Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Microsoft απαγορεύει τη χρήση του Google drive στους υπαλλήλους της

Η Microsoft απαγορεύει τη χρήση του Google drive στους υπαλλήλους της

απο Kostas Gliatiotis

Κάθε εταιρεία έχει προφανώς ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που θεωρούνται εμπιστευτικά ή/και απόρρητα, καθώς πολλές φορές αφορούν μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Η Microsoft φαίνεται ότι αποφάσισε να ξεκαθαρίσει στους υπαλλήλους της, ποιες υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιούν και ποιες όχι, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ευαίσθητα εταιρικά στοιχεία δεν θα πέσουν στα χέρια ανταγωνιστών της.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, η εταιρεία έχει μια ολόκληρη λίστα με υπηρεσίες και εφαρμογές που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι της. Οι πιο γνωστές μέσα σε αυτή τη λίστα, είναι οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές της Google.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της Microsoft δεν πρέπει να αποθηκεύουν αρχεία στο Google drive, αλλά ούτε και να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές διαχείρισης εγγράφων όπως το Sheets και το Google Docs.

Παρότι θεωρητικά και τυπικά, η Google δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία που αποθηκεύουν οι χρήστες των υπηρεσιών της, προφανώς η Microsoft θέλει να είναι “σίγουρη” για την ασφάλεια των στοιχείων της.

Η λίστα περιλαμβάνει και άλλες υπηρεσίες, όπως το Slack, για το οποιο μάλιστα η Microsoft θυμίζει στους υπαλλήλους της ότι έχουν τη δυνατότητα να το αντικαταστήσουν με τις “ομάδες εργασίας” που μπορούν να δημιουργήσουν στο Office 365.

Μια ακόμα προφανής απαγόρευση, αφορά το Grammarly, μια εφαρμογή που ελέγχει τη σωστή σύνταξη προτάσεων σε email και όχι μόνο. Σε αυτή την περίπτωση η Microsoft υπενθυμίζει στους υπαλλήλους της ότι κάθε χαρακτήρας που εισάγουν στο κείμενο, καταγράφεται από το Grammarly για στατιστικούς έστω λόγους, και προφανώς αυτό απαγορεύεται.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει η απαγόρευση χρήσης του GitHub το οποίο μάλιστα ανήκει στη Micorosft.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.