Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Snapdragon 665 και 730 από την Qualcomm
Snapdragon 730

Snapdragon 665 και 730 από την Qualcomm

απο Kostas Gliatiotis

Δυο νέους επεξεργαστές παρουσίασε η Qualcomm πριν μια ημέρα, που ανανεώνουν την γκάμα της εταιρείας στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας επιδόσεων.

Ο πρώτος από αυτούς, με την ονομασία Snapdragon 665, αποτελεί όπως δηλώνει το μοντέλο του, την φυσική εξέλιξη του Snapdragon 660, ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου επεξεργαστή στη μεσαία κατηγορία τιμής. Ο νέος επεξεργαστής διατηρεί την ίδια διάταξη πυρήνων, με τέσσερις Α53 για τις πιο απλές εργασίες, χρονισμενους στο 1.8 GHz και τέσσερις σημαντικά ισχυρότερους Α73, που όμως παραδόξως είναι σρονισμενοι στα 2.0 GHz αντί των 2.2 που ήταν στον παλαιοτερο Snapdragon 660. Η εταιρεία όμως έχει κάνει πολλές ακόμα σημαντικές αλλαγές, και η πρώτη από αυτές αφορά την κάρτα γραφικών, που πλέον είναι η Adreno 610, η οποία όπως δηλώνει και η ονομασία της, ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις εντυπωσιακές σε απόδοση Adreno 630 και 640 των κορυφαίων επεξεργαστών της Qualcomm. Η τελευταία σημαντική αλλαγή του Snapdragon 660 είναι η υποστήριξη για καμερα με ανάλυση 25ΜΡ αντί για… 24ΜΡ του SD660, ενώ το ενσωματωμένο modem παραμείνει ακριβώς το ίδιο.

Ο Snapdragon 730 αποτελεί μια σαφώς πιο σημαντική αλλαγή, αφού σε σύγκριση με τον SD710 που αντικαθιστά, προσφέρει αρκετά καλύτερες επιδόσεις και όχι μόνο. Για τους πυρήνες επεξεργασίας του χρησιμοποιεί μια ασυνηθις5 διάταξη, με δυο ισχυρούς και έξι πιο οικονομικούς σε κατανάλωση. Οι δυο ισχυρότεροι όμως ειναι αρχιτεκτονικής Α76 της ARM, που είναι η νεότερη διαθέσιμη μέχρι στιγμής, και απλά έχουν σχετικά χαμηλή ταχύτητα στα 2.2 GHz. Οι υπόλοιποι έξι πυρήνες μάλιστα είναι Α-55, που αποτελούν την επίσης νεότερη διαθέσιμη έκδοση για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εδώ ο χρονισμός τους φτάνει το 1.8 GHz. Ο Snapdragon 730 έχει επίσης καλύτερη κάρτα γραφικών, την Adreno 618, με σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτή του SD710 που αντικαθιστά, ενώ διαθέτει και νεότερο και καλυτερο ISP για την διαχείριση καμερών με ανάλυση έως 36ΜΡ αλλά και υποστήριξη αναγνώρισης αντικειμένων όπως και οι ακριβότεροι SD845 και SD855.

Οι δυο νέοι επεξεργαστές της Qualcomm είναι ήδη διαθέσιμοι στους κατασκευαστές που τους έχουν επιλέξει για τα επόμενα τους Smartphones, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτες συσκευές με αυτούς στο εσωτερικό τους θα έρθουν στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights