Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Xperia 1 επίσημα με 4k Oled Οθόνη
xperia 1

Το Xperia 1 επίσημα με 4k Oled Οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Έχοντας αρκετά χρόνια πλέον να παρουσιάσει μια πραγματικά ξεχωριστή συσκευή, η Sony Mobile αποκάλυψε πριν λίγη ώρα το Xperia 1, που αποτελεί την επόμενη κορυφαία συσκευή της. Αυτή τη φορά, οι δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το κάνουν πραγματικά ανταγωνιστικό.

Το Xperia 1 είναι το πρώτο Smartphone στην αγορά που θα διαθέτει 4k Oled οθόνη, με την ανάλυση της να είναι συγκεκριμένα στα 3,840 x 1,644 pixels. Η αναλογία πλευρών είναι ασυνήθιστη στο 21:9 κάνοντας την οθόνη πιο “ψηλή” από το συνηθισμένο, όμως η εταιρεία θεωρεί ότι αυτή είναι η ιδανική αναλογία για την προβολή βίντεο. Με διαγώνιο 6,5 ιντσών, η οθόνη του Xperia 1 είναι αρκετά μεγαλύτερη επίσης από το συνηθισμένο, ομως έρχεται με HDR υποστήριξη, και η Sony υπόσχεται χρωματική ρύθμιση ανάλογη με αυτή των επαγγελματικών οθονών της.

Στον τομέα της κάμερας τώρα, το Xperia 1 καταργεί σχεδόν όλα τα “κολλήματα” που είχε η Sony mobile τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κάμερες, και η ανάλυση είναι στα 12ΜΡ για κάθε μια από αυτές. Η βασική κάμερα έρχεται για πρώτη φορά με Optical Image Stabilization και Dual Pixel τεχνολογία εστίασης, ενώ η ανάλυση της δείχνει ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να βγάζει το Xperia 1 πραγματικά καλές φωτογραφίες.

Η δεύτερη κάμερα είναι πιο “συνηθισμένη” με 2Χ τηλεφακό για οπτικό ζουμ, και ένα μικρότερο σε μέγεθος αισθητήρα των 12 MP ενώ η τρίτη κάμερα έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό για φωτογραφίες με μεγαλύτερο “κάδρο”. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει μια νέα εφαρμογή για την λήψη βίντεο, που επιτρέπει την ρύθμιση της ποιότητας, της ταχύτητας εγγραφής, αλλά και των χρωμάτων, επιλογές που δεν υπάρχουν συνήθως προ-εγκατεστημένες σε Smartphones.

Στο εσωτερικό του Xperia 1 θα βρίσκεται ο νεότερος Snapdragon 855 της Qualcomm, σε μια έκδοση μόνο με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία είναι παρόλα αυτά ασυνήθιστα μικρή με χωρητικότητα 3,300 mAh, παρόλα αυτά το Smartphone υποστηρίζει το USB Power Delivery, για την ταχεία φόρτιση του. Η Sony mobile ανέφερε απλά ότι το Xperia 1 θα είναι διαθέσιμο “μέσα στην άνοιξη” χωρίς όμως επιπλέον λεπτομέρειες, και χωρίς να ανακοινώσει και την επίσημη τιμή πωλησης του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights