Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20e Vs Nokia 4.2 (Video)
nokia 4.2

Samsung Galaxy A20e Vs Nokia 4.2 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Οι συσκευές μέ κόστος έως 200 ευρώ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ελληνική αγορά, αφού ανήκουν στην κατηγορία τιμής με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Σε αυτή την κατηγορία, η Samsung έχει εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμο το νέο Galaxy A20e, με κόστος 199 ευρώ, και αρκετά “ενδιαφέροντα” τεχνικά χαρακτηριστικά. Πλέον, η HMD Global έχει και αυτή τη δική της πρόταση στην κατηγορία αυτή, με το νέο Nokia 4.2 που θα κοστίζει στη χώρα μας και αυτό επίσης 199 ευρώ.

Τα δύο Smartphones λοιπόν απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό, και το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και “μειονεκτήματα”. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα μικρό βίντεο, στο οποίο γνωρίζουμε τις δύο συσκευές, και βλέπουμε ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ τους. Όπως πάντα, εστιάζουμε στις πιο “αντικειμενικές” διαφορές, και όχι σε υποκειμενικούς τομείς όπως η ευκολία χρήσης του λειτουργικού συστήματος της κάθε συσκευής με τις τυχόν διαφορές του.

Το Galaxy A20e αποτελεί μια “ασυνήθιστη” πρόταση για τη Samsung, αφού στα 199 ευρώ προσφέρει συνολικά… περισσότερα από το Nokia 4.2. Η Κορέατικη εταιρεία δεν μας έχει συνηθίσει στο να προσφέρει τόσο ανταγωνιστικές συσκευές σε τόσο χαμηλό κόστος, και πόσο μάλλον κάποιες που προσφέρουν περισσότερα συνολικά χαρακτηριστικά, χωρίς να κοστίζουν σημαντικά περισσότερα χρήματα.

Η οθόνη του Galaxy A20e είναι ελάχιστα μεγαλύτερη στις 5.8 ίντσες από αυτή του Nokia 4.2 στις 5.71 ίντσες, ενώ και η ανάλυση τους είναι ίδια πρακτικά, στα 1520 x 720 pixels. Παρότι όμως η συσκευή της Samsung έχει LCD Οθόνη, κάτι που δεν το συνηθίζει η εταιρεία, η οθόνη αυτή είναι σημαντικά καλύτερη σε συνολική απόδοση από αυτή του Nokia 4.2

Οι διαφορές συνεχίζονται και στους υπόλοιπους τομείς, με το Galaxy A20e να προσφέρει βασική κάμερα 13ΜΡ με ένα αρκετά αποδοτικό διάφραγμα με f/1.9 για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Το Nokia 4.2 από την πλευρά του διατηρεί και αυτό την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 13ΜΡ, με ένα πιο περιορισμένο f/2.2 διάφραγμα όμως που περιορίζει το φως που μπορεί να δει ο αισθητήρας. Η δεύτερη κάμερα του Nokia 4.2 τώρα, είναι στα 2ΜΡ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό της απόστασης σε φωτογραφίες με θολό φόντο. Το Galaxy A20e από την πλευρά του όμως, έχει μια δεύτερη κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, που έχει ένα σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε κάθε φωτογραφία. Ακόμα και με την χαμηλή ανάλυση των 5ΜΡ, παραμένει σημαντικά πιο χρήσιμη από την δεύτερη κάμερα της συσκευής της Nokia.

Στον τομέα των επιδόσεων τέλος, συνεχίζεται η “υπεροχή” του Galaxy A20e, με τη συσκευή της Samsung να έχει τον Exynos 7884 στο εσωτερικό της. Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρός επεξεργαστής, παραμένει καλύτερος συνολικά από τον Snapdragon 439 που βρίσκεται στο Nokia 4.2. Η διαθέσιμη μνήμη RAM είναι στα 3 GB και για τα δύο Smartphones, όπως αντίστοιχα είναι και ο αποθηκευτικός χώρος στα 32GB.

Το Nokia 4.2 παίρνει πίσω “το αίμα” του, στον τομέα του σχεδιασμού, αφού παραμένει ένα σημαντικα πιο πολυτελές και όμορφα σχεδιασμένο Smartphone, με σαφώς ανώτερα υλικά κατασκευής. Η Samsung έχει κάνει προφανείς παραχωρήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου να πετύχει την τιμή πώλησης του Galaxy A20e.

Όσο όμως και αν τα δύο Smartphones έχουν τις διαφορές τους, και το ένα προσπαθεί να είναι καλύτερο από το άλλο, όπως έχουμε ήδη δει σε προηγούμενο συγκριτικό του Galaxy A20e με το Redmi 7, η συσκευή της Xiaomi είναι σημαντικά καλύτερη και από τα δύο, αλλά και ελάχιστα πιο οικονομική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights