Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Public: Επισημοποιήθηκε η εξαγορά της αλυσίδας Media Markt στην Ελλάδα

Public: Επισημοποιήθηκε η εξαγορά της αλυσίδας Media Markt στην Ελλάδα

απο John Leondaris

Την εξαγορά της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της αλυσίδας καταναλωτικών συσκευών Media Markt για την Ελλάδα από την αλυσίδα λιανικής πώλησης προϊόντων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Public, ανακοίνωσαν από κοινού οι 2 εταιρείες, επισημοποιώντας αυτό που ακουγόταν στην αγορά τον τελευταίο καιρό.

Με βάση τη συμφωνία αυτή (που αποτελεί ορόσημο για τον κλάδο), η αλυσίδα Public εξαγοράζει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της αλυσίδας Media Markt στην Ελλάδα (χωρίς πάντως να ανακοινωθεί το τίμημα της εξαγοράς), ενώ το υπόλοιπο 25% παραμένει στον όμιλο MediaMarktSaturn, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η πορεία της αλυσίδας Media Markt στην ελληνική αγορά δεν ήταν μέχρι τώρα η αναμενόμενη για το γερμανικό όμιλο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα δίκτυα καταστημάτων και των 2 εταιριών θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά κάτω και από τα δύο brands, διασφαλίζοντας όλες τις εγγυήσεις και τις υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές, και λειτουργώντας απολύτως συμπληρωματικά, με 67 φυσικά και 3 ηλεκτρονικά καταστήματα σε δύο χώρες. Το δίκτυο περιλαμβάνει διαφορετικά formats καταστημάτων, η επιφάνεια των οποίων ποικίλει από 100 τ.μ. έως και 4.000 τ.μ., και θα δίνει έμφαση στο ολοκληρωμένο πολυκαναλικό εμπόριο. Η ενοποιημένη βάση των πελατών του θα αριθμεί 100 εκατ. επισκέπτες.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η νέα εταιρεία θα εξετάσει περαιτέρω ευκαιρίες επέκτασης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εκεί που αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές είναι πιθανότατα στη λογιστική διαχείριση των προϊόντων (κάτι όμως που δεν απασχολεί τους απλούς χρήστες), όπως επίσης και στην ενοποίηση των προγραμμάτων loyalty των 2 εταιρειών.

Οι 2 εταιρείες φιλοδοξούν με τη συμφωνία αυτή να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα ισχυρή αλυσίδα λιανικής πώλησης για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ εκτιμούν πως θα έχει θετικά οφέλη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους συνεργάτες της εταιρείας, αφού εκτός από τη διεύρυνση των σημείων πώλησης, δημιουργείται μία αλυσίδα με πολύ μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, αφού τα Public μέχρι τώρα δεν είχαν διείσδυση στις «λευκές» συσκευές, ενώ τα Media Markt δεν είχαν την πληθώρα προϊόντων τεχνολογίας που είχαν τα Public. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η συμφωνία θα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των συνεργατών και των προμηθευτών των δυο εταιρειών.

Το κλείσιμο της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρχών της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία εκτιμάται χρονικά στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο CEO των Public, Χρήστος Καλογεράκης, θα αναλάβει τη θέση του CEO και στη νέα εταιρεία. Σχετικά με τη συμφωνία ο κ. Καλογεράκης δήλωσε σχετικά: «Με τη συμφωνία που ανακοινώνουμε σήμερα, δημιουργούμε την πλέον δυναμική ομάδα Retail στην αγορά, επανακαθορίζουμε τις ισορροπίες της και διευρύνουμε τις επιλογές που προσφέρουμε στους καταναλωτές από άποψη χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας, σημείων πώλησης, τιμών και υπηρεσιών. Δημιουργούμε μια εταιρεία, ο συνολικός κύκλος εργασιών της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, με σεβασμό προς όλους τους προμηθευτές μας, διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες τις οποίες θα εξετάσουμε με στόχο να διαμορφώσουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Σήμερα, θέτουμε τα θεμέλια για μια αλλαγή στο χάρτη της αγοράς ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών σε Ελλάδα και Κύπρο.».

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου MediaMarktSaturn και operating partner της Ceconomy / MSH, Yenal Gokyildirim, σημείωσε σχετικά: «Με αυτή τη συμφωνία, βρήκαμε μια βιώσιμη λύση για τις δραστηριότητές μας στην Ελλάδα. Συνεργαζόμενοι με το Public, ισχυρό παίκτη της τοπικής αγοράς, θα βελτιστοποιήσουμε τη γκάμα των προϊόντων και τη σχέση με τους προμηθευτές μας προς όφελος των πελατών μας, θα μειώσουμε τα κόστη μας και θα βελτιώσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά».

Ο CEO του ομίλου Olympia (στον οποίο ανήκει η αλυσίδα Public), Ρόμπυ Μπουρλάς, ανέφερε: «Η MediaMarktSaturn είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα Consumer Electronics στην Ευρώπη και μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τον όμιλο Olympia που διατηρεί πολύχρονη, επιτυχημένη παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο κλάδος της λιανικής διεθνώς διέρχεται φάση μετεξέλιξης και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα κοινά.».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights