Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android 9 Pie σε καθημερινή χρήση (Video)
android 9 pie

Android 9 Pie σε καθημερινή χρήση (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το γραφικό περιβάλλον ενός λειτουργικού συστήματος, είναι ο τρόπος με τον οποίο όλοι μας “επικοινωνούμε” με μια συσκευή, ώστε να της ζητήσουμε να κάνει αυτό που θέλουμε, και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες της. Στον κόσμο των Smartphones, το γραφικό περιβάλλον κάθε συσκευής καθορίζεται από το λειτουργικό σύστημα, αλλά και τις επεμβάσεις που κάνει σε αυτό κάθε κατασκευαστής ξεχωριστά.

Σε μια νέα σειρά από Video, θα δοκιμάζουμε το γραφικό περιβάλλον κάθε εταιρείας, και σε κάποιες περιπτώσεις κάθε συσκευής συγκεκριμένα, ώστε να βλέπουμε τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει, αλλά και την ευκολία στην καθημερινή χρήση. Η αρχή γίνεται αυτή τη φορά με το νέο και εντυπωσιακό Nokia 9, το οποίο είναι από  τα λίγα Smartphones που εισάγονται στη χώρα μας επίσημα και “τρέχουν” το Android 9 Pie της Google στην… stock μορφή του.

Αυτό σημαίνει ότι το γραφικό περιβάλλον έχει την εμφάνιση και την δομή που έχει σχεδιάσει η Google, με την Nokia να κάνει ελάχιστες επεμβάσεις, με κάποιες επιπλέον εφαρμογές όπως είναι αυτή της κάμερας. Το android 9 Pie στην stock μορφή του έχει ιδιαίτερα απλή εμφάνιση, και περιορισμένο αριθμό επιπλέον δυνατοτήτων, όμως έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτούς που θέλουν τις συσκευές τους να παρέχουν σχετικά εύκολη καθημερινή χρήση.

Προφανώς και η απλή αυτή μορφή του, έχει και μειονεκτηματα, όπως η έλλειψη εφαρμογών που αυξάνουν την λειτουργικότητα, και προσφέρουν επιπλέον επιλογές και δυνατότητες στον χρήστη. Στο βίντεο αυτό, δοκιμάζουμε εκτός των άλλων και το νέο και ασυνήθιστο τρόπο πλοήγησης στο Android 9 Pie, ένα “μειονέκτημα” για το οποίο προφανώς και δεν φταίει το Nokia 9, αλλά η ίδια η Google.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κόσμος που προτιμά την απλότητα αυτή, ακόμα και με την προϋπόθεση της “αναγκαστικής” χρήσης των εφαρμογών της Google για πολλές καθημερινές εργασίες τους. Το Google Photos, η εφαρμογή του Gmail, όπως και το Google Play Music, είναι σχεδιασμένα να εκμεταλλεύονται και τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρει η Google, με την χρησιμότητα τους να είναι περιορισμένη για όσους θέλουν απλά να διαχειρίζονται τα αρχεία που βρίσκονται στην μνήμη της συσκευής τους.

Το Nokia 9 Λοιπόν, είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της κατηγορίας του Stock Anroid αυτή τη στιγμή στην Ελληνική αγορά, αφού οι συσκευές της σειράς Pixel από την ίδια τη Google, δεν εισάγονται επίσημα στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights