Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Note 10+ Vs P30 pro Camera Test

Note 10+ Vs P30 pro Camera Test

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι το Note 10+ δεν έχει σχεδιαστεί με βασικό γνώμονα την απόδοση της κάμερας του, παραμένει το μέχρι στιγμής καλύτερο τηλέφωνο της Samsung συνολικά, αλλά και στον συγκεκριμένο τομέα. Αναπόφευκτα, έρχεται αντιμέτωπο με το P30 pro της Huawei, που μέχρι και σήμερα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στον τομέα της φωτογραφίας.

Τα δύο Smartphones είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, αφού η κάθε εταιρεία ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση στον τομέα αυτό. Το Note 10+ έχει μια βασική κάμερα των 12ΜΡ με πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το μεταβλητό διάφραγμα, και η Dual pixel τεχνολογία εστίασης. Αυτή του P30 pro έχει εντυπωσιακά υψηλότερη ανάλυση στα 40ΜΡ, έναν RYYB αισθητήρα για πολύ καλά επίπεδα φωτισμού ακόμα και το βράδυ, ενώ μηχανική σταθεροποίηση εικόνας προσφέρουν και οι δύο συσκευές.

Στο συγκεκριμένο βίντεο δοκιμάζουμε ξεχωριστά την απόδοση των καμερών, ανάλογα με το είδος της κάθε μιας και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Τα δύο Smartphones έχουν μια δεύτερη κάμερα με.υπερ ευρυγωνιο φακό και αρκετά πιο μεγάλο οπτικό πεδίο. Αυτή του Note 10+ είναι στα 16ΜΡ, ενώ αυτή του P30 pro έχει υψηλότερη ανάλυση στα 20ΜΡ, και δυνατότητα auto focus, κάτι που αδικαιολόγητα απουσιάζει από τη συσκευή της Samsung.

H κάμερα με τον υπέρ ευρυγωνιο φακό λειτουργεί με το night mode και στα δύο τηλέφωνα, Κάτι που αποτελεί σημαντική βελτίωση για το Note 10+.

Οι φωτογραφίες που μπορούν να βγάλουν και τα δυο, με αυτή την κάμερα, είναι σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους. Αυτές του P30 pro έχουν σαφώς υψηλότερα επίπεδα λεπτομέρειας, με αυτές του Note 10+ να έχουν πιο ζωντανά και ευχάριστα χρώματα.

Η ίδια λογική ισχύει και για την τρίτη κάμερα σε κάθε ένα από τα δύο τηλέφωνα, όμως οι διαφορές εδώ είναι αρκετά πιο σημαντικές. Το P30 pro διαθέτει μια περισκοπικη κάμερα με εντυπωσιακό 5Χ οπτικό ζουμ , μια δυνατότητα που δεν υπάρχει σε άλλη συσκευή επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας.

Το Note 10+ περιορίζεται σε μια αρκετά πιο απλή υλοποίηση με 2Χ οπτικό ζουμ, που πλέον θεωρείται λιγότερο χρήσιμη. Παρόλα αυτά, έχει μια σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο, με ένα πιο φωτεινό διάφραγμα στο f/2.1

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο τηλέφωνα είναι πολλές, και στην ποιότητα των φωτογραφιών που παράγουν, αλλά και στις επιλογές που προσφέρει η κάμερα του καθενός. Το P30 pro έχει συνολικά περισσότερες δυνατότητες και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Από το Manual mode που είναι διαθέσιμο και για τις τρεις κάμερες, μέχρι το Super macro για πολύ κοντινές φωτογραφίες.

Το δεύτερο μάλιστα είναι μια δυνατότητα που και η Samsung θα μπορούσε να προσφέρει στο Note 10+, αρκεί η κάμερα με τον υπέρ ευρυγωνιο φακό, να είχε δυνατότητα auto focus.

Αυτό που έχει σημασία σε κάθε περίπτωση, είναι ότι οι κάμερες των δύο συσκευών καλύπτουν με άνεση τις απαιτήσεις ακόμα και των πιο “δύσκολων” συνθηκών φωτογράφισης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights