Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Huawei Mate X : Το πρώτο αναδιπλούμενο 5G Smartphone της εταιρείας

Huawei Mate X : Το πρώτο αναδιπλούμενο 5G Smartphone της εταιρείας

απο Kostas Gliatiotis

Η “χαρά” της Samsung για την πρωτιά στην αγορά των αναδιπλούμενων Smartphones δεν κράτησε περισσότερο από μερικές ημέρες, αφού ήταν δεδομένο ότι η Huawei θα παρουσιάζε σήμερα την δική της αντίστοιχη πρόταση. Το Huawei Mate X όπως είναι η επίσημη ονομασία του πρώτου αναδιπλούμενου Smartphone της εταιρείας, έρχεται με τον δικό του, σημαντικά πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό, και όλα τα χαρακτηριστικά του είναι εμφανώς επιλεγμένα ώστε να είναι καλύτερα από αυτά του Galaxy Fold.

Αρχικά, η Huawei επέλεξε την λύση της οθόνης που “διπλώνει” στην εξωτερική της επιφάνεια, μια αλλαγή που προσφέρει και μια σημαντικά διαφορετική εμπειρία χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, και όπως τόνισε ιδιαίτερα η Κινεζική εταιρεία, το Mate X έχει μια σημαντικά μεγάλη οθόνη, ακόμα και όταν είναι κλειστό και χρησιμοποιείται μόνο το ένα μέρος της.

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι προφανώς η οθόνη όταν είναι “ανοιχτή” και χρησιμοποιείται ολόκληρη η επιφάνεια της. Η Huawei φρόντισε ώστε το Mate X να είναι καλύτερο και σε αυτόν τον τομέα, με το Smartphone να έχει και μεγαλύτερη συνολικά οθόνη από το Galaxy Fold, αλλά και χωρίς οι κάμερες να κόβουν ένα τμήμα από αυτή.

Συνεχίζοντας τη σύγκριση, ο πρόεδρος της Huawei Consumer Group, αναφέρθηκε και στον τρόπο που η εταιρεία του έχει κατασκευάσει τον μηχανισμό που διπλώνει η οθόνη του Mate X, με τρόπο που να μην αφήνει κενό ανάμεσα στα δύο τμήματα. Μάλιστα το Mate X έιναι και το πιο λεπτο αναδιπλούμενο Smartphone, είτε κάποιος το συγκρίνει με την οθόνη κλειστή είτε με αυτή ανοιχτή.

Σημαντικό είναι επίσης, το ότι με την λύση που έχει επιλέξει η Huawei για την οθόνη που διπλώνει προς τα έξω, ο χρήστης του Mate X θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις τρεις Leica κάμερες του και για λήψη φωτογραφιών με την οθόνη ανοιχτή, αλλά και με τα δύο τμήματα αυτής όταν την έχει κλειστή.

Όμως το Mate X θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο 5G Smartphone της Huawei, με την εταιρεία να δίνει ιδιαίτερη σημασία στο πόσο γρηγορότερη μετάδοση δεδομένων μπορεί να υποστηρίξει το δικό τηες Modem σε σύγκριση με αυτό της Samsung αλλά και του Snapdragon 855 της Qualcomm.

Τέλος, σαν “καρφί” στην Samsung και την εμμονή της με το αρκετά παλιό πλέον πρότυπο ταχείας φόρτισης που προσφέρει, η Huawei ανακοίνωσε ότι το Mate X θα έρχεται με φορτιστή που μπορεί να του παρέχει έως και 55W, μια σημαντική βελτίωση ακόμα και σε σύγκριση με την καταπληκτικά γρήγορη φόρτιση του Mate 20 Pro στα 40W. Η μπαταρία στο εσωτερικό του Mate X θα είναι επίσης εντυπωσιακά μεγάλη με χωρητικότητα 4,500 mAh.

Έχοντας τυπικά ξεπεράσει το Galaxy Fold σχεδόν σε κάθε τομέα που έχει σημασία, η Huawei θεωρεί δικαίως ότι μπορεί να ζητήσει περισσότερα χρήματα για το δικό της Mate X, που φέρνει ταυτόχρονα την τεχνολογία της αναδιπλούμενης οθόνης αλλά και το 5G ταυτόχρονα στην αγορά. Έτσι η έκδοση του Mate X με 8 GB μνήμης RAM και 512 GB αποθηκευτικού χώρου, θα κοστίζει… 2.229 ευρώ, και θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights