Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG: Πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών στην IFA 2019

LG: Πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών στην IFA 2019

απο John Leondaris

Πλήθος νέων προϊόντων, τόσο σε «λευκές» όσο και σε «μαύρες» συσκευές, αλλά και πρωτοποριακών υπηρεσιών, παρουσίασε η LG στη φετινή έκθεση τεχνολογίας IFA.

LG G8X ThinQ

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε το LG G8XThinQ, το νέο smartphone της σειράς G, και την πιο εξελιγμένη LG Dual Screen. Το LG G8XThinQ και η τεχνολογία LG Dual Screen έχουν σχεδιαστεί ώστε να δημιουργούν έναν εντελώς νέο τρόπο multitasking, και οι χρήστες να απολαμβάνουν περιεχόμενο και να κοινωνικοποιούνται μέσω του κινητού.

Η πρώτη LG Dual Screen, η οποία παρουσιάστηκε στην MWC 2019 στη Βαρκελώνη, καθιέρωσε έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό και ένα νέο επίπεδο άριστου multitasking εν κινήσει. Για τη νέα έκδοση, η LG ζήτησε τη γνώμη των καταναλωτών και εφάρμοσε διάφορες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επιπλέον οθόνης Cover Display 2,1 ιντσών.

Αυτή η πρακτική έξτρα οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ώρα, την ημερομηνία, τη φόρτιση της μπαταρίας, τις ειδοποιήσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την Dual Screen.

Επιπλέον, ενώ με την πρώτη Dual Screen μπορούσες να δεις από δύο διαφορετικές γωνίες, η νέα Dual Screen υιοθετεί ένα νέο 360 Freestop Minge για να επιτρέπει την προβολή από οποιαδήποτε γωνία, ακριβώς όπως σε ένα φορητό υπολογιστή.

Το νέο smartphone της σειράς G της LG διαθέτει την ίδια οθόνη LG Dual Screen 6.4 ιντσών για διπλάσια παραγωγικότητα και διασκέδαση. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη κάνει πιο εύκολο το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του LG G8XThinQ, ακόμα και με την αναδίπλωση της Dual Screen. Ενώ η αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης του smartphone μέσω αισθητήρα δεν είναι κάτι καινούργιο, στο G8XThinQ ένας αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος ρυθμίζει ακόμα και την αντίθεση και μεγιστοποιεί τις λεπτομέρειες της εικόνας μειώνοντας έτσι την καταπόνηση των ματιών. Η εμπρόσθια κάμερα του κινητού τηλεφώνου είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα διακριτικό σχήμα φακού Waterdrop, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν στο μέγιστο την 6,4 ιντσών οθόνη FullVision.

Σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή, το LG G8XThinQ είναι το όνειρο κάθε δεινού φωτογράφου, καθώς διαθέτει μία μπροστινή οθόνη 32MP με αισθητήρα 1,6 μm που συναγωνίζεται τις εντυπωσιακές φωτογραφικές μηχανές στο πίσω μέρος, προσφέροντας εξαιρετικές λήψεις από οποιαδήποτε πλευρά του τηλεφώνου.

Επίσης, για την τέλεια selfie, η λειτουργία Reflector Mode εξασφαλίζει πιο σαφή, ευκρινή πορτρέτα ακόμα και σε σκοτεινό περιβάλλον, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν το χρώμα φωτισμού ώστε να ταιριάζει με τη διάθεση ή την προτίμηση τους.

Το AI Action Shot στο νέο LG G8XThinQ αναγνωρίζει και αντισταθμίζει την κίνηση με ταχύτητα κλείστρου 1/480 του δευτερολέπτου για να κρατήσει τα αντικείμενα πλήρως εστιασμένα και είναι ιδανικό για λήψη φωτογραφιών παιδιών ή κατοικίδιων ζώων που παίζουν.

Το 4K Time Lapse επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν καλλιτεχνικά βίντεο time-lapse με σταθεροποίηση σε εκπληκτική ανάλυση 4K, ενώ το LG Steady Cam παρέχει βελτιωμένη σταθερότητα εικόνας για πλάνα που φαίνονται πιο προσεγμένα και επαγγελματικά. Το LG G8XThinQ δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ μπροστινής και οπίσθιας κάμερας κατά την εγγραφή video.

Το G8XThinQ διαθέτει δύο ηχεία 1.2W που αποδίδουν υψηλής ποιότητας ήχο, ενώ χάρη στο 32-bit Hi-Fi Quad DAC από την Meridian Audio, η LG συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικό ήχο smartphone.

Σχετικά με την εγγραφή βίντεο, το LG G8XThinQ διαθέτει ένα μικρόφωνο που δυναμώνει αυτόματα κατά τη λήψη βίντεο για να διασφαλιστεί ότι οι ήχοι καταγράφονται με έντονες λεπτομέρειες για μοναδικές ASMR εγγραφές.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό, το LG G8XThinQ αποτελεί έναν συνδυασμό των προηγούμενων κινητών τηλεφώνων της LG αλλά παράλληλα διαμορφώνει και τη δική του ταυτότητα. Η σύνδεση του τηλεφώνου με την Dual Screen επιτυγχάνεται πλέον μέσω USB αντί για Pogo Pins για ένα πιο κομψό τηλέφωνο, όταν χρησιμοποιείται χωρίς τη θήκη.

Το LG G8XThinQ διαθέτει βελτιωμένα σημεία επαφής με το χρήστη με ένα πιο καθαρό σχεδιασμό, ανανεωμένα εικονίδια και καρτέλες, όπως το καντράν, τα αρχεία καταγραφής κλήσεων και οι επαφές, τα οποία μετακινούνται στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.

Το LG G8XThinQ και η αναβαθμισμένη LG Dual Screen θα είναι διαθέσιμα σε βασικές αγορές το τέταρτο τρίμηνο.

Βασικές προδιαγραφές

LG G8XThinQ

– Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform
– Οθόνη: 6.4-ίντσες 19.5:9 FHD + OLED FullVision (2,340 x 1,080 / 403ppi)
– Μνήμη: 6GB RAM / 128GB / microSD (up to 2TB)

Κάμερα

Πίσω μέρος: 12MP Standard (F1.8 / 1.4μm / 78˚) / 13MP Super Wide (F2.4 / 1.0μm / 136˚)

Μπροστινή κάμερα: 32MP Standard (F1.9 / 0.8μm / 79˚)

– Μπαταρία: 4,000mAh
– Λειτουργικό Σύστημα: Android 9.0 Pie
– Μέγεθος: 159.3 x 75.8 x 8.4mm
– Βάρος: 192g
– Δίκτυο: 3G / 4G LTE-A
– Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Compatible)
– Biometrics: In-Display Fingerprint Sensor
– Χρώματα: Aurora Black
– Λοιπά χαρακτηριστικά: Stereo Speaker / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D Surround Sound / IP68 Water and Dust Resistance / HDR10 / Qualcomm Quick Charge™ 3.0 Technology / MIL-STD 810G Compliance / FM Radio

LG Dual Screen

– Οθόνη: 6.4-inch 19.5:9 FHD + OLED FullVision (2,340 x 1,080 / 403ppi)
– Cover Display: 2.1-ίντσες Mono
– Μέγεθος: 165.96 x 84.63 x 14.99mm
– Βάρος: 134g
– Contact Type: USB
– Folding Type: 360 Freestop Hinge
– Χρώματα: Aurora Black.

Συνεργασία LG και NAVER για τη βελτιστοποίηση του smartphone με διπλή οθόνη

Επίσης, η LG και η NAVER, που αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο μηχανών αναζήτησης της Νότιας Κορέας, ανέπτυξαν το Whale, ένα βελτιστοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης για χρήση σε LG Dual Screen κινητά, το οποίο πάει το multitasking σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το Whale, βασισμένο στο πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα Chromium της Google, υποστηρίζει αυτό που η NAVER ονομάζει omnitasking, δηλαδή τη δυνατότητα εκτέλεσης πολλών εργασιών ταυτόχρονα σε μια οθόνη. Το Whale υποστηρίζει τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης (split screen) με ρυθμιζόμενο αριθμό διαίρεσης που επιτρέπει την περιήγηση δύο ιστότοπων στην ίδια καρτέλα.

Σε συνδυασμό με την LG Dual Screen, το Whale πρωτοπορεί με τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ δύο οθονών περιήγησης γρήγορα και εύκολα. Όσοι κάνουν ηλεκτρονικές αγορές, θα μπορούν να επιλέγουν προϊόντα από το κύριο μενού του ιστότοπου στη μια οθόνη, ενώ στην άλλη να διαβάζουν τις περιγραφές τους. Με το Whale οι δίγλωσσοι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να διαβάσουν τις ειδήσεις που τους θέλουν σε δύο διαφορετικές γλώσσες ταυτόχρονα.

Η LG εξετάζει νέους και δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη χρησιμότητα της τεχνολογίας Dual Screen που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο LG V50ThinQ 5G.

Νέα σειρά οικιακών συσκευών ThinQ

Η LG παρουσίασε επίσης στην IFA τη νέα σειρά οικιακών συσκευών ThinQ με ενσωματωμένη την υπηρεσία ανανέωσης αναλώσιμων της Amazon (Amazon Dash Replenishment), αναδεικνύοντας τα οφέλη ενός πλήρως αυτοματοποιημένου έξυπνου σπιτιού που δημιουργείται από την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης AI της LG και από το έξυπνο σύστημα παραγγελίας και διανομής αναλώσιμων της Amazon.

 

Οι συσκευές LG ThinQ με ανανέωση αναλώσιμων απαλλάσσουν τους καταναλωτές από την υποχρέωση να παραγγέλνουν βασικά αναλώσιμα, ρυθμίζοντας την έξυπνη παραγγελία απορρυπαντικών και άλλων υλικών για το πλυντήριο από την Amazon όταν οι προμήθειες είναι λίγες ώστε να μην τελειώνουν ποτέ.

Η πρακτική αυτή υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη στα πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων LG ThinQ στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτό το φθινόπωρο.

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία στις έξυπνες συσκευές πλυντηρίων ρούχων και πιάτων της LG μέσω της εφαρμογής LG ThinQ, η οποία συνδέεται με το λογαριασμό Amazon των πελατών. Μετά τη ρύθμιση, οι έξυπνες συσκευές της LG δίνουν αυτόματα εντολή στην υπηρεσία ανανέωσης αναλώσιμων να παραγγείλει και να παραδώσει στην πόρτα του σπιτιού τις προεπιλεγμένες προμήθειες που χρειάζονται, όπως το σαπούνι πιάτων, το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων ή το μαλακτικό, αναλόγως με τη χρήση που γίνεται. Η υπηρεσία ανανέωσης της Amazon για τα ψυγεία και τους ιονιστές αέρα LG ThinQ θα είναι διαθέσιμη άμεσα στο μέλλον.

Το επιτυχημένο λανσάρισμα του Amazon Dash Replenishment στις συσκευές της LG έγινε στις αρχές του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολουθεί τώρα η ευρωπαϊκή αγορά. Πέρα από την Amazon, η LG συνεργάζεται με άλλους παρόχους υπηρεσιών AI όπως η Google και η Yandex για να επεκτείνει τις δυνατότητες και την ευκολία των έξυπνων προϊόντων της στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

Νέο app ThinQ με αναγνώριση φωνής

Ως αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργικότητας των συσκευών ThinQ, η LG παρουσίασε και τη νέα έκδοση της εφαρμογής ThinQ (πρώην SmartThinQ) που πλέον διαθέτει και την ικανότητα αναγνώρισης φωνής.

Είναι η πρώτη εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης οικιακών συσκευών με υποστήριξη της αγγλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης του Google Assistant για τη διαχείριση όλων των LG συσκευών που διαθέτουν Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένων πλυντηρίων ρούχων, στεγνωτηρίων, ψυγείων, φούρνων, πλυντηρίων πιάτων, ηλεκτρικών σκουπών, κλιματιστικών, ιονιστών, κ.α.

Οι χρήστες θα απολαύσουν τη μεγάλη ευκολία ελέγχου και διαχείρισης των συσκευών τους μέσω φωνητικών εντολών της εφαρμογής ThinQ. Για την απόλυτη άνεση στο σπίτι, η εφαρμογή παρέχει ενημερώσεις κατάστασης σε πραγματικό χρόνο για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές της LG με μία μόνο εντολή. Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν προφορικά από την εφαρμογή ThinQ να ελέγξουν από το γραφείο τους τον χρόνο που απομένει στον κύκλο πλύσης ή να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του κλιματιστικού καθώς επιστρέφουν στο σπίτι, χωρίς να πρέπει να σταματήσουν ό,τι κάνουν για να δουν το τηλέφωνό τους.

Η εφαρμογή ThinQ παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες των προϊόντων και ενημερώνει τον χρήστη αναφορικά με τη συντήρηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις όπως «πώς λειτουργεί το σύστημα αυτόματου καθαρισμού του αέρα» ή «τι υποδηλώνει το κίτρινο φως στο ψυγείο» και να λάβουν μια άμεση απάντηση μέσω της εφαρμογής. Η εφαρμογή ThinQ μπορεί να δίνει απαντήσεις για τις περισσότερες από τις συνήθεις ερωτήσεις που σχετίζονται με τη χρήση του προϊόντος και μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια σύνοψη της πιο πρόσφατης δραστηριότητας και να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για τη διαβίωση στο σπίτι.

Η νέα εφαρμογή ThinQ θα είναι διαθέσιμη αυτόν το μήνα στην Κορέα, έπειτα στη Βόρεια Αμερική μέσα στο τέταρτο τρίμηνο και στις βασικές αγορές της Ευρώπης το επόμενο έτος.

LG CineBeam 4K

Στην έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και η νέα σειρά προβολέων CineBeam 4K UHD, που σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτες, έξυπνες home cinema λύσεις.

Με δυνατότητα προβολής εξαιρετικά ευκρινών εικόνων μεγάλης κλίμακας, ο πρώτος Ultra Short Throw (UST) 4K UHD προβολέας CineBeam Laser (μοντέλο HU85L) και ο 4K UHD CineBeam LED προβολέας (μοντέλο HU70L) της LG θα είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη από τον επόμενο μήνα.

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Wheel-less Laser και LED της LG, και οι δύο 4K UHD προβολείς προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία θέασης με απίστευτη ακρίβεια χρωμάτων. Η νέα τεχνολογία βοηθάει κάθε μοντέλο να αποδίδει πιο καθαρές και ευκρινείς εικόνες από τους παραδοσιακούς προβολείς ψηφιακής επεξεργασίας φωτός (DLP) με έγχρωμους πίνακες και ουσιαστικά εξαλείφει τυχόν σφάλματα που αποσπούν την προσοχή, όπως το φαινόμενο rainbow, το θόλωμα και η παραμόρφωση του χρώματος.

Το μοντέλο HU85L που έχει ξεχωρίσει με πολλαπλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των 2019 CES Innovation Award, Red Dot Design Award και iF Design Award, χρησιμοποιεί σύστημα laser τριών καναλιών για τη δημιουργία χρωμάτων με μεμονωμένες κόκκινες και μπλε πηγές φωτός λέιζερ με πράσινο χρώμα από την αποκλειστική Wheel-less Laser και LED τεχνολογία της LG, καθώς και μια επιπλέον πηγή μπλε φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτικά ακριβή χρώματα, επιτυγχάνοντας το 97% του χρωματικού φάσματος DCI-P3 και έγχρωμη επεξεργασία 12 bit για ιδιαίτερα μεγάλες λεπτομερείς και ζωντανές εικόνες έως 2.700 ANSI lumens. Επιπλέον, με την τεχνολογία UST, το LG HU85L μπορεί να τοποθετηθεί μόλις 5,6 εκατοστά από τον τοίχο για να προβάλει μια εικόνα 90 ιντσών σε διαγώνια κλίση ή να τοποθετηθεί 18 εκατοστά μακριά για μια τεράστια εικόνα 120 ιντσών.

Ο πιο compact προβολέας HU70L προσφέρει μια εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία με βαθιά και πλούσια εικόνα έως και 140 ίντσες σε διαγώνια κλίση και εντυπωσιακή φωτεινότητα 1500 ANSI lumens που καλύπτει το 92% του χρωματικού φάσματος DCI-P3. Ο προβολέας χρησιμοποιεί τέσσερις λυχνίες LED για να παράγει κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα, με την προσθήκη της τέταρτης LED να αυξάνει τη φωτεινότητα, την αντίθεση και την απόδοση πιο ζωντανών χρωμάτων με πιο ήπια τονικότητα (σε σύγκριση με τους συμβατικούς προβολείς LED) ρυθμίζοντας δυναμικά τα πράσινα επίπεδα.

Υποστηρίζοντας το HDR10, οι πιο πρόσφατοι προβολείς της LG φιλοδοξούν να εντυπωσιάσουν τους χρήστες με τις ρεαλιστικές εικόνες με βαθύτερο μαύρο και πιο φωτεινά χρώματα. Η τεχνολογία TruMotion κάνει τις εικόνες πιο ζωντανές, εξασφαλίζοντας ομαλή και φυσική κίνηση στην οθόνη.

Επιπλέον, το αναβαθμισμένο 4K της LG επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν Full HD περιεχόμενο σε εξαιρετικά ευκρινή 4K ανάλυση. Οι δύο CineBeam προβολείς παρέχουν επίσης πληθώρα επιλογών συνεχούς ροής περιεχομένου καθώς και διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας, όπως USB, HDMI, Ethernet και ασύρματο mirroring (Android και iOS). Με το αναγνωρισμένο webOS 4.5 της LG, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Netflix, το Amazon, το YouTube και άλλα, χρησιμοποιώντας το Magic Remote της εταιρείας με τα φωτεινά κουμπιά για εύκολη χρήση ακόμη και στους πιο σκοτεινούς χώρους.

Και στην Ευρώπη η εξυπηρέτηση πελατών με τεχνητή νοημοσύνη

Η IFA 2019 θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για την παρουσίαση της πρωτοποριακής AI – υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της LG, της Proactive Customer Care. Η υπηρεσία αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία ThinQ AI της εταιρείας για να παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη, ενημερώνοντας τους χρήστες για τυχόν θέματα στις LG οικιακές συσκευές τους και προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές και λύσεις για την καλύτερη δυνατή απόδοσή τους και τη μακροχρόνια διάρκεια ζωής τους.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη φέτος, αρχικά στα πιο πρόσφατα πλυντήρια ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης της LG και στους ψυγειοκαταψύκτες στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και σε άλλες βασικές αγορές στην Ευρώπη το 2020.

Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία AI, η υπηρεσία Proactive Customer Care της LG έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει τους χρήστες έξυπνων οικιακών συσκευών της LG για πιθανά προβλήματα πριν ακόμη συμβούν. Μπορεί, αν χρειαστεί, να επισπεύσει τις επισκέψεις τεχνικών και να προσφέρει καθοδήγηση σχετικά με την άριστη λειτουργία των προϊόντων της εταιρείας. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία με την εγγραφή και σύνδεση των οικιακών συσκευών τους μέσω της δωρεάν εφαρμογής LG ThinQ (για Android και iOS).

Η πρωτοποριακή AI λύση εξυπηρέτησης πελατών της LG καλύπτει τα πάντα, από την εγκατάσταση έως τη συντήρηση, προσδιορίζοντας εάν η συσκευή του χρήστη έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί σωστά κατά την ενεργοποίηση της εφαρμογής. Οι πελάτες ενημερώνονται με ένα newsletter κατά την ενεργοποίηση και ειδοποιούνται αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα, με λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσής του.

Η υπηρεσία Proactive Customer Care της LG έχει σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών στο μέγιστο βαθμό, καθώς δίνει λύσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το υποστηριζόμενο LG προϊόν.

Για παράδειγμα, η υπηρεσία Proactive Customer Care παρακολουθεί συνεχώς τη θερμοκρασία του ψυγειοκαταψύκτη και παρέχει συμβουλές για την καλύτερη δυνατή λύση αν διαπιστωθεί διακύμανση της θερμοκρασίας που υπερβαίνει τους 3°C. Η υπηρεσία αναζητά τους λόγους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας και της κατανάλωσης νερού και παρέχει οδηγίες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την εξοικονόμηση κόστους.

Οι χρήστες λαμβάνουν τακτικά emails που αναφέρουν λεπτομερώς την απόδοση, το ιστορικό ειδοποιήσεων και την τρέχουσα κατάσταση της συσκευής με υπενθυμίσεις για τον κατάλληλο χρόνο για τη συνήθη συντήρηση.

Νέα πλυντήρια ρούχων με τεχνητή νοημοσύνη και ενισχυμένο μοτέρ Direct Drive

Η LG ανακοίνωσε ακόμα, στο πλαίσιο της IFA, ότι επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των πρωτοποριακών πλυντηρίων ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης με ThinQ AI που θα υποστηρίζονται από την αποκλειστική τεχνολογία Direct Drive της εταιρείας στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, μέχρι το τέλος του έτους.

Χάρη στα πλεονεκτήματα του AI DD, τα νέα πλυντήρια ρούχων είναι σε θέση να προσφέρουν σε βάθος ήπιο καθαρισμό, αναγνωρίζοντας το βάρος και τα χαρακτηριστικά του υφάσματος κάθε φορτίου για την επίτευξη ταχύτερων και βέλτιστων αποτελεσμάτων πλύσης.

Η τεχνολογία AI DD της LG αξιοποιεί έναν μεγάλο όγκο δεδομένων με πάνω από είκοσι χιλιάδες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των πλυντηρίων ρούχων και εφαρμόζει ρυθμίσεις που βασίζονται στον όγκο και την ευαισθησία των ενδυμάτων σε κάθε φορτίο για βέλτιστα αποτελέσματα πλύσης. Αυτό εγγυάται κάθε φορά εξαιρετικά αποτελέσματα με την πρόσθετη λειτουργία της μείωσης κατά 18% της φθοράς των ρούχων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Η τεχνολογία TurboWash 360 της LG προσφέρει την άνεση μιας μικρότερης σε διάρκεια πλύσης χωρίς να συμβιβάζει τη καθαριότητα των ρούχων, απαιτώντας μόλις 39 λεπτά για να ολοκληρωθεί ένας πλήρης κύκλος πλύσης. Επιπλέον, το 3D Multi Spray βοηθά στον καθαρισμό των ρούχων σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ρίχνοντας με μεγάλη ένταση πίδακες νερού σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις ταυτόχρονα για την καταπολέμηση των λεκέδων. Οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερο χρόνο, καθώς το LG AI DD πλυντήριο ρούχων μπορεί να μετατραπεί σε TWINWash, χάρη στο LG MiniWash που τοποθετείται στο κάτω μέρος, επιτρέποντας την πλύση δύο φορτίων ταυτόχρονα.

Με την ανθεκτικότητα και την αποδοτικότητα που επιθυμούν οι καταναλωτές, τα LG AI DD πλυντήρια ρούχων διαθέτουν ενεργειακή απόδοση A+++-50%, χάρη στην τεχνολογία Inverter της LG, καθώς και 10ετή εγγύηση. Για περισσότερη ευκολία, οι χρήστες μπορούν να έχουν τον έλεγχο των LG AI DD πλυντηρίων ρούχων μέσω φωνητικών εντολών από ένα συνδεδεμένο AI ηχείο με την εφαρμογή ThinQ για κινητά.

Παγκόσμια πρεμιέρα των των 8K OLED και NanoCell τηλεοράσεων

Στην IFA η LG ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά την κυκλοφορία της πρώτης παγκοσμίως 8K OLED τηλεόρασης (μοντέλο 88Z9) και της 8K NanoCell (μοντέλο 75SM99) αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας από την Αυστραλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις της LG ξεχωρίζουν, καθώς, σύμφωνα με την εταιρεία, πληρούν στο μέγιστο βαθμό τα κριτήρια μέτρησης ανάλυσης της εικόνας, όπως καθορίζονται από το Information Display Measurements Standard (IDMS) που έχει ορίσει η αναγνωρισμένη Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (International Committee for Display Metrology-ICDM).

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή, η ανάλυση της οθόνης δεν εξαρτάται μόνο από έναν συγκεκριμένο αριθμό pixels, αλλά και κατά πόσο τα συγκεκριμένα pixels μπορούν να διαχωριστούν επαρκώς μεταξύ τους, προκειμένου να αποδοθεί η προκαθορισμένη ανάλυση.

Η Διεθνής Επιτροπή για την Μετρολογία Οθόνης (ICDM) έχει ορίσει τη μέτρηση του λόγου αντίθεσης (CM), που περιγράφει ποιοτικά και ποσοτικά τον βαθμό στον οποίο τα «γειτονικά» pixels διαχωρίζονται επαρκώς μεταξύ τους. Μια 8Κ τηλεόραση με χαμηλότερη τιμή CM από τα απαιτούμενα όρια, δεν παρέχει πραγματική 8Κ ανάλυση, αν και στην πραγματικότητα μπορεί να συγκεντρώνει τον επαρκή αριθμό pixels (7.680×4.320).

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα της βιομηχανίας, έδειξαν ότι τόσο οι SIGNATURE OLED 8K, όσο και οι 8K NanoCell τηλεοράσεις της LG κατέγραψαν τιμές CM που κυμαίνονται στο 90%, εξασφαλίζοντας στους χρήστες εμπειρία θέασης με όλες τις επιπλέον λεπτομέρειες σε 8K περιεχόμενο.

Ως η μεγαλύτερη OLED τηλεόραση της LG μέχρι σήμερα, η LG SIGNATURE OLED 8K TV 88 ιντσών (μοντέλο 88Z9) διαθέτει 8Κ Ultra HD ανάλυση (7.680×4.320) με 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels, που ισοδυναμεί με 16 φορές τον αριθμό των pixels μιας Full HD τηλεόρασης και τέσσερις φορές σε σχέση με μια UHD τηλεόραση.

Η LG SIGNATURE OLED 8K τηλεόραση που βραβεύθηκε στα φετινά iF Design Award και Red Dot Award, διαθέτει εκλεπτυσμένο, μίνιμαλ σχεδιασμό με βάση από αλουμίνιο και απόλυτα λεπτή οθόνη, ενώ ενσωματώνει σύστημα ηχείων 80W για ήχο υψηλής ποιότητας.

Η 75 ιντσών 8K NanoCell τηλεόραση της LG προσφέρει, επίσης, υψηλού επιπέδου εμπειρία θέασης χάρη στην 8K ανάλυση που αποδίδει αληθινά χρώματα, έντονη αντίθεση και μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Η Nano Display τεχνολογία της LG αποδίδει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες σε μια πραγματικά μεγάλη κλίμακα. Επιπλέον, το Nano Color καθαρίζει και ενισχύει τα χρώματα ενώ το Nano Black – με την προηγμένη Full Array Local Dimming Pro τεχνολογία που έχει αναβαθμιστεί για 8K – ελέγχει με ακρίβεια τις μονάδες οπίσθιου φωτισμού της τηλεόρασης για ακόμα βαθύτερο μαύρο και έντονη αντίθεση.

Επιπλέον, και οι δύο 8Κ τηλεοράσεις έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σήματος σε 8K και εξασφαλίζουν καλύτερη εξάλειψη του θορύβου σε 6 από τα 4 βήματα της έκδοσης 4Κ. Το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη εικόνα 8Κ κατά τη μετατροπή περιεχομένου 4K (3.840×2.160) ή Full HD (1.920×1.080).

Αυτή η πρωτοποριακή απόδοση του πάνελ ενισχύεται από τον δεύτερης γενιάς έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9. Το προηγμένο chip της LG αναβαθμίζει την ποιότητα εικόνας και ήχου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία deep learning και παρέχοντας πρόσβαση σε μια εκτενή βάση δεδομένων, χάρη στην οποία αναγνωρίζεται η ποιότητα της πηγής και βελτιστοποιείται οποιοδήποτε είδος περιεχομένου.

Ο δεύτερης γενιάς α9 8K επεξεργαστής αναλύει επίσης τις συνθήκες περιβάλλοντος για να επιτύχει το τέλειο επίπεδο φωτεινότητας της οθόνης ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, ο πλούσιος, εξαιρετικός ήχος των τηλεοράσεων συμπληρώνει και ενισχύει την εμπειρία θέασης. Ένας έξυπνος αλγόριθμος επιτρέπει τη μίξη του ήχου 2 καναλιών σε ήχο surround 5.1, προσδίδοντας ένα τρισδιάστατο ηχητικό σκηνικό που «ζωντανεύει» ταινίες, μουσική και αθλητικά γεγονότα. Οι τηλεοράσεις ενσωματώνουν επίσης το πρότυπο WiSA για ασύρματο home cinema με συμπιεσμένο ήχο 16-bit καλύπτοντας έως και 5.1 κανάλια, ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν τον δυναμικό, κρυστάλλινο ήχο του Dolby Atmos.

Οι 8K OLED και 8K NanoCell τηλεοράσεις της LG εγγυώνται αξέχαστες κινηματογραφικές βραδιές, χάρη στο Cinema HDR, που υποστηρίζει το Dolby Vision και το Advanced HDR της Technicolor, συμπεριλαμβανομένων των HLG μέχρι 4K και HDR 10 έως 8K.

Ακόμη, οι 8Κ τηλεοράσεις της LG συμπεριλαμβάνουν τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις προδιαγραφές HDMI 2.1, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν 8K περιεχόμενο με ταχύτητα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, είναι συμβατές με τη λειτουργία automatic low latency (ALLM), τον μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR) και με το βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC).

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, και τα δύο μοντέλα 88Z9 και 75SM99 θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2 και HomeKit και θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 140 αγορές.

Σε επιλεγμένες αγορές, οι συγκεκριμένες τηλεοράσεις προσφέρουν ενσωματωμένες εκδόσεις του Google Assistant και του Amazon Alexa, επιτρέποντας την εύκολη διαχείριση της τηλεόρασης και των έξυπνων συσκευών μέσω φωνητικών εντολών και διευκολύνοντας τους χρήστες να λάβουν τις επιθυμητές πληροφορίες.

Νέα UltraGear IPS gaming monitors

Στην IFA 2019 οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και τη διευρυμένη σειρά UltraGear NVIDIA G-SYNC gaming monitors της LG, με 1 ms χρόνο απόκρισης, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για απαιτητικούς gamers. Η πρόσφατη προσθήκη στην κορυφαία σειρά των υπερσύγχρονων gaming IPS οθονών θα είναι διαθέσιμη το τέταρτο τρίμηνο σε βασικές αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Όλες οι UltraGear οθόνες της LG έχουν βελτιστοποιηθεί για να προσφέρουν μια συναρπαστική gaming εμπειρία με μοναδική ποιότητα εικόνας και εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης.

Η πιο πρόσφατη UltraGear IPS Grey-to-Grey (GTG) οθόνη με 1 ms χρόνο απόκρισης (μοντέλο 27GN750) διαθέτει ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης (240Hz), που είναι απαραίτητος για νίκη στα νέα παιχνίδια που έχουν ακόμα γρηγορότερο ρυθμό.

Το συγκεκριμένο 27 ιντσών monitor εντυπωσιάζει με την εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Οι προηγμένες IPS οθόνες της LG διακρίνονται για την απόδοση ρεαλιστικών Full HD εικόνων με πλούσια, φυσικά χρώματα και σταθερή αντίθεση σε ευρεία γωνία θέασης.

Με την υποστήριξη του HDR10 και ομαλή κίνηση χωρίς αλλοιώσεις ή τρεμόπαιγμα, χάρη στη συμβατότητα με το NVIDIA G-SYNC και το Adaptive-Sync, η συγκεκριμένη οθόνη συνδυάζει απόλυτα την υψηλή απόδοση και την προσιτή τιμή για τους απαιτητικούς gamers.

Παράλληλα, η οθόνη 27GN750 της LG αποτελεί ένα συνδυασμό των μοντέλων 38GL950G και 27GL850, που ενσωματώνουν Nano IPS τεχνολογία για να παρέχουν ακριβή αναπαραγωγή χρώματος και ευρεία χρωματική κλίμακα που καλύπτει το 98% του χρωματικού φάσματος DCI-P3.

Με υψηλής ανάλυσης και χωρίς τρεμόπαιγμα εικόνα, καθώς και εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης με ρυθμό ανανέωσης 144Hz (overclockable στα 175Hz στο μοντέλο 38GL950G), οι UltraGear Nano IPS οθόνες παρέχουν υψηλή απόδοση και ενσωματώνουν χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους gamers να ζήσουν την απόλυτη δράση.

Το μοντέλο 27GL850 είναι συμβατό με το NVIDIA G-SYNC και υποστηρίζει το HDR10, ενώ το μοντέλο 38GL950G υποστηρίζει τους επεξεργαστές NVIDIA G-SYNC και VESA DisplayHDR 400 και διαθέτει πιστοποίηση NVIDIA.

Επιπλέον, και οι τρεις UltraGear οθόνες περιλαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις, όπως τη λειτουργία Dynamic Action Sync, τη Black Stabilizer και τη Crosshair, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ακρίβεια των FPS παιχνιδιών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights