Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A80 Vs Galaxy A70 (Video)
galaxy a80

Samsung Galaxy A80 Vs Galaxy A70 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Galaxy A80 της Samsung είναι με διαφορά το ακριβότερο Smartphone της εταιρείας, στη νέα σειρά Galaxy A για το 2019. θεωρητικά είναι ταυτόχρονα και το καλύτερο, ομως πολλά από αυτά που προσφέρει ίσως δεν δικαιολογούν την υψηλότερη τιμή του. Το αμέσως πιο “οικονομικό” Galaxy A70 της εταιρείας, είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά Smartphones που έχει δημιουργήσει η Samsung τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα στους περισσότερους τομείς διαφέρει ελάχιστα από το Galaxy A80.

Στο βίντεο που ετοιμάσαμε, αναλύουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο συσκευών, και προσπαθούμε να “ανακαλύψουμε” αν το Galaxy A80 μπορεί να δικαιολογησει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει σε σύγκριση με το A70. Τα δύο Smartphones έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης, στις 6.7 ίντσες που είναι προφανώς σημαντικά μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Πρόκειται για AMOLED Panel και στις δύο περιπτώσεις, και μάλιστα με την ίδια ονομαστική ανάλυση των 2400×1080 pixels. Μάλιστα, ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στην οθόνη και στο A80 αλλά και στο A70, και δυστυχώς είναι μέτριος σε ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις.

Για να πετύχει το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Galaxy A80, η Samsung κατασκεύασε ένα σχετικά πολύπλοκο μηχανισμό, που “σηκώνει” ολόκληρο το πίσω μέρος του… και περιστρέφει τις τρεις διαφορετικές κάμερες του. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και για την λήψη Selfie φωτογραφιών, και δεν χρειάζεται να καταφύγει στη λύση του Notch ώστε να “χωρέσει” μια μπροστινή κάμερα σε αυτό.

Το A70 από την πλευρά του χρησιμοποιεί μια πιο συνηθισμένη διάταξη, με ένα ιδιαίτερα μικρό Notch που έχει στο εσωτερικό του μια Selfie κάμερα με υψηλή ανάλυση 32ΜΡ. Παρά την θεωρητικά πιο “προηγμένη” λύση του Galaxy A80, που είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακή, το A70 καταφέρνει να έχει τις ίδιες διαστάσεις στην πράξη, δείχνοντας ότι ο εντυπωσιασμός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Samsung επέλεξε τη λύση της περιστρεφόμενης κάμερας στο ακριβότερο μοντέλο.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών, το Galaxy A80 είναι το πρώτο Smartphone της Samsung με κάμερα στα 48ΜΡ, που χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα κατασκευασμένο από την ίδια. Το περίεργο είναι ότι ο αισθητήρας αυτός βρίσκεται πίσω από ένα φακό με σημαντικά περιορισμένο f/2.0 διάφραγμα που του επιτρέπει να δει σημαντικά λιγότερο φως σε σύγκριση με την βασική κάμερα του Galaxy A70 που στα 32ΜΡ έρχεται με ένα διάφραγμα με f/1.7.

H δεύτερη κάμερα είναι πρακτικά ίδια και στις δύο συσκευές, με ανάλυση 8ΜΡ και υπερ ευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 123 μοιρών. Όμως η εταιρεία συνεχίζει να επιμένει να μην προσφέρει Auto focus σε κάμερες αυτού του είδους, μια έλλειψη που είναι σαφώς πιο ενοχλητική στο σημαντικά ακριβότερο Galaxy A80. Για την τρίτη κάμερα, το A70 έχει ένα τυπικό αισθητήρα των 5ΜΡ που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την λήψη φωτογραφιών με θολό φόντο, ενώ το Galaxy A80 χρησιμοποιεί έναν ToF αισθητήρα ακριβώς για τον ίδιο λόγο.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, προφανώς και ο Snapdragon 730 στο εσωτερικό του Galaxy A80 είναι πιο ισχυρός συνολικά σε σύγκριση με τον Snapdragon 675 του Galaxy A70. Η διαφορά όμως στην επεξεργαστική ισχύ, δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει αυτό. Η διαφορά στην απόδοση της κάρτας γραφικών είναι αρκετά μεγαλύτερη πάντως, με την Adreno 618 GPU του Galaxy A80 να έχει πρακτικά διπλάσια ισχύ από αυτή του Snapdragon 675. Ταυτόχρονα, το A70 έρχεται με 6 GB μνήμης RAM στη μια και βασική έκδοση του, που εισάγεται επίσημα στη χώρα μας. Παρότι προφανώς και είναι περισσότερο από απλά αρκετά για κάθε είδους χρήση, το Galaxy A80 προσφέρει λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 8 GB.

Για τον αποθηκευτικό χώρο και τα δύο Smartphones έρχονται με 128GB ενσωματωμένης μνήμης, όμως το Galaxy A80 για κάποιο λόγο που μόνο η Samsung γνωρίζει, δεν έχει υποδοχή για κάρτα μνήμης MicroSD. Πρόκειται για το πρώτο Smartphone της εταιρείας μετά από χρόνια χωρίς επεκτάσιμη μνήμη, σε αντίθεση με το Galaxy A70 που προφανώς και διαθέτει αντίστοιχη υποδοχή.

Τέλος, στον τομέα της μπαταρίας, το A70 έρχεται με μια εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία των 4.500 mAh, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο Smartphone της Samsung μέχρι σήμερα που είναι επίσημα διαθέσιμο στην Ευρώπη. Το Galaxy A80 χρειάζεται προφανώς περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του για τον μηχανισμό της κάμερας του, και η μπαταρία του είναι σημαντικά μικρότερη με χωρητικότητα 3.700 mAh. Παρόλα αυτά, και τα δύο Smartphones υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση μέχρι και με 25W, που μάλιστα είναι σημαντικά πιο γρήγορη από αυτή των Galaxy S10 και Galaxy Note.

Προφανώς και το Galaxy A80 είναι “ανώτερο” αν κάποιος το συγκρίνει με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του “στα χαρτιά”. Εϊναι όμως εμφανές ότι το Galaxy A70 δεν έχει τίποτα να ζηλέψει στην πραγματικότητα, και προσφέρει ακριβώς ότι χρειάζεται ώστε να μην θεωρείται “κατώτερο” με κάποιο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights