Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ H λύση 10G PON της Huawei είναι η επιλογή της China Mobile στη Σαγκάη για τη δημιουργία της πρώτης ενσύρματα και ασύρματα συνδεδεμένης Πόλης με ταχύτητες Gigabit

H λύση 10G PON της Huawei είναι η επιλογή της China Mobile στη Σαγκάη για τη δημιουργία της πρώτης ενσύρματα και ασύρματα συνδεδεμένης Πόλης με ταχύτητες Gigabit

απο Kostas Gliatiotis

Η China Mobile στη Σαγκάη ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επέλεξε τη λύση 10G PON E2E της Huawei για τη δημιουργία του πιλοτικού της προγράμματος ευρυζωνικών κοινοτήτων με ταχύτητες Gigabit. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας «διπλής-gigabit πόλης» που θα διαθέτει ενσύρματη και ασύρματη ευρυζωνική  gigabit σύνδεση.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Κίνας, (MIIT) εισήγαγε το σχέδιο «Dual – gigabit acceleration, same speed for same network» με στόχο την προώθηση εφαρμογών σταθερού ευρυζωνικού gigabit. Ως αποτέλεσμα η China Mobile παρουσίασε το πρόγραμμα “Dual-Gigabit First City” το οποίο περιλαμβάνει πακέτα που μπορούν να υποστηρίξουν πολλές ταυτόχρονες υπηρεσίες για την παροχή home broadband με ταχύτητες gigabit αλλά και υπηρεσίες 5G. Εκτιμάται ότι στη διάρκεια του τρίτου τετραμήνου του 2019, η ευρυζωνικότητα με ταχύτητες gigabit, θα καλύπτει 5,6 εκ. οικιακούς καταναλωτές και περισσότερα από 3.000 κτήρια, και  η ευρυζωνική κάλυψη με ταχύτητες gigabit θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες  της Σαγκάης. Σαν πρώτο βήμα, η China Mobile θα ανακοινώσει πιλοτικό πρόγραμμα “40 demo gigabit broadband communities” .

Ανερχόμενες υπηρεσίες όπως το 4K/8K και τα online VR games, δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις για τα υπάρχοντα ευρυζωνικά δίκτυα GPON. Όσο η κίνηση στα δίκτυα αυξάνεται ραγδαία, απαιτείται τουλάχιστον εύρος συχνοτήτων 200 Mbps για να εξασφαλισθεί η βέλτιστη εμπειρία του χρήστη. Τα παραδοσιακά δίκτυα GPON, είναι δύσκολο να δεχθούν μεγαλύτερες ταχύτητες, και απαιτείται άμεσα να αναβαθμισθούν σε 10G PON ώστε να υποστηρίζουν μαζική ανάπτυξη των εφαρμογών gigabit.

Στην οικιακή χρήση, περίπου το 80% της κίνησης  μεταδίδεται μέσω Wi Fi. Οι υπηρεσίες εικόνας απαιτούν δείκτη απωλειών μικρότερο του 10-6  ώστε να αποφεύγεται αλλοίωση της εικόνας, όπως επίσης και δυνατές αλληλεπιδραστικές υπηρεσίες όπως το VR απαιτούν καθυστέρηση του Wi-Fi μικρότερη του 7 ms, ώστε να αποφεύγεται το «πάγωμα» της εικόνας.

Επομένως τα δίκτυα Wi-Fi πρέπει και αυτά να αναβαθμισθούν προκειμένου να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη εμπειρία για τον χρήστη. Τα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα πρέπει επειγόντως να εξελιχθούν στα επόμενης γενιάς δίκτυα 10G PON ώστε να παρέχουν εξαιρετική εμπειρία στο χρήστη με υψηλότερο εύρος συχνοτήτων και καλύτερη ποιότητα  Wi-Fi.

Η Huawei, προκειμένου να ανταποκριθεί στο πρόγραμμα της China Mobile να αναπτύξει ευρείας κλίμακας οικιακά δίκτυα gigabit, διαθέτει στην αγορά την κορυφαία λύση  10G PON με δυνατότητες πρόσβασης ultra-broadband, υψηλή απόδοση Wi-Fi, και εξαιρετική εμπειρία χρήστη.  Η επόμενης γενιάς, μεγάλης χωρητικότητας και διανομής πλατφόρμα OLT  MA5800, χρησιμοποιείται για να επιτευχθεί η  χρήση δικτύου οπτικών ινών. Μία πλατφόρμα MA5800 έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει 16,000 online συνδεδεμένους 4Κ και VR συνδρομητές. Για την ομαλή αναβάθμιση από GPON σε 10G PON, η Huawei παρέχει τη λύση PON Combo που υποστηρίζει δύο λειτουργίες σε ένα πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο, η εξέλιξη από το GPON σε 10G PON δεν απαιτεί αλλαγή στις κεντρικές εγκαταστάσεις ή στις οδούς των οπτικών ινών, ενώ οι τερματικοί σταθμοί μπορούν να αναπτυχθούν on demand /κατόπιν αιτήματος.

Επιπρόσθετα, η MA5800 έχει την υψηλότερη ευκρίνεια και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στην αγορά, δίνοντας την δυνατότητα  στα δίκτυα οπτικής ίνας να λειτουργούν με το επιθυμητό κόστος ανά bit. Με προτεραιότητα την εμπειρία του χρήστη η πλατφόρμα MA5800 ενσωματώνει υψηλής απόδοσης και επεξεργασίας τεχνολογία, που δίνει την δυνατότητα σε 4000 συνδρομητές εικόνας να αλλάζουν κανάλια εντός ενός δευτερολέπτου. Το μεγάλο επίπεδο χωρητικότητας του συστήματος μπορεί να καλύψει καλύτερα τις απαιτήσεις άμεσης ζήτησης, μικρής καθυστέρησης και χαμηλών απωλειών για VR videos με υψηλό δείκτη αναζήτησης.

Για τη κάλυψη των νέων απαιτήσεων οικιακών συνδέσεων, η  China Mobile στη Σαγκάη επέλεξε τα 10G PON gigabit gateway προϊόντα της  Huawei, για να υποστηρίξει δίκτυα με δυνατότητες έως 10 Gbps και να παρέχει gigabit ευρυζωνική πρόσβαση για εύρος συχνοτήτων υψηλών απαιτήσεων όπως βίντεο, VR και παιχνίδια. Όσον αφορά το Wi- Fi, τα  chips που έχει αναπτύξει η Huawei, όπως και οι αλγόριθμοί βελτιστοποίησης της, επιλύουν αποτελεσματικά σημαντικά προβλήματα που επηρεάζουν την εμπειρία του οικιακού χρήστη, όπως μεγάλες παρεμβολές σήματος, φτωχή κάλυψη, και χαμηλές ταχύτητες. Ο ιδιόκτητος αλγόριθμος βελτιστοποίησης, μειώνει σημαντικά τις καθυστερήσεις στη μετάδοση μέσω Wi-Fi, επιλύει θέματα ταχύτητας στην εικόνα και στα παιχνίδια, και εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου εμπειρία για υπηρεσίες όπως 4K/8K videos, online gaming και cloud VR .

Υψηλόβαθμο στέλεχος της China Mobile δήλωσε: «Είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας να προσφέρουμε την υψηλότερη εμπειρία ευρυζωνικών υπηρεσιών στους τελικούς χρήστες. Η ολοκληρωμένη λύση 10G PON της Huawei, μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά το στόχο μας για τη δημιουργία ευρυζωνικών δικτύων gigabit που εξασφαλίζουν σταθερή εμπειρία στο χρήστη σε νέες υπηρεσίες όπως 4K/8K videos και VR. Στο μέλλον, η China Mobile, ευελπιστεί να συνεργαστεί με εταίρους όπως η Huawei, για να δημιουργήσουμε τη πρώτη “dual-gigabit city” ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξαιρετική εμπειρία χρήστη, και παράλληλα να προωθήσουμε τη ψηφιακή οικονομία στο Δέλτα του ποταμού Γιανγκ Τσε.

Η ταχύτατη ανάπτυξη των υπηρεσιών 4K/8K και VR/AR video, κατευθύνει με ταχείς ρυθμούς το home broadband προς την εποχή του gigabit. H λύση 10G PON της Huawei καλύπτει τις απαιτήσεις των χρηστών για υψηλό εύρος συχνοτήτων, υψηλής απόδοσης Wi-Fi και δίκτυα εξαιρετικής εμπειρίας. Στο μέλλον η Huawei θα συνεργαστεί με την China Mobile για να μετατρέψει τη Σαγκάη στη πρώτη dual-gigabit πόλη.

Έως τώρα η Huawei έχει βοηθήσει περισσότερους από 30 κορυφαίους παρόχους, έχοντας αναπτύξει πολυάριθμα δίκτυα 10G PON, γεγονός που την κατατάσσει πρώτη στην παγκόσμια αγορά. Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων ultra-broadband, η Huawei συνεχίζει να ηγείται στις τεχνολογικές καινοτομίες και συνεργάζεται με εταίρους για την προώθηση και ανάπτυξη βιομηχανίας με χρήση δικτύου οπτικών ινών. Ενισχύει με αυτό τον τρόπο τους παρόχους να δημιουργούν δίκτυα ultra-broadband, επικεντρωμένα στην εμπειρία του χρήστη με στόχο να επιτυγχάνεται διαφοροποίηση στην ανταγωνιστικότητα με απώτερο στόχο την  επιχειρηματική επιτυχία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights