Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ HP Inc: Πρωτιά σε Ευρώπη και Ελλάδα, και είσοδος στην αγορά 3D printing

HP Inc: Πρωτιά σε Ευρώπη και Ελλάδα, και είσοδος στην αγορά 3D printing

απο John Leondaris

Για άνοδο των μεριδίων της HP Inc σε όλες τις κατηγορίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο ευρωπαϊκό region που ανήκει η χώρα μας, ανακοίνωσαν τα στελέχη της HP Inc στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της HP Inc στην Ελλάδα, Νίκος Χρηστάκης, με βάση τα στοιχεία της IDC, κατά το 2018 στο region που ανήκει και η Ελλάδα (και περιλαμβάνει, εκτός από την Ελλάδα, και τις Πολωνία, Κύπρο, Ισραήλ, Τσεχία, Σλοβακία και τις χώρες της Αδριατικής) συνολικά στον τομέα του computing το μερίδιο της εταιρείας έφτασε στο 26,1% και θέτει την εταιρεία στην πρώτη θέση στο συγκεκριμένο τομέα.

Την ίδια θέση καταλαμβάνει, με βάση τα ίδια στοιχεία, και στο ειδικότερο τμήμα του commercial, που αφορά στα καταναλωτικά προϊόντα στα οποία έχει παρουσία η εταιρεία.

Σε ότι αφορά στον τομέα του printing, στο τμήμα του HPS (home printing) το μερίδιο της HP Inc για το 2018 φτάνει στο 53%, στο τμήμα των προϊόντων OPS (που απευθύνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις) φτάνει στο 41% και στον τομέα της εκτύπωσης σε μέγεθος A3, το μερίδιο της εταιρείας φτάνει στο 12,7%.

Επίσης, στον τομέα της τεχνολογίας εκτύπωσης InkTank το μερίδιο της HP Inc για το 2018 φτάνει στο 14,7% και σημείωσε μεγάλη αύξηση κατά 73%.

Στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι τα στελέχη της εταιρείας τόνισαν ότι στην Ελλάδα τα μερίδια αγοράς για τους παραπάνω τομείς είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα για του region.

Σε ότι αφορά στην πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα, τα στελέχη της ανέφεραν ότι με βάση τα στοιχεία της GFK η HP Inc κατέχει την πρώτη θέση σε μερίδιο στην Ελλάδα στους τομείς των consumer και των business προϊόντων, καθώς επίσης και στον τομέα του printing.

Πρόσθεσαν επίσης ότι η πορεία των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά το 2019 είναι θετική, με τα gaming και τα business προϊόντα να πηγαίνουν καλύτερα και να ακολουθούν τα consumer προϊόντα. Μάλιστα ανέφεραν ότι η εταιρεία μετρήσεων newzoo υπολογίζει τον αριθμό των Ελλήνων gamers σε… 4,8 εκατομμύρια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία, ως gamer θεωρείται ακόμα ο χρήστης που έχει κατεβάσει ένα παιχνίδι έστω και μία φορά στον υπολογιστή του ή το κινητό του.

Σε ότι αφορά στην τάση της ελληνικής αγοράς, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η αγορά των desktop υπολογιστών παραμένει σταθερή (αλλά δεν υποχωρεί, παρά τις κατά καιρούς αντίθετες αναφορές), η αγορά των laptop ανεβαίνει σταθερά, ενώ με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς ανεβαίνει τόσο η αγορά των gaming laptops, όσο και αυτή των all-in-one PC. Σημείωσαν ακόμα ότι υποχωρεί στην Ελλάδα το μερίδιο του συναρμολογούμενου desktop καθώς, όπως ανέφεραν πλέον το κόστος της συναρμολόγησής του δεν είναι μικρότερο από το κόστος της αγοράς ενός «έτοιμου» επώνυμου laptop.

Σημείωσαν ακόμα ότι υπάρχει σταθερά αυξανόμενο ενδιαφέρον για έργα MPS τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο Δημόσιο τομέα, ενώ ανέφεραν ότι το «γραφείο χωρίς χαρτί» μάλλον μένει στα… «χαρτιά» καθώς, όπως είπαν, η τάση για εκτύπωση σημειώνει σταθερή άνοσο τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Δυναμική είσοδος στο 3D printing

Τα στελέχη της εταιρείας μίλησαν ακόμα και για την επιλογή της HP Inc για είσοδο στην αγορά του 3D Printing όπου, όπως ανέφεραν, η εταιρεία κατέχει στο region της Ελλάδας μερίδιο 45%, και σημείωσαν ότι στον τομέα αυτό η εταιρεία προετοιμάζεται εντατικά και στην Ελλάδα, με εκπαιδεύσεις στελεχών που θα είναι σε θέση να αντιληφθούν και να προτείνουν τις κατάλληλες 3D Printing λύσεις στους πελάτες, ενώ σημείωσε ότι πολύ σύντομα η εταιρεία θα δώσει σε εμπορική διάθεση πρωτοποριακά προϊόντα σε αυτόν τον τομέα, όπως ένα νέο υλικό που θα μπορεί να επεξεργαστεί ο 3D εκτυπωτής και θα είναι πολύ πιο ανθεκτικό από τη συνθετική ρητίνη που χρησιμοποιείται σήμερα στους 3D εκτυπωτές.

Σημαντική επένδυση στο call center

Τα στελέχη της HP Inc στην Ελλάδα αναφέρθηκαν και στο call center με δυναμικότητα 100 agents που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα, και το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ πρόσθεσαν ότι από τα 70 άτομα που απασχολεί στην Ελλάδα η HP Inc, τα 40 εξυπηρετούν άλλες χώρες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights