Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 VS Galaxy S10e (Video)
galaxy s10e

Huawei P30 VS Galaxy S10e (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο P30 Της Huawei, έχει δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά που “ταιριάζουν” περισσότερο με αυτά του μεσαίου τυπικά, Galaxy S10 της Samsung. Όμως η συσκευή της huawei είναι σημαντικά πιο οικονομική σε επίσημη τιμή πώλησης, αφού έχει μια διαφορά περίπου 200 ευρώ σε κόστος. Στα χρήματα που κοστίζει το Huawei P30, η Samsung έχει διαθέσιμο το μικρότερο Galaxy S10e, που αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της δικής της νέας σειράς. Το Galaxy S10e όμως, έρχεται με σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τα δύο ακριβότερα μοντέλα, και παραχωρήσεις, που η Huawei δεν έχει κάνει στο P30 σε σχέση με το P30 Pro.

Η ίδια ουσιαστικά τιμή πώλησης των δύο Smartphones, κάνει τη σύγκριση μεταξύ τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αφού το καθένα “ζητάει” το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστή με βάση τις δυνατότητες και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Στο συγκεκριμένο βίντεο αναλύουμε τα βασικότερα από αυτά, βλέπουμε που είναι οι μεγαλύτερες και πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ του P30 και του Galaxy S10e, εστιάζοντας πάντα σε αυτά που μπορούν να κριθούν πιο αντικειμενικά.

Σαν περίληψη, να αναφέρουμε ότι το P30 έχει τρεις αντί για δύο κάμερες στο πίσω μέρος του, με σημαντικά περισσότερες επιλογές για την λήψη φωτογραφίας ανάλογα με τις συνθήκες, έχει μεγαλύτερη οθόνη 6.1 αντί για 5.8 ιντσών του S10e, η οποία οθόνη μάλιστα έχει και αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο. Τα δύο Smartphones έρχονται με 6 GB Μνήμης RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου, και αντίστοιχα τον Kirin 980 της Huawei και τον Exynos 9820 της Samsung, σαν τους επεξεργαστές στο εσωτερικό τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

Aroukatos 17/04/2019 - 23:08

Κανει ακαριαιο zoom με dual pixel αλλα δεν είναι καλό γτ δεν κάνει autofocus (?!)…P30 = IP53 vs IP68? Οχι; Υπερευρυγωνιος και αναφέρουμε μόνο MP και όχι FOV ? Εκπαιδεύουμε τον κόσμο στα MP? FOV 123 μοίρες vs 107 του P30 Για την ιστορία. Οθόνη Dynamic Amoled ήχος Dolby Atmos Stereo όχι μονοφωνικος. Νεότερη κάρτα γραφικών Mali 12… κ.α. Τςτςτς άσχημο πράγμα…

Reply
Kostas Gliatiotis 18/04/2019 - 00:14

Όταν θέλουμε να αφήσουμε τέτοιου είδους … υπονοούμενα, καλό είναι να λέμε κάτι που ισχύει και να γνωριζουμε καλύτερα το αντικείμενο. Η βασική κάμερα του Galaxy S10e έχει Dual Pixel τεχνολογία εστίασης. Ότι και αν έχει αυτή η κάμερα, δεν αναιρεί το σοβαρό μειονέκτημα του σταθερού focus σε αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό. Όταν θέλει κάποιος να βγάλει με αυτή μια φωτογραφία, το Dual Pixel της βασικής κάμερας δεν του είναι χρήσιμο σε τίποτα απολύτως.

Όσο για το field of view και το αν εκπαιδεύουμε το κόσμο στα ΜΡ έχουμε απάντηση και σε αυτό. Το οπτικό πεδίο των 123 μοιρών είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να παράγει φωτογραφίες χωρίς έντονες αλλοιώσεις στα σχήματα στην άκρη του πλάνου. Μάλιστα, αν κάνεις τον κόπο και δοκιμάσεις ένα Galaxy S10e, θα δεις ότι έστω και καλά κρυμμένη σαν ρύθμιση, έχει την επιλογή να διορθώνει το σχήμα των φωτογραφιών από τον υπερ ευρυγώνιο φακό. Όταν το κάνει αυτό λοιπόν, μεγάλο μέρος του οπτικού πεδίου αυτού χάνεται, αφού η φωτογραφία έρχεται πιο κοντά σε αυτή του P30 της Huawei.

Για την ανάλυση τώρα, όταν το πλάνο είναι εκ των πραγμάτων μεγαλύτερο, χρειάζεται ένας αντίστοιχα μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρας για να μπορεί να αποθηκεύσει τον ιδιο αριθμό πληροφοριών. Μια κάμερα με φακό που έχει οπτικό πεδίο 70 μοιρών και ανάλυση 16ΜΡ, θα βγάλει εκ των πραγμάτων περισσότερη λεπτομέρεια σε μια φωτογραφία, από μια κάμερα επίσης των 16ΜΡ με υπερ ευρυγώνιο φακό είτε 107 είτε 123 μοιρών, ακριβώς επειδή η δεύτερη έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση αλλά πρέπει να αποτυπώσει ένα μεγαλύτερο πλάνο.
Όταν λοιπόν η Huawei προσφέρει μια κάμερα των 20ΜΡ με “μικρότερο” οπτικό πεδίο όπως το ονομάζεις εσύ, στις 107 μοίρες, έχει μεγάλη σημασία ότι και λόγω ανάλυσης αλλά και λόγω πλάνου, θα αποτυπώσει φωτογραφία με σημαντικά περισσότερη λεπτομέρεια. Η κάμερα του Galaxy S10e με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, έχει μικρότερη ονομαστική ανάλυση και μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, ο συνδυασμός αυτός ακυρώνει την χρησιμότητα του πεδίου που αναφέρεις.

Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα που κάνεις εξίσου αν όχι και μεγαλύτερα λάθη. Αρχικά, η υποστήριξη για Dolby Atmos είναι κάτι που προσφέρεται και από τα δύο Huawei P30, και σε κάθε περίπτωση λειτουργεί και στις δύο συσκευές μόνο με ακουστικά και κατά την προβολή ταινιών. Δεν είναι κάτι που αλλάζει την απόδοση του ηχείου, είτε ένα ένα όπως στο P30 είτε είναι δύο όπως στο Galaxy S10e.

Όσο για το εντυπωσιακό λάθος στην κάρτα γραφικών που δεν αναφέρεις καν σωστά, ο Kirin 980 της Huawei έχει την ίδια Mali G76 κάρτα γραφικών με αυτή του Exynos 9820 στο Galaxy S10e. Η διαφορά είναι ότι αυτή του Kirin 980 έχει 10 μονάδες παραγωγης γραφικών αντί για 12 αυτής του Exynos 9820. Με λίγο καλύτερη έρευνα όμως από αυτή που δεν έκανες καθόλου, θα μπορούσες να διαπιστώσεις ότι η Mali G76 του Exynos 9820 είναι χρονισμένη και σε υψηλότερη συχνότητα, την οποία δεν μπορεί να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε ένα κανονικό παιχνίδι, και όχι σε ένα Benchmark, η απόδοση της να μειώνεται σημαντικά λόγω κατανάλωσης και αυξημένης θερμοκρασίας. Η sustainable απόδοση της Mali G76 του Exynos 9820 δεν έχει καποια διαφορά από αυτή του Kirin 980 (υπάρχει η μετάφραση της Google για το Sustainable)

https://www.anandtech.com/show/14072/the-samsung-galaxy-s10plus-review/10

Την επόμενη φορά που θα θεωρήσεις ότι έχεις την ικανότητα να έρθεις με αυτό το ύφος να αφήσεις να εννοήθεί ότι είσαι “γνώστης” και ξέρεις τι είναι αυτό που λές, τουλάχιστον να είσαι λίγο καλύτερα διαβασμένος.

Reply
Aroukatos 18/04/2019 - 00:04

Dynamic Amoled διάβασα πως είναι παραπάνω εύρος χρωμάτων. Δεν ισχύει αυτο; Είναι για Μπλε Φως η Dynamic Amoled? Επίσης από που προκύπτει ότι ο επεξεργαστης των Samsung έχει μεγάλη καταναλωση; Ο αδερφός μου πήρε S10+ και κρατάει άνετα όλη μέρα και με τη μικρή εξοικονόμηση δηλαδή με ανάλυση οθόνης όσο το P30. Σε όλα τα drain test η διαφορά είναι 13 λεπτά της ώρας. Αν θες να δεις 2Κ συνήθως είσαι σπίτι και με το S10 βλεπεις. Επίσης για το βίντεο σύμφωνοι ότι αφορά κάποιους αλλά σίγουρα περισσότερους από όσους βγάζουν supermacro ή δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στο σκοτάδι. Επιμελώς διαφήμιση Huawei το βίντεο μειώνοντας σε χρησιμότητα ότι κάνει το S10. Δηλαδή μας λέτε πως το P30 είναι τούμπανο γιατί δίνει supermacro…σε όλα τα άλλα από ότι βλέπω τα S10 είναι καλύτερα. Αν δε με νοιάζει κάτι άλλο παίρνω DSLR και ένα φακό supermacro. Τα ίδια λεφτά θα δώσω και καλύτερα θα βγάλω. Αγοράζω smartphone ομως και για αυτό θα πάρω το S10 που εμένα με καλύπτει γιατί είναι πιο ολοκληρωμένη συσκευή. Από το 14 παίρνει κάθε χρόνο κάποιος Samsung high end στο σπίτι…

Reply
Kostas Gliatiotis 18/04/2019 - 00:27

Κανείς δεν παίρνει μια DSLR όμως στον πραγματικό κόσμο, γιατί κανένας δεν θελει να την κουβαλάει μαζί του συνεχώς, δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο πρακτική με την κάμερα ενός κινητού. Είναι άκυρο το επιχείρημα ότι η κάμερα του S10e έχει αρκετά καλή απόδοση και αν θέλω κάτι καλύτερο θα πάρω μια DSLR. Επειδή το P30 έχει τα ίδια χρήματα με το S10e, αν πάρεις τη συσκευή της Samsung για να πάρεις και μια DSLR χρειάζεται περισσότερα χρήματα συνολικά.

Απο εκεί και πέρα, το Auto focus της κάμερας με τον υπερ ευρυγώνιο φακό είναι χρήσιμο και όταν θες να φωτογραφίσεις κάτι σε μεσαία απόσταση και θες μεγαλύτερο πλάνο, επειδή μπορεί να εστιάσει εκεί ακριβώς που πρέπει. Δοκίμασε να βγάλεις μια αφίσα ή οτιδήποτε που έχει κείμενο, με την υπερ ευρυγώνια κάμερα του Galaxy S10e και μετά μπορείς να μας πεις αν το auto focus είναι χρήσιμο μόνο στο Super macro.

Για την κατανάλωση του Exynos 9820 σε πραγματικές συνθήκες σου έχουμε ήδη παραθέσει link με την απόδοση της κάρτας γραφικών του, αλλά για να μην ψάχνεις επιπλέον, σου παραθέτουμε ένα ακόμα για ευκολία.

https://www.anandtech.com/show/14072/the-samsung-galaxy-s10plus-review/10

https://www.anandtech.com/show/14072/the-samsung-galaxy-s10plus-review/12

Το ότι από τα 14 κάποιος παίρνει High end Samsung συσκευή στη δική σου οικογένεια, δεν διασφαλίζει με κάποιο τρόπο ότι πάντα οι συσκευές της εταιρείας θα έχουν συνολικά καλύτερη απόδοση από αυτές του ανταγωνισμού τους. Επίσης σε ότι αφορά την οθόνη, δεν κάνουμε κανενός είδους αναφορά ότι αυτή του P30 είναι καλύτερη, αναφέρουμε επίσης ξεκάθαρα το Dynamic Amoled panel του Galaxy S10e, όμως και εδώ θα πρέπει να σε διορθώσουμε, αφού με το S10e δεν βλέπεις 2k περιεχόμενο, η οθόνη του είναι FullHD+ και έχει ακριβώς την ίδια ανάλυση με αυτή του P30.
Το ότι η μπαταρία του Galaxy S10+ με την ανάλυση σε 2340 x 1080 pixels κρατάει μια ολόκληρη ημέρα δεν το κάνει καλό, για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ακόμα και το απλό P30 έχει καλύτερη μπαταρία, και το P30 pro με την ίδια χρήση φτάνει τις δύο ημέρες αυτονομίας. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος όμως είναι οτι αν το Galaxy S10+ πρέπει να λειτουργει σε αυτη την ανάλυση για να έχει αποδεκτή απόδοση η μπαταρια του, χάνει το νόημα του το πλεονέκτημα της αυξημένης ανάλυσης της οθόνης. Το να την έχεις θεωρητικά, και να μην τη χρησιμοποιείς πρακτικά, είναι το ανάλογο της παροιμίας “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο”.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights