Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds Lite Review : Ποιοτικός ήχος και πρακτικότητα
freebuds lite

Huawei Freebuds Lite Review : Ποιοτικός ήχος και πρακτικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, και γνωρίζει συνεχόμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό έχει συμβάλει προφανώς η παρουσία όλων και περισσότερων εταιρειών με αξιόλογες προτάσεις, αλλά και η αντίστοιχα αυξανόμενη δυστυχώς τάση, των Smartphones που δεν έχουν υποδοχή ακουστικών.

freebuds lite

Η Huawei από την πλευρά της, θεωρεί (σωστά) ότι μπορεί και αυτή να προσφέρει ένα σετ από ασύρματα ακουστικά που να καλύπτουν τις απαιτήσεις του μεγαλύτερου μέρους του αγοραστικού κοινού. Τα freebuds lite, που είναι και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι ένας ιδανικός συνδυασμός ηχητικής απόδοσης, σχεδιασμού, αλλά και τιμής πώλησης που παραμένει μέσα στα πλαίσια του λογικού.

Σχεδιασμός.

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να «αποφύγει» κάποιος την άμεση σύγκριση των freebuds lite με τα αντίστοιχα airPods ακουστικά της Apple. Η Huawei εδώ έχει σαν σημαντικότερο ίσως «επιχείρημα» ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι πρακτικά ιδανικός σε αρκετούς τομείς.

freebuds lite

Ο βασικότερος ίσως από αυτούς, είναι ότι  το μικρόφωνο σε κάθε ένα από τα δύο freebuds lite είναι σε απόσταση που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ηχητική κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Μάλιστα σε άμεση σύγκριση με τα αντίστοιχα ακουστικά του… μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Huawei, τα freebuds lite έχουν σαφώς καλύτερη ακουστική κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

freebuds lite

Ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά όμως, είναι σχεδιασμένα και για την ακρόαση μουσικής, και η ποιότητα ήχου έχει αντίστοιχη σημασία αν όχι και μεγαλύτερη. Εδώ η Huawei φαίνεται να έχει βρει μια αρκετά καλή ισορροπία ανάμεσα στην ικανοποιητική ένταση ήχου που δεν «αλλοιώνει» τη μουσική, αλλά και καλά επίπεδα μπάσου, κάτι που κατά κανόνα είναι δύσκολο να αποδώσουν ακουστικά τύπου… ψείρας.

Μάλιστα, προκειμένου κάθε χρήστης να … ταιριάξει ακριβώς τα freebuds lite στο αυτί του, για λόγους εργονομίας αλλά και ακουστικής, στη συσκευασία τους υπάρχουν τρία διαφορετικά σετ από «μαξιλαράκια» συν ένα τέταρτο που είναι ήδη τοποθετημένο στα ίδια τα ακουστικά. Με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να βρει ακριβώς το μέγεθος που ταιριάζει στο δικό του αυτί, προκειμένου και να μην… πέφτουν από αυτό, αλλά και επειδή η σωστή εφαρμογή τους παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα και την ένταση του ήχου.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι τα freebuds lite έχουν πιστοποίηση IPx4, που τα κάνει ανθεκτικά μέχρι ένα σημείο στην επαφή τους με υγρασία. Προφανώς και η αντοχή αυτή είναι απαραίτητη σε ακουστικά που μπορούν να φορεθούν και όταν ο ιδιοκτήτης τους αθλείται και αναμενόμενα … ιδρώνει.

Πρακτικότητα.

Τα freebuds lite έρχονται με μια όμορφα σχεδιασμένη θήκη, που εκτός από το να τα προστεύει, είναι και αυτή που αναλαμβάνει να τα φορτίσει. Η θήκη έχει τη δική της μπαταρία, που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που έχει κάθε ένα από τα ακουστικά.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσφέρει έως και δύο πλήρεις φορτίσεις και των δύο ακουστικών, πριν χρειαστεί να φορτιστεί και αυτή μέσω του MicroUSB στο κάτω μέρος της. Κάθε μια από τις φορτίσεις αυτές των ίδιων των ακουστικών, αρκεί για 4 ώρες αναπαραγωγής, και πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι αυτός ο χρόνος είναι και ελάχιστα μεγαλύτερος στην πράξη.

freebuds lite

Ένα από τα πλεονεκτήματα των freebuds lite, είναι ότι δεν απαιτούν κάποια εφαρμογή για να λειτουργήσουν, αλλά ούτε και για να προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες. Η ακύρωση θορύβου κατά τη διάρκεια των κλήσεων είναι μονίμως ενεργή, και οι ρυθμίσεις για την αναπαραγωγή μουσικής, προσαρμόζονται από αυτές που προσφέρει η κάθε συσκευή, χωρίς να απαιτείται κάτι επιπλέον.

freebuds lite

Μας άρεσε επίσης η δυνατότητα που έχει κάθε ένα από τα ακουστικά να «καταλαβαίνει» πότε το βγάζει ο χρήστης από το αυτί του. Με αυτόν τον τρόπο σταματάει να αναπαράγει μουσική ώστε να μην παίζει… άσκοπα.  Για να το καταφέρει αυτό, κάθε ένα από τα ακουστικά έχει έναν μικρό αισθητήρα υπερύθρων στο εσωτερικό του, που καταλαβαίνει πότε αποκαμακρύνεται από το αυτί του ιδιοκτήτη. Θα θέλαμε εδώ όμως να σταματάει πλήρως η αναπαραγωγή μόλις βγάλουμε και τα δύο ακουστικά, και όχι μόνο το ένα από αυτά.

Συμβατότητα.

Προφανώς και το ότι είναι κατασκευασμένα από τη Huawei, δεν σημαίνει ότι τα freebuds lite μπορούν να συνδεθούν μόνο σε Smartphones αυτής. Η εταιρεία έχει φροντίσει να σχεδιάσει ένα αποδοτικό ζευγάρι ασύρματων ακουστικών που μπορεί να λειτουργήσει με όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν Bluetooth έκδοσης 4.0 ή νεότερης.

Μάλιστα, το ότι δεν χρειάζεται κάποια ξεχωριστή εφαρμογή για την λειτουργία τους, τα κάνει συμβατα ακόμα και με συσκευές της Apple, χωρίς να μειώνεται η απόδοση ή οι δυνατότητες που προσφέρουν, σε πλήρη αντίθεση και πάλι με την αντίστοιχη πρόταση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Huawei.

freebuds lite

Μας άρεσε επίσης η δυνατότητα γρήγορης σχετικά φόρτισης, που με μόλις 15 λεπτά στη βάση τους, τα freebuds lite μπορούν να παίξουν μουσική για λίγο περισσότερο από 1.5 ώρα όπως δηλώνει η εταιρεία και επιβεβαιωσαμε στην πράξη.

Ουσιαστικά, τα ακουστικά γεμίζουν την μπαταρία τους , κάθε φορά που επιστρέφουν στη θήκη τους, οπότε πρακτικά μέχρι να τα ξαναβγάλουμε από αυτή, θα είναι πλήρως φορτισμένα. Η θήκη τώρα, έχει ένα LED λειτουργίας στην μπροστινή πλευρά της, που δείχνει διαφορετική κατάσταση ανάλογα με την… περίπτωση.

Με τα ακουστικά μέσα στη θήκη, ανάβει πράσινο όταν η μπαταρία τους είναι πλήρως φορτισμένη ή πάνω από το 70%, και κόκκινο όταν φορτίζουν. Αν βγάλουμε τα ακουστικά από μέσα, και την κλείσουμε, το LED ανάβει σε διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το ποσοστό της μπαταρίας που έχει η ίδια η θήκη, ώστε να γνωρίζουμε πότε θέλει και αυτή φόρτιση.

Συμπέρασμα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των freebuds lite είναι ότι προσφέρονται επίσημα στην τιμή των 99 ευρώ περίπου, κάτι που τα κάνει σημαντικά πιο οικονομικά από τις περισσότερες «επώνυμες» προτάσεις του ανταγωνισμού τους. Σε αυτό το κόστος μπορεί να πάρει κάποιος πολύ καλή μουσική απόδοση, και άριστη απόδοση κατά τη διάρκεια των κλήσεων, με το δεύτερο να μην θεωρείται δυστυχώς δεδομένο ακόμα και σε ακριβότερες λύσεις.

Η πολύ καλή διάρκεια της μπαταρίας τους, και ο εργονομικός σχεδιασμός τους, τα κάνουν ιδανικά για όσους θέλουν να αθλούνται, να μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς, και γιατί όχι και για όσους θέλουν τώρα το καλοκαίρι να τα… πάρουν μαζί τους στην παραλία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights