Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 9 Vs Huawei P30 Camera test (Video)
p30

Nokia 9 Vs Huawei P30 Camera test (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Στον τομέα της φωτογραφίας λίγα ονομάτα έχουν την “βαρύτητα” αυτού της Leica, και η Huawei είναι η εταιρεία που κατάφερε να πετύχει κάτι το διαφορετικό, αφού συνεργάστηκε με την Γερμανική εταιρεία, προκειμένου να προσφέρει Smartphones με μοναδικές φωτογραφικές δυνατότητες. Το P30 είναι μαζί με το ακόμα καλύτερο (και ακριβότερο) P30 Pro, ένα από τα πιο πρόσφατα, αλλά και καλύτερα παραδείγματα αυτής της συνεργασίας. Η Nokia από την πλευρά της, έχει εδώ και χρόνια μια ιδιαίτερα καλή “παράδοση”, με την συνεργασία της αντίστοιχα με την Zeiss, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή High end φακών για φωτογραφικές μηχανές.

Η σύγκριση περιορίζεται στον τομέα της κάμερας, αφού έχουμε ήδη συγκρίνει τις δύο συσκευές συνολικά σε προηγούμενο video μας. Προφανώς εδώ η σύγκριση περιέχει και υποκειμενικά την άποψη μας για την κάθε μια από τις δύο συσκευές, όχι όμως τόσο για την απόδοση της κάμερας τους, αλλά για την ευκολία χρήσης τους και τον τρόπο που το καθένα πετυχαίνει το τελικό αποτέλεσμα.

To Nokia 9 ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στον τομέα της φωτογραφίας, αφού υπόσχεται ότι θα συνδυάσει τα δεδομένα από πέντε διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, για να πετύχει την καλύτερη συνολικά φωτογραφία. Η συνεργασία αυτή των πέντε καμερών, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Nokia με μια ακόμα εταιρεία, την Αμερικάνικη Light η οποία εδειδικεύεται με τη σειρά της στην διαχείριση δεδομένων από πολλές κάμερες ταυτόχρονα.

Σε όλα αυτά, το P30 έχει να “απαντήσει” με μια βασική κάμερα με υψηλή ανάλυση 40ΜΡ, που χρησιμοποιεί την τεχνική του Pixel Binning για να βγάλει φωτογραφίες με όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας και μεγαλύτερο χρωματικό και δυναμικό εύρος. Μάλιστα η Huawei έχει βελτιώσει σημαντικά και την απόδοση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, όπου εκτός από το ξεχωριστό Night Mode, η κάμερα μπορεί να “φτάσει” σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα ISO, έως και 204.800 διατηρώντας την λεπτομέρεια σε πολύ καλά επίπεδα.

Οι πέντε κάμερες του Nokia 9 έχουν ανάλυση 12ΜΡ η κάθε μια, έναν φακό με f/1.8 διάφραγμα, ενώ οι τρεις από αυτές είναι ασπρόμαυρες, κάτι που τους επιτρέπει να βλέπουν περισσότερο φως και με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Το οπτικό πεδίο είναι ακριβώς το ίδιο και για τις πέντε, κάτι που σημαίνει ότι το Nokia 9 δεν έχει κάτι να προσφέρει σαν “Αντίλογο” στην κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό του P30 με ανάλυση 16ΜΡ, ούτε όμως και για αυτόν με το 3Χ οπτικό zoom, με ανάλυση 8ΜΡ που έχει και OIS.

Η συσκευή της Nokia απευθύνεται περισσότερο σε όσους θέλουν να επεξεργάζονται εκ των υστέρων τις φωτογραφίες στον υπολογιστή ή το ίδιο το Smartphone τους, αφού η εφαρμογή της κάμερας μπορεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα και από τους πέντε αισθητήρες σε ένα RAW αρχείο που δεν έχει υποστεί σχεδόν καμία επεξεργασία και συμπίεση. Προφανώς και αν κάποιος έχει τη διάθεση και το χρονο να ασχοληθεί, τα αποτελέσματα που μπορεί να πετύχει είναι άκρως εντυπωσιακά. Το P30 από την πλευρά του, προσφέρει μια πολύ καλή κάμερα, με συνολικά περισσότερες δυνατότητες, που είναι σχεδιασμένη για γρήγορη και άμεση καθημερινή χρήση. Προφανώς και η συνεργασία με την Leica προσφέρει τα πλεονεκτήματα της και για όσους θέλουν και εδώ να επεξεργαστούν ακόμα περισσότερο τις φωτογραφίες τους.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights