Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η οθόνη του Xperia 1 θα λειτουργεί μονίμως σε 4K ανάλυση

Η οθόνη του Xperia 1 θα λειτουργεί μονίμως σε 4K ανάλυση

απο Kostas Gliatiotis

Το Xperia 1 δεν είναι το πρώτο Smartphone της Sony Mobile με οθόνη ανάλυσης 4K, όμως σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, φαίνεται ότι θα έχει μια σημαντική διαφορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση στελεχών της εταιρείας σε επίσημο … forum, η οθόνη αυτή θα λειτουργεί μονίμως σε ανάλυση 4K.

Τα προηγούμενα Z5 Premium, XZ1 Premium που είχαν οθόνη αντίστοιχης ανάλυσης, την χρησιμοποιούσαν μόνο κατά την προβολή φωτογραφιών και βίντεο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, το μενού και οι εφαρμογές παρουσιάζονταν σε ανάλυση 1080Ρ, μια λεπτομέρεια μάλιστα που αρχικά η εταιρεία απέφευγε να δημοσιεύσει.

Σε σύγκριση λοιπόν με αυτές τις συσκευές, το Xperia 1 έχει πλέον την επεξεργαστική ισχύ που να του επιτρέπει να παράγει το γραφικό του περιβάλλον στην υψηλή αυτή ανάλυση, αλλά το καταφέρνει χωρίς να αυξάνεται προφανώς και η κατανάλωση ενέργειας του. Σύμφωνα πάντως με τους ανθρώπους της εταιρείας, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές τρίτων που δεν υποστηρίζουν την προβολή σε τόσο υψηλή ανάλυση. Αυτές θα εμφανίζονται σε 1080Ρ, εκτός αν οι developers επιλέξουν να τις αναβαθμίσουν.

Το γραφικό περιβάλλον της Sony, και οι εφαρμογές που σχεδιάζει η ίδια η εταιρεία, θα έχουν όλες αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζουν σωστά την υψηλή αυτή ανάλυση, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του Xperia 1. Η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι που μας έρχεται, όμως η Sony Mobile προς το παρόν δεν έχει δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και την επίσημη τιμή πώλησης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.