Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Huawei παρουσίασε επίσημα το HarmonyOS
harmonyOS

Η Huawei παρουσίασε επίσημα το HarmonyOS

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από αρκετές διαρροές, και υποθέσεις για το πως τελικά θα είναι αυτό, η Huawei παρουσίασε σήμερα και επίσημα το δικό της λειτουργικό σύστημα. Το HarmonyOS είναι σχεδιασμένο να μπορεί να “τρέξει” σε ένα εντυπωσιακά μεγάλο εύρος από συσκευές, εκτός φυσικά από Smartphones. Έτσι το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας μπορεί να εγκατασταθεί σε Smart TVs, Tablets και φορητούς υπολογιστές, και θεωρητικά έως και σε… αυτοκίνητα.

Το HarmonyOS μπορεί να “τρέξει” εφαρμογές γραμμές σε αρκετές διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, όπως C/, C++, Java, JavaScript με αποτέλεσμα να είναι θεωρητικά εύκολο να δημιουργήσει κανείς μια νέα εφαρμογή για αυτό. Η Huawei έχει σκοπό να διαθέσει άμεσα “κιτ προγραμματιστών” στους συνεργάτες της, προκειμένου αυτοί να ξεκινήσουν να δουλεύουν με το νέο λειτουργικό σύστημα, και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Ο Richard Yu ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή το Harmony OS δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Android στα Smartphones της Huawei και της Honor, καθώς οι δύο εταιρείες παραμένουν “πιστές” στο λειτουργικό σύστημα της Google. Ξεκαθάρισε όμως ότι αν τελικά χρειαστεί, το HarmonyOS μπορεί να εγκατασταθεί στα Smartphones σε μερικές μόνο ημέρες.

Σε επίπεδο εφαρμογών το λειτουργικό σύστημα της Huawei θα μπορεί να τρέξει κανονικά όλες τις Android εφαρμογές, αλλά εκτός αυτών θα μπορεί να εκτελέσει εφαρμογές γραμμένες σε HTML5, καθώς και Native Linux εφαρμογές.

Το πρώτο προϊόν με το HarmonyOS θα ανακοινωθεί αύριο από την Honor, σύμφωνα με τον Richard Yu και πάλι, χωρίς όμως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το είδος του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights