Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 64MP Κάμερα παρουσίασε η Samsung
64MP

64MP Κάμερα παρουσίασε η Samsung

απο Kostas Gliatiotis

Η εποχή που οι κάμερες λίγων Mpixels και καλής ποιότητας αισθητήρα φαίνεται ότι σιγά σιγά θα γίνουν παρελθόν, αφού όλο και περισσότερες συσκευές χρησιμοποιούν πλέον κάμερες με πολύ υψηλότερη ανάλυση. Σήμερα η Samsung θέλησε να κατακτήσει το “ρεκόρ” ανάλυσης, με την ανακοίνωση μιας κάμερας για Smartphone με αισθητήρα 64MP.

Η κάμερα αυτή, με κωδική ονομασία ISOCELL Bright GW1 είναι η πρώτη στον κόσμο με τόσο υψηλή ανάλυση. Όπως κάθε άλλη κάμερα αυτού του είδους όμως, έτσι και εδώ, χρησιμοποιείται η τεχνική του Pixel Binning, που συνδυάζει τέσσερα Pixels σε ένα ώστε οι φωτογραφίες να έχουν θεωρητικά περισσότερη λεπτομέρεια και καλύτερο χρωματικό εύρος. Στην περίπτωση της νέας κάμερας των 64ΜΡ της Samsung, αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται κατά κανόνα σε ανάλυση 16ΜΡ που είναι ουσιαστικά και το ένα τέταρτο της μέγιστης.

Το φυσικό μέγεθος του νέου αισθητήρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού παρότι η Samsung αύξησε σημαντικά την ανάλυση, έχει διατηρήσει ίδιο το μέγεθος του κάθε Pixel κάτι που σημαίνει ότι ο ISOCELL Bright GW1 είναι σημαντικά μεγαλύτερος σε φυσικές διαστάσεις από κάθε άλλη κάμερα για Smartphones.

Ο ISOCELL Bright GW1 αισθητήρας όμως μπορεί να παράγει και φωτογραφίες των 64ΜΡ αν το επιθυμεί κάποιος, αν και όπως σε κάθε κάμερα αυτού του είδους, οι φωτογραφίες αυτές έχουν μεγάλο μεγεθος μεν, χωρίς όμως σημαντικά αυξημένη λεπτομέρεια. Μαζί με τον αισθητήρα των 64ΜΡ, η Samsung παρουσίασε και έναν νεό των 48ΜΡ με μοναδική διαφορά το ότι μπορεί να μεταφέρει το σύνολο της ανάλυσης του στην συσκευή και να βγάλει φωτογραφίες με αυτή την ανάλυση.

Η προηγούμενη κάμερα της Samsung στα 48ΜΡ μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την τεχνική του Pixel Binning, ένα “πρόβλημα” που διορθώνει ο νέος αισθητήρας με την ονομασία ISOCELL Bright GM2. Η εταιρεία μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινώσει κάποια συσκευή που να χρησιμοποιεί μια από τις δύο αυτές κάμερες, ενώ δεν είναι γνωστό αν τελικά αυτή των 48ΜΡ χρησιμοποιείται στο νέο Galaxy A80.

Μένει να δούμε αν στο επόμενο κορυφαίο της Galaxy Note 10, η Samsung θα διατηρήσει την λογική των λίγω Mpixels και καλής ποιότητας αισθητήρα ή αν θα ακολουθήσει και αυτή την τάση της αγοράς και θα χρησιμοποιήσει την νέα της κάμερα των 64ΜΡ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights