Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Bosch: Νέος αισθητήρας μειώνει κατά 33% το χρόνο ανεύρεσης θέσης parking

Bosch: Νέος αισθητήρας μειώνει κατά 33% το χρόνο ανεύρεσης θέσης parking

απο John Leondaris

Κατά 35% μπορεί να μειώσει το χρόνο αναζήτησης θέσης parking ο νέος αισθητήρας χώρου στάθμευσης της Bosch, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία.

Ο PLS (Parking Lot Sensor) εγκαθίσταται στο οδόστρωμα και ελέγχει πολύ γρήγορα εάν μια θέση είναι ελεύθερη ή πιασμένη. Η πληροφορία μεταφέρεται άμεσα μέσω LoRaWAN σε μια κεντρική πλατφόρμα, η οποία και αναλαμβάνει να αξιολογήσει τα δεδομένα καθώς και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Είναι αρκετά ανθεκτικός, περνώντας σε ποσοστό 95% τους ελέγχους, κατά τους οποίους πάνω από 50 διαφορετικοί τύποι οχημάτων δοκιμάστηκαν να περνούν από πάνω του. Έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά σε περίπου 25 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ είναι πλέον διαθέσιμος και στην Ελλάδα.

Ο PLS μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης μέσα στην πόλη και σε ιδιωτικά parking, είτε σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η χρήση του συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθώς μειώνονται οι εκπομπές CΟ2 από τα αυτοκίνητα , τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης κατά 30%, τον γρηγορότερο έλεγχο της χρήσης των υποδομών στάθμευσης και την αποτελεσματικότερη χρήση των συστημάτων παρακολούθησης της κυκλοφορίας.

Επίσης, μέσω του PLS, βελτιώνεται η διαδικασία φόρτισης και η εμπειρία του χρήστη, στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μπορούν να ανιχνευτούν έγκυρα και γρήγορα, τόσο τα περιστατικά παράνομης στάθμευσης, όσο και τα οχήματα που έχουν υπερβεί το επιτρεπόμενο χρονικό όριο παραμονής, σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Ο αισθητήρας χώρου στάθμευσης της Bosch δεν απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες εγκατάστασης. Σε αντίθεση με άλλους αισθητήρες της αγοράς, μπορεί να κολληθεί σε διαφορετικού τύπου επιφάνειες ή να βιδωθεί στο έδαφος εύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά.

Επίσης μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να αφήσει σημάδια, γεγονός σημαντικό για τους ενοικιαζόμενους χώρους. Η δε συντήρηση του είναι ελάχιστη, καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 5 χρόνια και ο πυρήνας του αισθητήρα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί η βάση από το έδαφος. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του έξυπνου συστήματος ανεύρεσης στάθμευσης της Bosch είναι το γεγονός ότι η εταιρεία ακολουθεί μια «ανοιχτή» προσέγγιση σε ότι αφορά στο λογισμικό, που επιτρέπει στις πόλεις να ενσωματώσουν τους αισθητήρες της Bosch στα έξυπνα συστήματά τους, ακόμη και αν αυτά είναι από άλλους κατασκευαστές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights