Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera test : Galaxy A80 Vs Huawei P30

Camera test : Galaxy A80 Vs Huawei P30

απο Kostas Gliatiotis

Το Galaxy A80 και το P30 Της Huawei είναι δύο από τα “λίγα” Smartphones πλέον, με επιδόσεις  πολύ πάνω από τον μέσο όρο, χωρίς όμως να κοστίζουν εντυπωσιακά πολλά χρήματα.  Η σημαντικότερη όμως ομοιότητα αλλά ταυτόχρονα και διαφορά μεταξύ των δύο Smartphones, αφορά την βασική τους κάμερα. Εδώ το Α80 είναι το πρώτο Smartphone της Samsung με κάμερα υψηλής ανάλυση των 48ΜΡ. Το P30 από την πλευρά του έχει μια βασική κάμερα με «χαμηλότερη» ανάλυση στα 40ΜΡ, όμως αυτή έχει όλα τα πλεονεκτήματα και τις επιπλέον δυνατότητες που της προσφέρει η συνεργασία της εταιρείας με την Leica.

Πριν περάσουμε στις πρακτικές διαφορές, να πούμε ότι τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά διαφέρουν και αλλού εκτός από την ονομαστική ανάλυση. Η κάμερα του P30 έχει ένα σημαντικά πιο αποδοτικό διάφραγμα με f/1.8 σε σύγκριση με το f/2.0 αυτής του Α80. Καμία από τις δύο κάμερες δεν έχει OIS, όμως και τα δύο έχουν το δικό τους Night Mode που βοηθάει στη λήψη φωτογραφιών σε χαμηλότερο φωτισμό.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η κάθε συσκευή είναι προφανώς ιδιαίτερα καλές, όμως το P30  έχει ένα σαφες προβάδισμα σε αυτόν τον τομεά. Οι δυο κάμερες λειτουργούν με την τεχνική του Pixel Binning, και παράγουν φωτογραφίες στα 10ΜΡ για το P30 και στα 12ΜΡ για το Α80.

Παρόλα αυτά, η λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία του P30 είναι σαφώς ανώτερη, ενώ συνολικά κάθε είδους χρώμα αποτυπώνεται πιο σωστά. Η κάμερα του Α80 ακολουθεί την λογική των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας, και προσπαθεί να βγάλει όσο το δυνατόν πιο ζωντανές και έντονες φωτογραφίες.

Τα δύο Smartphones έχουν το δικό τους ξεχωριστό Mode ανίχνευσης του αντικειμένου ή του πλάνου που βλέπει η κάμερα. Το P30  μπορεί να αναγνωρίσει έως και 200 διαφορετικά θέματα φωτογραφίας, σε αντίθεση με τα περίπου 30 του Α80. Οι επεμβάσεις σε κάθε φωτογραφία είναι περιορισμένες και στις δύο περιπτώσεις. Εδώ θα λέγαμε ότι το Α80 επεμβαίνει ακόμα λιγότερο, προκειμένου να μην αλλάζει την συνολική εικόνα σημαντικά.

Το P30 όμως, προσφέρει και ένα σύνολο από επιπλέον δυνατότητες, που απλά απουσιάζουν από το A80. Το Manual Mode της κάμερας επιτρέπει την χειροκίνητη επιλογή όλων των απαραίτητων ρυθμίσεων, σε πλήρη αντίθεση με το κατά όνομα μόνο αντίστοιχο «επαγγελματικό» mode του Α80.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights