον σχεδιασμό συσκευών με ασυνήθιστα… πολλές κάμερες.

Η Light είχε παρουσιάσει πριν περισσότερο από ένα χρόνο πλέον, μια συσκευή με 16 συνολικά κάμερες στο πίσω μέρος, που παρότι δεν ήταν τυπικά κινητό τηλέφωνο, βασιζόταν στο Android της Google. Η λογική ύπαρξης του ήταν να “αποδείξει” το πως μπορεί η εταιρεία να συνδυάσει τα δεδομένα από όλες αυτές τις κάμερες ανάλογα με το αντικείμενο και τις συνθήκες στη λήψη κάθε φωτογραφίας.

Η συνεργασία της Sony με την Light έχει σκοπό να επιτρέψει στην πρώτη να συνδυάζει καλύτερα τα δεδομένα από διαφορετικά είδη καμερών, με διαφορετικό οπτικό πεδίο, αλλά και ασπρόμαυρους αισθητήρες προκειμένου να δημιουργεί τις καλύτερες θεωρητικά φωτογραφίες. Φυσικά οι συνδυασμοί αυτού του είδους δεν είναι κάτι νέο, αφού η Huawei συνδυάζει τα δεδομένα από την βασική κάμερα με μια δεύτερη με ασπρόμαυρο αισθητήρα εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια πλέον, σε συνεργασία με την Leica.

Από την πλευρά της Sony mobile, που παρότι η ίδια κατασκευάζει τις κάμερες για πολλές συσκευές του ανταγωνισμού της, είχε πάντα ένα μειονέκτημα στον τομέα του λογισμικού και της επεξεργασίας των δεδομένων από τους αισθητήρες που χρησιμοποιούσε, η συνεργασία με την Light είναι η πιο άμεση λύση προκειμένου να προσφέρει κάτι νέο σε αυτόν τον τομέα.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη συνεργασία είναι ότι η Sony επιβεβαιώνει με αυτόν τον τρόπο την “στήριξη” που προσφέρει στο Mobile τμήμα της, παρά τα συνεχόμενα οικονομικά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights