Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 9 Vs Xiaomi Mi 9 Camera test (Video)

Nokia 9 Vs Xiaomi Mi 9 Camera test (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Mi 9 της Xiaomi είναι το πρώτο κορυφαίο Smartphone της εταιρείας που προσφέρει μια βασική κάμερα με υψηλή ανάλυση 48ΜΡ, και ταυτόχρονα η πρώτη συσκευή της εταιρείας με συνολικά τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος. Η δεύτερη από αυτές έρχεται με υπερ ευρυγώνιο φακό που μάλιστα έχει και auto focus, και η τρίτη είναι πιο “συνηθισμένη” με έναν απλό τηλεφακό για λήψη φωτογραφιών με 2Χ οπτικό zoom. Το Nokia 9 από  την πλευρά του, προσφέρει πέντε διαφορετικές κάμερες, οι οποίες όμως έχουν ακριβώς το ίδιο οπτικό πεδίο, και λειτουργούν ταυτόχρονα για την λήψη μιας φωτογραφίας.

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε, περιγράφουμε αναλυτικά τις δυνατότητες που έχουν οι κάμερες σε κάθε μια από τις δύο συσκευές, μαζί φυσικά με πολλά δείγματα σε συνθήκες καλού φωτισμού αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Mi 9 της Xiaomi χρησιμοποιεί την πολύ υψηλή ανάλυση της βασικής του κάμερας για να βγάλει εντυπωσιακά φωτεινές και λεπτομερείς φωτογραφίες, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το αντικείμενο κάθε φωτογραφίας και να προσαρμόζει ανάλογα τις ρυθμίσεις της κάμερας. Το Nokia 9 από την πλευρά του υπόσχεται ότι ο συνδυασμός των δεδομένων από πέντε διαφορετικές κάμερες προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάτι που ισχύει υπό προϋποθέσεις.

Η επεξεργασία των RAW αρχείων από την κάμερα του Nokia 9 μπορεί να δημιουργήσει μια συνολικά εντυπωσιακή φωτογραφία, όμως για αυτο απαιτείται επιπλέον χρόνος και διάθεση, κάτι που δεν είναι απαραιτητο ότι ολοι θέλουν να αφιερώσουν. Η κάθε συσκυεή απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό πρακτικά, και το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σύγκριση είναι περισσότερο η ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει το κάθε ένα.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Mi 9 προσφέρει το δικό του ξεχωριστό Night Mode, με το Nokia 9 να μην έχει δυστυχώς αντίστοιχη δυνατότητα, και να περιορίζεται στην χρήση των πέντε καμερών με το f/1.8 διάφραγμα του αισθητήρα τους. Παρόλα αυτά, οι τρεις από τις πέντε αυτές κάμερες είναι ασπρόμαυρες, κάτι που τους επιτρέπει μεταξύ άλλων να μπορούν να δουν πολύ περισσότερο φως.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights