Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ WIND Ελλάς: Νέο πενταετές ομόλογο 525 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές

WIND Ελλάς: Νέο πενταετές ομόλογο 525 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές

απο John Leondaris

Το ποσό των 525 εκατ. ευρώ άντλησε από τις διεθνείς αγορές η WIND Ελλάς, με νέο πενταετές ομόλογο που έκδωσε.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,25% ετησίως, που η εταιρεία χαρακτηρίζει χαμηλό λόγω της σημαντικής ζήτησης για το ομόλογο, όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές ροές της WIND, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ, καθώς και τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία.

Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding), οι Goldman Sachs και JP Morgan (κύριοι ανάδοχοι) και HSBC (συνδιοργανωτής).

Η εταιρεία σημειώνει ακόμα τη σταθερή πρόοδο που σημειώνει η χρηματοοικονομική εικόνα της τα τελευταία χρόνια, καθώς καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης με σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, συνεχή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η εταιρεία, στο διάστημα 2016-2018 η WIND έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 36,7% και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,2%.

Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019 καθώς για το α’ εξάμηνο τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +3,2% ετησίως, στα 249,3 εκατ. ευρώ, και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 21,6% ετησίως, στα 66,9 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία, αποτελώντας το επιστέγασμα των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που σημειώνει η WIND τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερή μας πορεία και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights