Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Apple συμβιβάζεται με την Qualcomm

Η Apple συμβιβάζεται με την Qualcomm

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από μερικά χρόνια πλέον δικαστικής διαμάχης, η Apple και η Qualcomm φαίνεται ότι κατέληξαν σε κάποιου είδους συμφωνία, για τη χρήση πατεντών που ανήκουν στην κάθε μια, και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, η Apple θα πληρώσει στην Qualcomm ένα άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό, προκειμένου η εταιρεία να μπορεί να χρησιμοποιεί και πάλι τις πατέντες αυτής, αλλά και νεότερα Modems στα επόμενα της iPhones.

Η συμφωνία έχει διάρκεια 6 ετών, διάστημα στο οποίο η Apple θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις πατέντες της Qualcomm, αλλά όπως φαίνεται θα χρησιμοποιήσει και τα δικά της Modems στα επόμενα 5G Smartphones της. Η συμφωνία δεν έγινε τυχαία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού η Intel που θα κατασκεύαζε τα 5G modem για την Apple, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την συγκεκριμένη αγορά. Η Apple από την πλευρά της δεν είχε πλέον κάποια άλλη επιλογή από το να έρθει σε κάποιου είδους συμφωνία με την Qualcomm.

Οι επόμενες δύο εναλλακτικές της Apple για 5G modem ήταν η Samsung και η Huawei, δύο εταιρείες όμως που αποτελούν και τους βασικότερους ανταγωνιστές της στην αγορά των Smartphones. Πριν λίγες ημέρες η Huawei έκανε γνωστό ότι δεν έχει κάποια πρόθεση να πουλήσει modems στην Apple, και πιθανότατα το ίδιο ισχύει και για τη Samsung. Με αυτόν τον τρόπο η μοναδική επιλογή της Αμερικάνικης εταιρείας ήταν ο συμβιβασμός με την Qualcomm, τουλάχιστον μέχρι να μπορεί να σχεδιάσει στο μέλλον τα δικα της Modem.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights