Μπαταρία.
Θα περίμενε κανείς οτι ένα Smartphone με τις διαστάσεις και το βάρος του Α80, θα εχει και μια ιδιαίτερα μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του. Αυτο δυστυχώς δεν ισχύει στην πράξη, αφου ο χώρος όπως ήδη περιγράψαμε χρησιμοποιείται για τον μηχανισμό της κάμερας, που μαζι με την σίγουρα ποιοτική κατασκευή του, ειναι οι δυο παράγοντες που αυξάνουν και το βάρος του.
Με χωρητικότητα 3.700 mAh λοιπόν, η μπαταρία του Α80 ειναι απλά ικανοποιητική για αυτά που πρέπει να προσφέρει σαν συσκευή. Η απόδοση της ειναι απλά στον μέσο όρο για τη κατηγορία του, αφου η μεγάλη οθονη και οι δυνατότητες που εχει συνολικά, απαιτούν σαφώς αυξημένα ποσά ενέργειας.
Ο Snapdragon 730 από την πλευρά του ειναι εντυπωσιακά αποδοτικός, ενω και το λειτουργικό σύστημα εχει τις συνηθισμένες πλεον, αλλά εντυπωσιακά πολλες επιλογές για την διαχείριση ενέργειας. Ο χρήστης του Α80 μπορει να επιλέξει χειροκίνητα ακόμα και ποιες εφαρμογές δεν θέλει να τρέχουν αυτόματα ποτέ στο τηλέφωνο του, προκειμένου να μην καταναλώνουν μπαταρία. Η συγκεκριμενη επιλογή ειναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όποιον
θέλει να εγκαθιστά εφαρμογές για να τις δοκιμάζει και στη συνέχεια δεν τις διαγραφεί απο τη συσκευή του. Για την φόρτιση της μπαταρίας, το Α80 όπως και το Α70 ειναι οι δυο συσκευές της εταιρείας με την σαφώς πιο γρήγορη φόρτιση. Το Smartphone υποστηρίζει το USB Power Delivery πρότυπο, αντί του AFC της Samsung, με αποτέλεσμα η φόρτιση να γίνεται με έως και 25W με τον κατάλληλο φορτιστή. Στο κάτω μέρος του Α80 υπάρχει φυσικά USB type-C θύρα επικοινωνίας.
Συμπέρασμα.
Αν και ειναι σίγουρα εμφανές απο το ύφος του συγκεκριμένου review, δεν έχουμε κανένα προβλημα να δηλώσουμε και ευθέως οτι το Α80 δεν μας άφησε ικανοποιημένους. Η ανάγκη της Samsung να δημιουργήσει και αυτη κατι το ασυνηθιστο όπως κάθε άλλη εταιρεία πλεον, ειναι μεχρι ένα σημείο λογική και αναμενόμενη. Μια εταιρεία όμως με το μέγεθος, την εμπειρία και την «σοβαρότητα» της, πρέπει να κάνει τέτοιου είδους… πειράματα μόνο όταν το αποτέλεσμα θα ειναι το καλυτερο δυνατο.
Με το Α80 η εταιρεία φρόντισε να διατηρήσει να υψηλά στάνταρ ποιότητας, συναρμολόγησης και εμφάνισης που εχει θέσει τα τελευταία χρόνια, ξέχασε όμως πολλούς ακόμα βασικούς τομείς. Η τιμή πώλησης του δεν δικαιολογεί το σύνολο των δυνατοτήτων του, ενω μια περιστρεφόμενη καμερα δεν παύει να πρέπει να εχει καλη απόδοση επειδή απλά ειναι διαφορετική απο το συνηθισμένο.
Σε μια χαμηλότερη τιμή πώλησης το Α80 θα κρινόταν διαφορετικά και προφανως λιγότερο αυστηρά. Η εταιρεία όμως θεωρεί οτι η περιστρεφόμενη καμερα και η μεγάλη οθονη του, αρκούν ώστε να ζητήσει τα επιπλέον χρήματα, τουλαχιστον απο όσους θέλουν να ξεχωρίζουν με το Smartphone τους.
Για αυτο το κομμάτι του αγοραστικού κοινού το Α80 ειναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή. Για όλους τους λοιπούς όμως, ακόμα και όσους απλά επιμένουν σε συσκευές της samsung συγκεκριμένα, οι διάφορες ακόμα και απο το αμέσως πιο «οικονομικό» Α70, δεν ειναι τόσες που να δικαιολογούν την επιλογή του Α80. Σαν ένα δημιούργημα που δείχνει τι μπορει να κάνει η εταιρεία ειναι σαφώς καλοδεχούμενο, αρκεί στις επόμενες εκδοσεις του, να ειναι και πιο αποδοτικό στην πράξη.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας