Αρχικη APPS / GAMES Whatsapp : Browsing μέσα από την εφαρμογή και αντίστροφη αναζήτησή εικόνων
whatsapp

Whatsapp : Browsing μέσα από την εφαρμογή και αντίστροφη αναζήτησή εικόνων

απο Kostas Gliatiotis

Δυο ακόμα δυνατότητες φαίνεται να δοκιμάζει το Whatsapp για την εφαρμογή του, που έκαναν την εμφάνιση τους στην beta έκδοση για Android smartphones.

Η πρώτη από αυτές θα επιτρέπει στην εφαρμογή του Whatsapp να ανοίγει σελίδες χωρίς να ανοίγει αυτόματα κάποιον άλλο browser. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από το Android σαν επιλογή στους δημιουργούς εφαρμογών και φαίνεται ότι το Whatsapp σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει. Σύμφωνα πάντως με την πολιτική απορρήτου της εφαρμογής, το ιστορικό πλοήγησης μέσα από την εφαρμογή θα είναι προσωπικό και δεν καταγράφεται από την εταιρεία και ποσό μάλλον από το Facebook.

Η δεύτερη δυνατότητα είναι ίσως πιο χρήσιμη, και μπορεί να κάνει αντίστροφη αναζήτησή εικόνων. Ο χρήστης θα μπορεί να κάνει upload στην Google μια εικόνα που έχει λάβει σε μήνυμα, και να δει αν έχει εμφανιστεί και πουθενά άλλου. Το Whatsapp θεωρεί ότι η δυνατότητα αυτή θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον περιορισμό μετάδοσης ψεύτικων ειδήσεων, αφού ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να αναζητήσει αν μια εικόνα είναι πραγματική ή κάποιος την έχει βρει άλλου και τη χρησιμοποιεί για άλλο σκοπό.

Δυστυχώς και οι δυο δυνατότητες είναι προς το παρόν μέρος μόνο της Beta εφαρμογής του Whatsapp , και μάλιστα μόνο για Android smartphones. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το ποτέ θα γίνουν διαθέσιμες σε όλους τους συνδρομητές του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.