Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Κάμερα 108MP από τη Samsung
108MP

Κάμερα 108MP από τη Samsung

απο Kostas Gliatiotis

Πριν μερικές ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η Xiaomi ετοιμάζει ένα Smartphone με κάμερα των…. 108ΜΡ, χωρις όμως τότε να είναι γνωστό το είδος της, αλλά και το ποιος θα την κατασκευάζει. Σήμερα η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα ότι αυτή θα είναι η πρώτη εταιρεία με κάμερα τόσο υψηλής ανάλυσης, αφού ανακοίνωσε τον ISOCELL Bright HMX αισθητήρα, με ανάλυση 108MP.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ίδιος ο αισθητήρας είναι 125% μεγαλύτερος σε φυσικό μέγεθος από μια κάμερα των 48ΜΡ, κάτι που τον κάνει με διαφορά μάλιστα, τον μεγαλύτερο αισθητήρα για κινητά τηλέφωνα, που έχει κατασκευαστεί μέχρι  σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο η Samsung έχει καταφέρει να διατηρήσει ίδιο και το μέγεθος του καθενός από τα 108 εκατομμύρια στοιχεία που είναι ευαίσθητα στο φως.

Ο αισθητήρας των 108MP λειτουργεί όπως και όλες οι κάμερες αυτού του είδους, με την τεχνική του Pixel Binning, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που βγάζει, αποθηκεύονται στα 27ΜΡ. Η πλήρης ανάλυση του αισθητήρα χρησιμοποιείται προκειμένου να αποθηκεύεται ένας μέρος όρος από τα δεδομένα που βλέπουν 4 γειτονικά Pixels σε κάθε ένα της τελικής φωτογραφίας. Με αυτόν τον τρόπο η ανάλυση των 27ΜΡ είναι ακριβώς το 1/4 της φυσικής ανάλυσης του αισθητήρα.

Σύμφωνα με τη Samsung, ο νέος αισθητήρας μπορεί να γράφει και 6k βίντεο, και μάλιστα χρησιμοποιώντας ολόκληρο το οπτικό του πεδίο, κάτι που μέχρι και σήμερα είναι ασυνήθιστο στην αγορά των Smartphones. H παραγωγή του αισθητήρα των 108MP θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 2 μήνες αργότερα θα είναι δυνατή η κυκλοφορία στην αγορά των πρώτων Smartphones με αυτόν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights