Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Youtube : Απαγορεύει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

Youtube : Απαγορεύει τα σχόλια σε βίντεο με παιδιά

απο Kostas Gliatiotis

Μια πολύ λογική απόφαση πήρε το Youtube, για κάτι που πιθανότατα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό. Τα βίντεο στα οποία υπάρχουν παιδιά, δεν θα έχουν πλέον ενεργή τη δυνατότητα να σχολιάσει κάποιος σε αυτά.

Η λογική πίσω από αυτή την απόφαση, βασίζεται στην προστασία των παιδιών αυτών από παιδόφιλους, και ανθρώπους που έχουν κάθε άλλου είδους κακόβουλη πρόθεση. Πλέον δεν θα μπορεί κάποιος να ξεκινησει συζήτηση με ανήλικους που επιλέγουν να ανεβάζουν τα δικά τους βίντεο στο Youtube, και με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύονται από όσους θέλουν να τους παραπλανησουν με άμεσο ή πλάγιο τρόπο.

Σύμφωνα με το ίδιο το Youtube, η δυνατότητα σχολιασμού έχει ήδη απενεργοποιηθεί σε… αρκετά εκατομμύρια βίντεο με παιδιά, ενώ το νέο μέτρο θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Μάλιστα έχει επισπεύσει και την ενεργοποίηση ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, που έχει σχεδιαστεί να αναγνωρίζει τέτοιου είδους κακόβουλα σχόλια και να τα μπλοκάρει αυτόματα ακόμα και σε βίντεο που θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα σχολιασμού ενεργή.

Φυσικά, για μια ακόμα φορά, το Youtube αντέδρασε μόνο όταν άρχισε να χάνει διαφημιστικά έσοδα, και όχι νωρίτερα από αυτό. Η Disney, η AT&T και η Epic Games (δημιουργός του δημοφιλούς Fortnite) είχαν ήδη αποσύρει τις διαφημίσεις τους από βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά, ακριβώς επειδή δεν υπήρχε κάποιου είδους προστασία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights