Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera Test : Galaxy Note 10+ Vs iPhone 11 Pro max

Camera Test : Galaxy Note 10+ Vs iPhone 11 Pro max

απο Kostas Gliatiotis

Ακόμα και αν η Apple έχει χάσει προ πολλού τη δεύτερη ή ακόμα και την Τρίτη θέση στην αγορά των Smartphones πλέον, δεν παύει να είναι μια από τις εταιρείες που σχεδιάζουν μερικές από τις καλύτερες συσκευές που υπάρχουν στην αγορά.

Ένα από τα βασικά τους πλεονεκτήματα ήταν πάντα και η απόδοση της κάμερας στο πίσω μέρος κάθε iPhone, ακόμα και αν σε γενικές γραμμές είναι σχεδιασμένη καλύπτει απλές καθημερινές ανάγκες και όχι πιο «ειδικές» απαιτήσεις.

Η Samsung από την πλευρά της παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Smartphones στον κόσμο, και συνεχίζει να κατασκευάζει και αυτή, μερικές από τις καλύτερες προτάσεις στον χώρο του Android. Στο συγκριτικό που ετοιμάσαμε, δοκιμάζουμε την κορυφαία πρόταση κάθε εταιρείας αυτή τη στιγμή, που είναι ταυτόχρονα και δύο από τα ακριβότερα Smartphones που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Το iphone 11 Pro max, και το Note 10+, έχουν τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος τους. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι λιγότερες από τις ομοιότητες, τουλάχιστον σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η βασική κάμερα και στις δύο συσκευές, έχει ανάλυση 12ΜΡ και έρχεται με Optical Image Stabilization για σταθεροποίηση και στις φωτογραφίες αλλά και το βίντεο. Η κάμερα του Note 10+ έχει επίσης ένα μεταβαλλόμενο διάφραγμα ανάμεσα σε f/1.5 ή f/2.4 ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, με την κάμερα του 11 Pro max να είναι σταθερή στο f/1.8.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει κάθε ένα από αυτά, είναι κορυφαίες συνολικά, και με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στις καλύτερες που μπορεί να βρει κανείς στον κόσμο των Smartphones.

Τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι στο μέγιστο που μπορει να πετύχει μια κάμερα των 12ΜΡ, με το Note 10+ να έχει ελάχιστα καλύτερο δυναμικό εύρος φωτισμού. Το 11 Pro max όμως, καταφέρνει να διατηρεί τα χρώματα συνολικά πιο κοντά στο πραγματικό, με τη συσκευή της Samsung να παράγει λίγο πιο έντονα αλλά ίσως και όμορφα χρώματα.

Για την δεύτερη κάμερα, και τα δύο Smartphones προσφέρουν υπερ ευρυγώνιο φακό, με πολύ μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε κάθε φωτογραφία. Στην περίπτωση της Apple, είναι η πρώτη φορά που ένα Smartphone της διαθέτει κάμερα αυτού του είδους, μαζί με το «μικρότερο» iPhone 11 Pro.

Η ανάλυση είναι και εδώ σταθερή στα 12ΜΡ για το 11 Pro max, ανεβαίνει όμως στα 16ΜΡ για την κάμερα του Note 10+. Το διάφραγμα είναι ελάχιστα πιο «φωτεινό» στο Samsung, με f/2.2 και λίγο πιο περιορισμένο στο 11 Pro max στο f/2.4. Μια μεγάλη διαφορά εδώ επίσης, είναι ότι το Note 10+ μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την κάμερα και με το Night Mode, κάτι που δεν ισχύει για το iPhone 11 Pro max.

Για μια ακόμα φορά, οι δύο συσκευές διατηρούν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας αλλά και χρωμάτων σε κάθε φωτογραφία. Το 11 Pro max καταφέρνει να προσφέρει το ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα, με κάμερα χαμηλότερης ονομαστικής ανάλυσης, κάτι που παραμένει ασυνήθιστό, ενώ διατηρεί και το ίδιο δυναμικό εύρος φωτισμού.

Το Note 10+ συνεχίζει να τονίζει λίγο περισσότερο τα χρώματα σε κάθε φωτογραφία, προκειμένου αυτή να είναι πιο ευχάριστη και αρκετά πιο όμορφη ανάλογα με τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, στο πίσω μέρος και των δύο συσκευών, υπάρχει περισσότερο λόγω της «εμπορικής» ανάγκης να φαίνεται ότι έχουν τρεις διαφορετικές κάμερες. Προσφέρει και στα δύο, ακριβώς το ίδιο 2Χ οπτικό zoom και μπορεί να φέρει δύο φορές πιο κοντά το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε.

Αυτή τη φορά η ανάλυση είναι και στα δύο Smartphones η ίδια στα 12ΜΡ ενώ υπάρχει και στις δύο κάμερες OIS για την σταθεροποίηση της εικόνας. Η ποιότητα του συγκεκριμένου αισθητήρα είναι διαφορετική από ότι στην βασική κάμερα, ενώ και ο φακός μπροστά του είναι ελάχιστα διαφορετικός. Το διάφραγμα του είναι στο f/2.1 για το Note 10+ και στο f/2.0 για το 11 Pro Max.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να βγάλουν σημαντικά καλύτερες κοντίνες φωτογραφίες σε σύγκριση με τις παλαιότερες προτάσεις κάθε εταιρείας. Το φωτεινότερο διάφραγμα συμβάλει ιδιαίτερα στο τελικό αποτέλεσμα ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για την φωτογράφιση σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού τώρα, είναι η πρώτη φορά που η Apple προσφέρει κάποιου είδους Night mode σε συσκευή της. Το iPhone 11 Pro max, μπορεί να βγάλει συνεχόμενα φωτογραφίες με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φωτισμό, και στην συνέχεια να τις συνδυάσει σε ένα τελικό αρχείο.

Αντίστοιχη δυνατότητα έχει και το Note 10+, που όμως είναι σημαντικά πιο δύσκολη στη χρήση της. Το iPhone 11 Pro max ενεργοποιεί αυτόματα, πολύ γρήγορα αλλά και πάντα σωστά το Night mode του, με το Note 10+ να είναι σημαντικά πιο αργό στην λειτουργία του για την λήψη κάθε φωτογραφίας.

Το αποτέλεσμα έιναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πάντως σε κάθε περίπτωση. Οι φωτογραφίες και από τις δύο συσκευές έχουν πολύ καλά επίπεδα φωτισμού, με αυτές του Note 10+ να υπερέχουν ελάχιστα. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, το 11 Pro max είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπει ο ιδιοκτήτης με τα μάτια του.

Η λεπτομέρεια παραμένει και στις δύο συσκευές σε πολύ καλά επίπεδα, και παρότι μειώνεται σε σχέση με τις φωτογραφίες ημέρας, είναι σημαντικά καλύτερη σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλο Smartphone της αγοράς. Η δευτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, δεν έχει πρακτική χρησιμότητα στο 11 Pro max από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται από το Night mode της συσκευής. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το βράδυ είναι ιδιαίτερα σκοτεινές, αλλά και με πολύ υψηλά επίπεδα θορύβου.

Το Note 10+ παρότι δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα, διατηρεί ένα μικρο πλεονέκτημα, απλά και μόνο επειδή μπορεί να βγάλει αισθητά πιο φωτεινές φωτογραφίες. Επειδή το night Mode συνδυάζει πολλά αρχεία σε ένα, κάθε μια από αυτές τις φωτογραφίες έχει και περισσότερη λεπτομέρεια.

Τέλος, η κάμερα με το 2Χ οπτικό zoom είναι χρήσιμη και στα δύο Smartphones κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακριβώς επειδή μπορεί να βγάλει αρκετά καλές φωτογραφίες. Εδώ το 11 Pro max έχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε επίπεδα λεπτομέρειας, με το φωτισμό να είναι επισης ελάχιστα καλύτερος.

Συνολικά, και οι δύο εταιρείες έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση με τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος της κορυφαίας πρότασης από την κάθε μια. Το 11 Pro max είναι μια εντυπωσιακή βελτίωση από την πλευρά της Apple, με το Note 10+ να είναι η λογική συνέχεια της αρκετά καλής κάμερας στα τρία Galaxy S10 της εταιρείας.

Προφανώς και οι διαφορές μεταξύ των δύο Smartphones είναι πολλές και σημαντικές, γενικότερα σαν συσκευές, όμως στον τομέα της φωτογραφίας δεν υπάρχει κάποιος «ξεκάθαρος» νικητής με βάση την απόδοση της κάμερας του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights