Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 7 VS Samsung Galaxy A10 (Video)
galaxy a10

Xiaomi Redmi 7 VS Samsung Galaxy A10 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Galaxy A10 αποτελεί με διαφορά την οικονομικότερη πρόταση της Samsung στην χαμηλη κατηγορία τιμής, μια κατηγορία από την οποία απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Xiaomi όμως από την πλευρά της, είναι αυτή που “επικρατεί” σε αυτή την κατηγορία, και το Redmi 7 είναι το νεότερο παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλό και λογικό κόστος.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, συγκρίνουμε τα δύο Smartphones, με βασικό κριτήριο την πολύ μικρή διαφορά στην τιμή πώλησης τους. Το Galaxy A10 έρχεται επίσημα στη χώρα μας στα 169 ευρώ από τη Samsung Hellas, ενώ το Xiaomi Redmi 7 κοστίζει μόλις 10 ευρώ επιπλέον στα 179 ευρώ. Παρότι είναι “ασυνήθιστο” μια συσκευή της Xiaomi να κοστίζει περισσότερα χρήματα από μια της Samsung, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ταυτόχρονα προσφέρει αρκετά περισσότερα σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και δυνατότητες.

Σε ότι αφορά το μέγεθος αλλά και την ανάλυση της οθόνης, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά, με αυτή του Galaxy A10 να είναι στις 6.21 ίντσες και αυτή του Redmi 7 ελάχιστα μεγαλύτερη στις … 6.26 ίντσες και την ανάλυση στα 1520 x 720 pixels και για τις δύο. Οι διαφορές όμως αρχίζουν από εδώ και πέρα, με μοναδικό ίσως “πλεονέκτημα” του Galaxy A10 την απόδοση της βασικής του κάμερας. Η ανάλυση των 13ΜΡ αντί για τα 12ΜΡ του Redmi 7 είναι ασήμαντη διαφορά, το f/1.9 διάφραγμα του φακού της όμως της επιτρέπει να έχει αισθητά καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε σύγκριση με το f/2.2 στη συσκευή της Xiaomi.

Οι επιδόσεις όμως είναι ένας τομεάς όπου η ανωτερότητα του Redmi 7 είναι σημαντική, με τον Snapdragon 632 να παραμένει σημαντικά πιο ισχυρός από τον Exynos 7884 επεξεργαστή της Samsung που “κρύβεται” στο εσωτερικό του Galaxy A10. Μάλιστα, η συσκευή της Xiaomi έχει και 3 GB μνήμης RAM στη βασική έκδοση με 32GB αποθηκευτικού χώρου, με το Galaxy A10 να περιορίζεται σε 2 GB, που αποτελούν ουσιαστικά και αυτό που κάνει την απόδοση του σημαντικά διαφορετική σε καθημερινή χρήση.

Οι διαφορές είναι ακόμα αρκετές, όπως το μέγεθος της μπαταρίας, με αυτή του Galaxy A10 να έχει χωρητικότηατ 3.400 mAh και αυτή του Redmi 7 να είναι ακόμα μεγαλύτερη στις 4.000 mAh, ενώ προφανώς υπάρχει και σημαντική διαφορά στην κατασκευή αλλά και την εμφάνιση που έχει επιλέξει η κάθε εταιρεία. Η Samsung από την πλευρά της έχει κάνει συγκεκριμένες παραχωρήσεις ώστε να καταφέρει να μειώσει σημαντικά το κόστος του Galaxy A10, παραχωρήσεις που η Xiaomi από την πλευρά της φαίνεται ότι δεν έχει “ανάγκη” να κάνει στον ίδιο βαθμό, και έχει κατασκευάσει το Redmi 7 από σημαντικά πιο πολυτελή υλικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights