Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ iOS 13 επίσημα με Dark Mode και πολλές ακόμα αλλαγές

iOS 13 επίσημα με Dark Mode και πολλές ακόμα αλλαγές

απο Kostas Gliatiotis

Όπως ακριβώς ήταν αναμενόμενο, η Apple παρουσίασε σήμερα την νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές, το iOS 13. Η βασικότερη από τις αλλαγές της νέας έκδοσης, τουλάχιστον σε εμφάνιση, είναι η επίσημη υποστήριξη του Dark mode. Με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρο το γραφικό περιβάλλον θα μπορεί να προβάλλεται πλέον σε σκούρο χρώμα, που εκτός από πιο ξεκούραστο για πολύ κόσμο, έχει σαφή πλεονεκτήματα και στην κατανάλωση μπαταρίας, τουλάχιστον σε όσα iPhones διαθέτουν AMOLED οθόνη.

Το Dark Mode θα προσφέρεται και σε εφαρμογές τρίτων, που θα έχουν την δυνατότητα να τις προσαρμόσουν ώστε να φαίνονται σωστά με την διαφορετική σκούρα εμφάνιση του. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή στο iOS 13, αφορά τις εφαρμογές, τον τρόπο που αυτές “δημιουργούνται” σαν αρχείο εγκατάστασης, αλλά και το πόσο γρήγορα ανοίγουν σε κάθε συσκευή στη συνέχεια. Σύμφωνα με την Apple, η αλλαγή στον τρόπο εγκατάστασης των εφαρμογών θα τις βοηθήσει να εκκινούν έως και δύο φορές πιο γρήγορα, τουλάχιστον για όσες είναι σχεδιασμένες από την ίδια.

Μάλιστα, ταυτόχρονα κάθε εφαρμογή θα έχει μικρότερο μέγεθος και για το κατέβασμα της, έως και 50% ενώ ακόμα και οι αναβαθμίσεις εφαρμογών σε νεότερη έκδοση θα είναι άλλο ένα 60% μικρότερες σε μέγεθος, αρκεί φυσικά οι Developers να ακολουθούν τις νέες οδηγίες της Apple.

Μια ακόμα αλλαγή που φέρνει το iOS 13 αφορά τη λειτουργία του Face Unlock που πλέον έχει γίνει και αυτή 30% πιο γρήγορη, χωρίς όμως η Apple να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το σε ποιες συσκευές αναφέρεται αυτό το ποσοστό. Είναι γνωστό ότι το iPhone X χρησιμοποιεί διαφορετικό Hardware από τα νεότερα iPhone Xs, XS Max και XR που επίσης υποστηρίζουν το Face Unlock.

Η Apple προσέθεσε όμως στο iOS 13 και μια επιπλέον δυνατότητα που οι χρήστες Android Smartphones είχαν διαθέσιμη εδώ και χρόνια, αυτή της εισαγωγής κειμένου με “κυλίση” πάνω στο πλήκτρολόγιο. Το Swipe θα υποστηρίζεται πλέον στο πλήκτρολόγιο της Apple, δίνοντας στους ιδιοκτήτες κυρίως των iPhones, έναν λόγο λιγότερο να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο πληκτρολόγιο όπως το Gboard της Google.

Tέλος, σημαντική ανακοίνωση είναι και το ότι το iOS Πλέον αφορά μόνο τα iPhones, αφού τα iPads αποκτούν το δικό τους ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα με την ονομασία iPadOS

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.