Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Στις 25 – 26 Ιουνίου το 4ο συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens»

Στις 25 – 26 Ιουνίου το 4ο συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens»

απο John Leondaris

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθεί το 4ο ετήσιο συνέδριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens», στο ξεν. Wyndham Grand Athens από την εταιρεία Teamworks, και με χορηγό επικοινωνίας το IN2MOBILE.GR.

Ο βασικός θεματικός άξονας είναι «Go Sm@rt! Στο δρόμο του Μετασχηματισμού και της “Έξυπνης” Βιώσιμης Ανάπτυξης» και η συμμετοχή αναμένεται σημαντική, καθώς στα προηγούμενα συνέδρια συμμετείχαν πάνω 1500 στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, περισσότεροι των 85 oμιλητών, ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον σημαντικών εταιρειών Πληροφορικής, Ψηφιακών Επικοινωνιών, Ενέργειας, Υποδομών και άλλων τομέων που έχουν ενεργή συμμετοχή στην μετάβαση των ελληνικών πόλεων στην «έξυπνη» βιώσιμη ανάπτυξη.

Στους κύριους στόχους του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πρόσφατων εξελίξεων που καθορίζουν το μέλλον της Ελληνικής Πόλης, στο οποίο ουσιαστική θέση έχουν οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι «έξυπνες» υποδομές.

Στο συνέδριο θα γίνει ουσιαστική αναφορά μεταξύ άλλων σε τομείς όπως:

– Οι προσεγγίσεις για την προσαρμογή των υφισταμένων κτιριακών υποδομών ή της εξ αρχής κατασκευή τους για να υποδέχονται smart υπηρεσίες με την αξιοποίηση «έξυπνων» εφαρμογών, μετρητών, συσκευών κ.α., συστήματα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, φωτισμού, αλλά και συλλογής δεδομένων για μελλοντικές υπηρεσίες. Επίσης και σύνθετες λύσεις για Επιχειρήσεις, Τουρισμό, Γεωργία, Μεταφορές, Οδική Κίνηση, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες κ.α.

Τεχνολογίες και Εφαρμογές Internet of Things (IoT), οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και αποδοτικότητας του αστικού περιβάλλοντος, μέσα από τη συμμετοχή Επιχειρήσεων, πολιτών, δημοτικών αρχών στην καθημερινή ζωή της πόλης.

– Το πλαίσιο των τεχνολογικών standards που πρέπει να ακολουθήσουν οι Πόλεις στον σχεδιασμό της «Smart Στρατηγικής». Ανάδειξη των Ψηφιακών Τεχνολογιών που δεν αναφέρονται συχνά στον σχεδιασμό και στις εφαρμογές των «Έξυπνων Πόλεων» όπως π.χ Big Data, Analytics, Λύσεις, βασισμένες στο Internet of Things, στο Cloud, στην αρχιτεκτονική MaaS (Mobility As A Service), Υπηρεσίες Mobility Operations Management (MSOP) κ.α.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η οργανωτική επιτροπή θέλοντας να αναδείξει με ιδιαίτερο τρόπο τα έργα της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που κινούνται προς την καινοτομία και στην αειφορία θεσμοθέτησε τις διακρίσεις:

– «Smart Cities Awards», που αφορούν σε επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων από Δήμους και Περιφέρειες με άμεσο στόχο την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών τους
– «Digital Citizens Excellences» αφορούν σε υπηρεσίες των Δήμων προς τους Δημότες βασισμένες ψηφιακές υποδομές.
– «Τιμώμενων Πόλεων» και «Τιμώμενων Περιφερειών» όπου παρουσιάζονται στρατηγικές και υλοποιήσεις που προάγουν την Καινοτομία, την Αειφορία, την ανθρώπινη διάσταση των Ελληνικών Πόλεων και Περιφερειών.

Τo συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights