Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Ιαπωνία θα περιορίσει την εξαγωγή πρώτων υλών στην Νότιο Κορέα

Η Ιαπωνία θα περιορίσει την εξαγωγή πρώτων υλών στην Νότιο Κορέα

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται ότι οι διαφωνίες μεταξύ χωρών που έχουν επιπτώσεις στον τομέα της τεχνολογίας, δεν φαίνεται να τελειώνουν, και αυτή τη φορά η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια νέα διαμάχη με την Νότιο Κορέα.

Πιο συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της Νοτίου Κορέας έκρινε ότι η Ιαπωνία δεν έχει αποζημιώσει τη χώρα του επαρκώς για τις ζημές κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιαπωνική κυβέρνηση από την πλευρά της δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την απόφαση, και φαίνεται ότι βρήκε ένα τρόπο να “πίεσει” ώστε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας να αναθεωρήσει τη στάση της.

Η Ιαπωνία παράγει μερικά χημικά που είναι απαραίτητα για την κατασκευή αρκετών ηλεκτρονικών συσκευών, και μάλιστα κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εταιρείες όπως η Samsung και η LG. Το φθοριωμένο πολυϊμίδιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή οθονών, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και στις δύο εταιρείες, με την Ιαπωνία να παράγει το … 90% της παγκόσμιας παραγωγής του συγκεκριμένο χημικού

Αντίστοιχα το υδροφθόριο είναι απαραίτητο στην κατασκευή ημιαγωγών, και η Ιαπωνία το παράγει με την απαραίτητη “καθαρότητα”, όπως και ένα χημικό που χρησιμοποιείται για την συγκόληση ολοκληρωμένων σε πλακέτες. Το  συγκεκριμένο χημικό παράγεται στο 70% της συνολικής παραγωγής του στην Ιαπωνία, κάνοντας και εδώ σχεδόν απαραίτητη την προμήθεια του από τη συγκεκριμένη χώρα.

Μέχρι και σήμερα, οι εταιρείες που παρήγαγαν τα συγκεκριμένα χημικά, είχαν ειδική άδεια ώστε να μπορούν να τα αποστέλουν στην Νότιο Κορέα χωρίς σημαντική καθυστέρηση για την έγκριση κάθε φορτίου. Η νομοθεσία της χώρας όμως απαιτεί κανονικά την αίτηση για χορήγηση άδειας ώστε να μπορουν να αποσταλούν σε χώρες εκτός Ιαπωνίας. Η άδεια αυτή χρειάζεται περίπου 90 ημέρες για να εγκριθεί, χρονικό διάστημα που προκαλεί προβλήματα.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει σκοπό να αφαιρέσει την Νότιο Κορέα από τις χώρες που έχουν ειδική άδεια να προμηθεύονται χωρίς καθυστέρηση τα συγκεκριμένα χημικά στι 4 Ιουλίου, αν δεν βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights