Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A80 Review : Σίγουρα ασυνήθιστο
galaxy a80

Samsung Galaxy A80 Review : Σίγουρα ασυνήθιστο

απο Kostas Gliatiotis

Έχουμε ήδη αναφερθεί αρκετές φορές πλεον στην ανάγκη της Samsung να αλλάξει σημαντικά την εικόνα της στην μεσαία κατηγορία τιμής. Ειναι σχεδόν βέβαιο πλεον ότι η εταιρεία εχει ξεκινήσει να το κάνει πράξη, αλλά να εχει και τα αποτελέσματα που θέλει, κυρίως με συσκευές όπως τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά Α50 και Α40, αλλά και τις πιο οικονομικές της προτάσεις που απευθύνονται σε όσους δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα στο επόμενο Smartphone τους.

Αντίστοιχα όμως, θέλει με την νέα σειρά Galaxy A να προσφέρει και προτάσεις που διαφέρουν απο το συνηθισμένο, και απευθύνονται σε όσους αναζητούν κατι πιο ιδιαίτερο στο επόμενο τους Smartphone. Το Galaxy A70 ειναι η καλύτερη απόδειξη οτι αυτο μπορεί να γίνει σωστά όταν το ζητούμενο ειναι η μεγαλύτερη δυνατή οθονη, το Α80 όμως που αποτελεί το αντικείμενο και του συγκεκριμένου review ειναι η καλύτερη απόδειξη οτι η συνταγή αυτη δεν ειναι πάντα επιτυχημένη.

Στα 699 ευρώ που έρχεται επίσημα στη χώρα μας, το Α80 ειναι ελάχιστα πιο οικονομικό απο το σημαντικά ισχυρότερο και συνολικά καλυτερο Galaxy S10e της ίδιας της Samsung. Αν σε σύγκριση με αυτο, η επίσημη απάντηση της εταιρειας ειναι οτι προφανως και δεν απευθύνονται στο ίδιο κοινο, ειναι δεδομένο οτι στην αγορά μπορεί να βρει κανείς προτάσεις που ειναι συνολικά καλύτερες, χωρίς όμως να κοστίζουν περισσότερα χρήματα.

Σχεδιασμός.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Samsung οτι κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε το Α80 να διαφέρει σημαντικά απο όλες τις υπόλοιπες συσκευές της νέας σειράς Α για το 2019, στο βαθμό που αυτο τουλαχιστον ειναι δυνατό. Προφανως και η οθονη που κάλυπτει σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή του επιφάνεια, ειναι το πιο ιδιαίτερο αλλά και εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του, μαζι φυσικά με τον μηχανισμό για την καμερα που κάνει δυνατή τη χρήση μιας τέτοιας οθόνης.

Για να το πετύχει λοιπόν αυτο η εταιρεία, χρησιμοποιησε μια μηχανική λύση, με ολόκληρο το πίσω και πάνω μέρος του Smartphone να «σηκώνεται» προκειμένου η πίσω καμερα να περιστρέφεται και να γίνεται…. η μπροστινή. Ειναι εμφανές οτι η εταιρεία επέλεξε τη συγκεκριμενη λύση για 2 διαφορετικούς λόγους. Ο ένας ειναι η θέληση της να δημιουργήσει μια συσκευή που η μπροστινή πλευρά της να ειναι ολόκληρη μια οθόνη, και ο δεύτερος ειναι η ανάγκη της να … εντυπωσιάσει αλλά και να αποδείξει οτι μπορεί και αυτη να σχεδιάσει κατι το ασυνήθιστο.

Αντί της πιο «συνηθισμενης» λύσης μιας μικρής μπροστινής κάμερας που βγαίνει απο το εσωτερικό του Smartphone, η Samsung επέλεξε να μετακινεί ολόκληρο το πίσω μέρος του Α80, προκειμένου η βασική και θεωρητικά καλύτερη καμερα του, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για Selfie φωτογραφίες. Για να το πετύχει αυτο όμως, ο μηχανισμός και η κατασκευή συνολικά του Α80 έχουν σαφή μειονεκτήματα.

Το πρώτο και πιο βασικό απο αυτά, ειναι ότι το τηλέφωνο ειναι αισθητά πιο βαρύ απο κάθε άλλη συσκευή της κατηγορίας του και όχι μόνο. Αυτο απο μόνο του θα μπορούσε να μην ειναι ιδιαίτερα σοβαρό, όμως το βάρος αυτο δεν ειναι και σωστά … μοιρασμένο στο σύνολο της επιφάνειας του, με αποτέλεσμα όταν κάποιος το εχει στα χέρια του να νιώθει αυτη την περίεργη κατανομή.

Άλλο ένα μειονέκτημα που ειναι ταυτόχρονα και… πλεονέκτημα ανάλογα με την άποψη του καθενός, ειναι οτι ο μηχανισμός αυτός καθορίζει και τις συνολικές διαστάσεις, με την πολυ μεγαλύτερη απο το συνηθισμένο οθονη, να μπαίνει στην συνέχεια προκειμένου οι διαστάσεις αυτες να έχουν και ένα νόημα.

galaxy a80

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε οτι το Α80 ειναι κατασκευασμένο απο Gorilla Glass στο πίσω μέρος του, μια επιλογή που ειναι άμεσα αντιληπτή στο χέρι αλλά και σε εμφάνιση, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη συσκευή της σειράς Galaxy A. Προφανως , και στα χρήματα που κοστίζει το τηλέφωνο, θα ήταν αδύνατον για την εταιρεία να δικαιολογήσει τη χρήση του «Glastic», του υλικού που ειναι μεν πλαστικό, αλλά μοιάζει με γυαλί, και χρησιμοποιούν όλες οι οικονομικότερες συσκευές της νέας σειράς.

galaxy a80

Η αδιαβροχοποιηση ειναι κατι που πλεον απουσιάζει απο όλες τις συσκευές της σειράς Α για το 2019, και πιθανότατα δεν πρόκειται να επιστρέψει σύντομα. Μαζί με αυτη όμως, η εταιρεία αφαίρεσε από το Α80 και την υποδοχή για ακουστικά, ένα χαρακτηριστικό που τα τελευταία χρόνια την έκανε να ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες εταιρείες.

Το να πετύχεις κατι διαφορετικό απο το συνηθισμένο, ειναι ένας αποδεκτός στόχος, το να μπορείς να το πετύχεις σωστά αυτο όμως, ειναι κατι επίσης διαφορετικό. Το Α80 ειναι ασυνήθιστο, και σίγουρα εντυπωσιακό απλά και μόνο επειδή ολόκληρο το πάνω μέρος του κινείται μηχανικά και η καμερα του… περιστρέφεται. Το αυξημένο βάρος του όμως, όπως και οι συνολικές διαστάσεις, ειναι δυο σαφή μειονεκτήματα που προφανως η εταιρεία γνώριζε. Σίγουρα για ένα μέρος εστω του αγοραστικού κοινού, αυτά τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ειναι αρκετά σημαντικά ώστε να αξίζει η «θυσία» σε μέγεθος και βάρος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights