Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm και Intel υποστηρίζουν την Huawei
qualcomm

Qualcomm και Intel υποστηρίζουν την Huawei

απο Kostas Gliatiotis

Η διαμάχη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Huawei, φαίνεται ότι δεν βρίσκει σύμφωνες πολλές από τις εταιρείες που συνεργάζονται μαζί της, και αντιλαμβάνονται τι έχουν να χάσουν και οι ίδιες από την απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλει ο Πρόεδρος της χώρας τους.

Πιο συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι η Intel αλλά και η Qualcomm, έχουν ήδη επαφές με την επιτροπή του Υπουργείου εμπορίου της χώρας, το οποίο είναι και αυτό που εξέδωσε την απαγόρευση. Πιο συγκεκριμένα, η Intel αλλά και η Xilinx, έχουν ήδη συναντηθεί με στελέχη του υπουργείου, προκειμένου να βρούν τρόπο να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Huawei.

Η Qualcomm από την πλευρά της, προσπαθεί να εξηγήσει στην κυβέρνηση ότι τα Smartphones βασιζονται κατά κανόνα σε τεχνολογίες που είναι προσβάσιμες σε όλους, και η Huawei δεν μπορεί ακόμα και αν ήθελε, να δημιουργήσει εύκολα τρύπες ασφαλείας που θα εκμεταλλευτεί η Κινεζική κυβέρνηση.

Ο πραγματικός λόγος όμως που και η Intel με την Qualcomm, αλλά και αρκετές ακόμα εταιρείες, προσπαθούν να “πιέσουν” για μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι τα τεράστια κέρδη που θα χάσουν αν συνεχιστεί αυτή η διαμάχη. Η Huawei αγόρασε από Αμερικανικές εταιρείες, εξοπλισμό συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2018. Τα χρήματα αυτά, η Qualcomm και η Intel γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εταιρεία θα τα χρησιμοποιήσει για να βρει άλλους προμηθευτές, αν δεν αρθεί η απαγόρευση ώστε οι ίδιες να μπορούν και πάλι να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε αυτή.

Η Huawei από την πλευρά της αναφέρει ότι η ίδια δεν έχει ζητήσει από καμία εταιρεία να “μεσολαβήσει” υπέρ της, και ότι οι συζητήσεις εταιρειών τεχνολογίας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι δική τους επιλογή, γιατί ενδιαφέρονται να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights