Αρχικη APPS / GAMES Το Facebook παρακολουθούσε τα ηχογραφημένα μηνύματα στο Messenger
Facebook

Το Facebook παρακολουθούσε τα ηχογραφημένα μηνύματα στο Messenger

απο Kostas Gliatiotis

Το Facebook φαίνεται ότι δεν πρόκειται σύντομα να σταματήσει να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του, έστω και αν σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει… δεσμευθεί ότι θα τα προστατεύει. Η νεότερη “αποκάλυψη” αφορά τον τρόπο που η εταιρεία είχε μισθώσει προσωπικό, προκειμένου αυτό να ακούει τα ηχογραφημένα μηνύματα που έστελναν οι χρήστες μέσω του Messenger.

Σύμφωνα με το facebook, αυτό έγινε προκειμένου να μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος άνθρωπος ότι η μεταφορά σε κείμενο που κάνει το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, είναι σωστή. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι εκτός από το να ακούει κάποιος τα συγκεκριμένα ηχογραφημένα μηνύματα, το facebook χρησιμοποιούσε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να τα μετατρέψει σε κείμενο.

Οι μισθωμένοι υπάλληλοι που άκουγαν τα γχογραφημένα μηνύματα, ισχυρίζονται ότι περιείχαν προσωπικά δεδομένα, και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και ακατάλληλο περιεχόμενο. Παρόλα αυτά, το facebook ισχυρίζεται ότι σταμάτησε να ακούει τα μηνύματα πριν … περίπου μια εβδομάδα, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί κάποιου είδους εξασφάλιση ότι δεν θα το ξανακάνει στο μέλλον.

Τέλος, το Facebook υπογραμμίζει ότι έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής, μόνο όταν ο χρήστης επιλέξει χειροκίνητα να ηχογραφήσει κάτι με αυτό. Για κάποιο λόγο όμως, το Facebook θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά. Πριν μερικούς μήνες, ο Mark Zuckerberg είχε αρνηθεί σε εξεταστική επιτροπή ότι χρησιμοποιεί ηχογραφημένα δεδομένα από τους χρήστες του Facebook για να τους προτείνει συγκεκριμένες διαφημίσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights