Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy Note 10 Vs Galaxy S10 (Video)

Galaxy Note 10 Vs Galaxy S10 (Video)

απο Kostas Gliatiotis

Για πολλά χρόνια, το Galaxy Note αποτελούσε για τη Samsung, την κάθε φορά καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση της για την αγορά των Smartphones. Η εταιρεία φρόντιζε πάντα να το εξοπλίζει με ότι περισσότερο και πιο εντυπωσιακό υπάρχει σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες, έστω και αν τα τελευταία δύο χρόνια, αυτές δεν αποτελούσαν κάτι το ιδιαίτερο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Για το 2019 όμως, η Samsung επέλεξε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει δύο διαφορετικές εκδόσεις του νέου Galaxy Note 10. Το μεγαλύτερο και προφανώς ακριβότερο Note 10+ ακολουθεί ακριβως την ίδια λογική, και αποτελεί για την εταιρεία, την “κορυφή” του τι μπορεί να δημιουργήσει σε ένα Smartphone.

Ταυτόχρονα όμως αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα “μικρότερο” Galaxy Note 10, με πολύ συγκεκριμένες και …στοχευμένες διαφορές, που εκτός των άλλων το κάνουν και τυπικά πιο οικονομικό, όσο οικονομικό μπορεί να είναι ένα Smartphone που κοστίζει 999 ευρώ επίσημα στη χώρα μας.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, συγκρίνουμε το μικρότερο από τα δύο Galaxy Note 10, με το αντίστοιχα μεσαίο Galaxy S10, μια συσκευή που ακολουθεί την ίδια λογική, με συγκεκριμένες μικρές διαφορές σε σύγκριση με το αντίστοιχα μεγαλύτερο και “καλύτερο” Galaxy S10+.

Θα μπορούσε κανείς να πει όμως, ότι το S10 κάνει σαφώς λιγότερες παραχωρήσεις σε σύγκριση με την + έκδοση του, από αυτές που κάνει το μικρότερο Note 10.

Στην περίπτωση του Note 10 η Samsung έχει αφαιρέσει την υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, έχει αφαιρέσει την υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, ενώ η οθόνη των 6.3 ιντσών έχει και αυτή χαμηλότερη ανάλυση σε fullHD+.

Το Note 10 προσφέρει λοιπόν μια μεγαλύτερη σε μέγεθος οθόνη από το Galaxy S10, στις 6.3 αντί για 6.1 ιντσες (όσο μπορεί να την θεωρήσει κάποιος σημαντική αυτή τη διαφορά). Έχει όμως εντυπωσιακά πιο μικρό πλαίσιο γύρω της, τη στιγμή που αυτό στο S10 ήταν έτσι και αλλιώς κοντά στο ιδανικό.

Μια ακόμα εμφανής διαφορά στην οθόνη είναι η τοποθέτηση της… Τρύπας για την μπροστινή κάμερα, που πλέον είναι στο κέντρο του πάνω μέρους, ενώ ειναι και αισθητά μικρότερη σε μέγεθος.

Το Galaxy Note 10 καταφέρνει λοιπόν να είναι το ίδιο σε ύψος, με μικρότερο πάχος αλλά και βάρος από ένα ήδη ιδιαίτερα “compact” τηλέφωνο όπως το Galaxy S10.

Στο εσωτερικό των δύο συσκευών, υπάρχουν διάφορες, οι οποίες όμως έρχονται σε συνδυασμό με την υψηλότερη τιμή του Note 10. Έτσι ο Exynos 9820 έχει αντικατασταθεί από τον 9825 που όπως δηλώνει και η ονομασία του, αποτελεί μια μικρή βελτίωση. Αυτή αφορά την κατασκευή του σε λιθογραφία 7nm και με διαφορετική τεχνική, κάτι που του επιτρέπει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και αντίστοιχα την παραγωγή θερμότητας.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ονομαστικά διπλάσιος στο Galaxy note 10, στα 256GB αντί για 128 του S10. Όμως και αυτή η διαφορά έρχεται σε συνδυασμό με την αυξημένη τιμή πωλήσεις του.

Το note 10 έχει και μια μικρή διαφορά σε μια από τις τρεις κάμερες του. Αυτη με τον τηλεφακό και το 2Χ οπτικό ζουμ, έχει διάφραγμα με f/2.1 αντί για το συνηθισμένο f/2.4 σε αυτή του S10 και των προηγούμενων συσκευών της εταιρείας.

Οι άλλες δύο κάμερες είναι ουσιαστικά και τεχνικά οι ίδιες, ενώ δεν υπάρχει και κάποια σοβαρή διαφορά στην απόδοση τους

Είναι συνολικά προφανές ότι η Samsung άλλαξε προς το καλύτερο συγκεκριμένους τομείς του Galaxy Note 10 όπως το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του, ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του, αλλά φυσικά και το S-pen με τις νέες δυνατότητες του. Όμως το Galaxy S10 συνεχίζει να προσφέρει μια οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, υποδοχή ακουστικών αλλά και για κάρτα μνήμης microSD. Μάλιστα τα προσφέρει όλα αυτά σε μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights