Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Οι νέες δυνατότητες του Android Q.
android q

Οι νέες δυνατότητες του Android Q.

απο Kostas Gliatiotis

Η επόμενη έκδοση του Android της Google είναι ήδη διαθέσιμη σε μορφή για προγραμματιστές εδώ και περίπου δύο μήνες. Ήρθε όμως η ώρα για τη Google να παρουσιάσει την τελική σχεδόν έκδοση του, και τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά που αυτή θα έχει.
Στο ετήσιο συνέδριο της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκτός όλων των αλλων, το Android Q θα διαθέτει πλέον ενσωματωμένο dark mode, ένα χαρακτηριστικό που ήδη έχουν προσθέσει πολλοί κατασκευαστές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της Google.

Το Android Q όμως έρχεται με αρκετές ακόμα νέες δυνατότητες. Μια από τις πιο σημαντικές είναι η ενσωματωμένη υποστήριξη για συσκευές με εύκαμπτη οθόνη. Σύμφωνα με τη Google μάλιστα θα υποστηρίζει όλα τα είδη αναδιπλούμενη οθονών ή τουλάχιστον αυτά που η εταιρεία θεωρεί ότι θα επικρατήσουν. Το λειτουργικό σύστημα θα προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής της εμφάνισης των εφαρμογών κατά την αλλαγή του μεγέθους της εύκαμπτης οθόνης αλλά και τη μετάβαση από μικρότερη εξωτερική οθόνη όπως συμβαίνει στο Galaxy fold της Samsung.

Προφανώς, στο Android Q θα είναι ενσωματωμένη και η υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, με την εταιρεία να δηλώνει ότι μέσα στο 2019 τουλάχιστον 20 δίκτυα ανά τον κόσμο θα έχουν εμπορικά διαθέσιμες 5G υπηρεσίες. 

Τέλος, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι αυτή της προβολής υποτίτλων σε βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Η Google υπόσχεται ότι το Android Q θα μπορεί να “καταλάβει” τι ακούει σε ένα βίντεο και να προβάλει υπότιτλους σε βιντεο, είτε αυτό παίζει τοπικά στη συσκευή είτε από κάποια streaming υπηρεσία. Προφανώς και το Android Q θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσει σε συσκευές που υπάρχουν ήδη στην αγορά, αφού κάθε κατασκευαστής πρέπει να το προσαρμόσει στο δικό του γραφικό περιβάλλον. Από την πλευρά της Google η νέα έκδοση θα γίνει προφανώς διαθέσιμη στα Pixel 3 και 3 XL αλλά και τα νεότερα 3a και 3a XL που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights