Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H Huawei είναι ανοιχτή στην πώληση 5G modems στην Apple

H Huawei είναι ανοιχτή στην πώληση 5G modems στην Apple

απο Kostas Gliatiotis

Η Apple παρότι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του Hardware των δικών της Smartphones, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή τους, συνεχίζει να μην έχει τη δική της τεχνολογία στο κομμάτι της επικοινωνίας με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Για αρκετά χρόνια, η εταιρεία βασιζόταν στα Modems της Qualcomm, τα οποία και χρησιμοποιούσε σε συνδυασμό με τους δικούς της επεξεργαστές της σειράς Axx.

Με την κυκλοφορία των iPhone 7 όμως, η εταιρεία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και Modems της intel, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της από την Qualcomm, με την οποία πλέον βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για ένα σύνολο από πατέντες που μεταξύ άλλων αφορούν και την επικοινωνία των Smartphones με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό έχει αφήσει την Apple με την Intel σαν μοναδικό προμηθευτή για τα Modem στο εσωτερικό των νεότερων iPhones αλλά και iPad, κάτι που η εταιρεία συνεχίζει να μην θέλει προκειμένου να μην εξαρτάται από έναν μοναδικό προμηθευτή. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι η Intel δεν έχει ακόμα έτοιμο το δικό της Modem για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι και η Apple με τη σειρά της δεν μπορεί να ξεκινήσει την δοκιμή και στην συνέχεια την παραγωγή των iPhones με υποστήριξη για 5G δίκτυα.

Μάλιστα, η Intel παρότι ισχυρίζεται ότι θα έχει έτοιμο το δικό της Modem μέσα στο 2019 ώστε η Apple να μπορεί να παρουσιάσει το πρώτο της 5G iPhone το 2020, υπάρχουν πηγές της βιομηχανίας που θεωρούν ότι αυτό μπορεί και να μην συμβεί. Στην αναζήτηση ενός δεύτερου προμηθευτή, η Apple φαίνεται ότι αναζητά εναλλακτικές λύσεις, μεταξύ των οποιών περιλαμβάνεται και η Huawei.

Εκτός από τον σχεδιασμό των δικών της επεξεργαστών για Smartphones, η Huawei κατασκευάζει εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, τα δικά της Modems για 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο. Μάλιστα τα Modems της σειράς Balong, είναι αυτά που εδώ και περίπου 4 χρόνια υποστηρίζουν την συνδεσιμότητα των Smartphones της εταιρείας, στα P9, P10, P20, τη νέα σειρά P30 αλλά και την οικογένεια των Mate Smartphones.

Το Balong 5000 modem της Huawei υποστηρίζει ήδη τις βασικότερες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται, και θα χρησιμοποιηθούν σε 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό της κυρίως σε σύγκριση με την Intel αλλά και τη Samsung. Η Κορεάτικη εταιρεία παρότι έχει το δικό της Shannon modem με υποστήριξη για 5G δίκτυα, δεν φαίνεται να έχει ολοκληρώσει ακόμα τις δοκιμές του στην Ευρώπη, κάτι που πιθανότατα θα “αναγκάσει” την εταιρεία να φέρει το Galaxy Fold με τον Snapdragon 855 της Qualcomm που έχει ήδη ολοκληρωμένη υποστήριξη για 5G δίκτυα.

Παρότι η Apple ακόμα δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση σε αυτό το θέμα, και η Huawei από την πλευρά της δεν έχει αρνηθεί ότι βρίσκεται σε τέτοιου είδους συζητήσεις με την Apple, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μια τέτοια συνεργασία μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε μια συνεχόμενη “μάχη” για την δεύτερη θέση σε πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Huawei να έχει το πλεονέκτημα της έτοιμης δικής της λύσης για 5G Smartphones.

Είναι ιδιαίτερα πιθανό για την εταιρεία να μην θέλει να το μοιραστεί με τον ανταγωνιστή της, πόσο μάλλον την εποχή που αυτός δεν έχει κάποια αντίστοιχη λύση, και τα 5G Smartphones είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την HUawei να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της και να διατηρήσει μόνιμα τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights