Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Google παίρνει πίσω την απαγόρευση χρήσης του Android από τη Huawei

Η Google παίρνει πίσω την απαγόρευση χρήσης του Android από τη Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση (?) των Ηνωμένων Πολιτειών θα δώσει τελικά μια παράταση τριών μηνών τουλάχιστον, στην απαγόρευση που εξέδωσε πριν μερικές ημέρες απέναντι στη Huawei και τις συνεργαζόμενες της εταιρείες. Ουσιαστικά, μέχρι και το τέλος Αυγούστου, η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε όλες τις πηγές λογισμικού από την πλευρά της Google, αφού η Αμερικάνικη εταιρεία αναίρεσε αμέσως την απαγόρευση της, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας τους.

Προφανώς και η Google έχει κάθε λόγο να θέλει να απεμπλακεί από αυτή την υπόθεση, και να συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Huawei, που παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής Android Smartphones στον κόσμο. Η άρση της απαγόρευσης σημαίνει ότι για τους επόμενους τρεις μήνες η Huawei θα μπορεί κανονικά να έχει πρόσβαση σε αναβαθμίσεις του ίδιου του Android με την μορφή που τις είχε μέχρι και σήμερα, αλλά και πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google που δεν περιλαμβάνονται στην δωρεάν διαθέσιμη σε όλους έκδοση του Λειτουργικού συστηματος.

Η Huawei από την πλευρά της είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι η απαγόρευση αφορούσε μελλοντικά νέα μοντέλα, και όχι όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί και κατασκευαστεί, καθώς ούτε και τις συσκευές που βρίσκονται ήδη στα ράφια και τις αποθήκες των καταστημάτων. Αυτές οι συσκευές θα συνεχίσουν να έχουν κανονικά πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google και τις αναβαθμίσεις εφαρμογών μέσω του Play Store, ακόμα και μετά την λήξη της τρίμηνης παράτασης.

Η άρση της απαγόρευσης δεν ισχύει όμως για την αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλίσμού, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση τις Qualcomm και Intel, δύο εταιρείες που προμήθευαν με επεξεργαστές και εξοπλισμό δικτύου την Huawei. Η Qualcomm από την πλευρά της, είχε ήδη μια απώλεια της τάξης του 10% στην χρηματιστηριακή της αξία λόγω της απώλειας της Huawei σαν πελάτη, κάτι που δείχνει ότι για πολλές Αμερικάνικες εταιρείες, οι επιπτώσεις της απαγόρευσης είναι αρκετά σοβαρές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights