Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 30 Pro Camera Review

Huawei Mate 30 Pro Camera Review

απο Kostas Gliatiotis

Στον τομέα της φωτογραφίας με Smartphones, καμία εταιρεία δεν έχει συνδέσει το όνομα της τόσο έντονα με την κορυφαία απόδοση, όσο η Huawei. Τα τελευταία χρόνια, οι προτάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην κορυφή με βάση την απόδοση που προσφέρουν στην πράξη, ενώ αποτελούν και τις μοναδικές συσκευές με τόσο μεγάλο εύρος επιλογών φωτογράφισης.

Το νεότερο όμως κορυφαίο SMartphone της εταιρείας που συνεχίζει αυτή την εντυπωσιακή παράδοση της, το Mate 30 pro, δεν πρόκεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας επίσημα, για λόγους που φυσικά δεν έχουν να κάνουν με το πόσο… καλό είναι στην πράξη. Λίγο πριν το αναλυτικό μας Review, και με δεδομένη την έμφαση που δίνει το Mate 30 Pro στον τομέα της φωτογραφίας, ετοιμάσαμε σε κείμενο, αλλά και βίντεο, μια “δοκιμή” του τι προσφέρουν στην πράξη, οι τέσσερις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του.

Η βασική από αυτές, αποτελεί ουσιαστικά μια μεταφορά της τεχνικά μοναδικής κάμερας του P30 Pro που η εταιρεία παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες. Η υψηλή ανάλυση του αισθητήρα των 40ΜΡ, συνδυάζεται με ένα αρκετά αποδοτικό διάφραγμα με f/1.6 ενώ είναι από τις ελάχιστες κάμερες με τόσο υψηλή ανάλυση που έχει και OIS. Μάλιστα, και στο Mate 30 pro έχουμε τον ίδιο RYYB αισθητήρα, που με την δοάφορετική του διάταξη, υπόσχεται και πετυχαίνει στην πράξη, να βλέπει πολύ περισσότερο φως ακόμα και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Το Mate 30 Pro βασίζεται στον νέο Kirin 990 επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει η ίδια η Huawei, και στο εσωτερικό αυτού βρίσκεται ένα αντίστοιχα νέο, και σημαντικά βελτιωμένο ISP που αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες στον τομεά της φωτογραφίας, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι φωτογραφίες από την βασική κάμερα του Mate 30 Pro είναι σημαντικά βελτιωμένες σε όλους τους τομείς. Η λεπτομέρεια τους είναι ακόμα υψηλότερη, ενώ και το δυναμικό εύρος του φωτισμού πλησιάζει κοντά στο “άριστο” πάντα για τα δεδομένα ενός Smartphone.

Με το νέο EMUI10 όμως, η εφαρμογή της κάμερας έχει πλέον και ένα σύνολο από νέα “φίλτρα” που έχουν δημιουργηθεί από την Leica προκειμένου να δίνουν ένα διαφορετικό ύφος στις φωτογραφίες μας. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιλογές αυξάνονται ακόμα περισσότερο, ενώ για μια ακόμα φορά, το σύνολο αυτών των φίλτρων είναι διαθέσιμο και για τις τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του Mate 30 Pro.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι και αυτή που αποτελεί κάτι το πραγματικά νέο στον κόσμο των Smartphones. Παρότι πλέον υπάρχουν πολλές διαφορετικές προτάσεις από άλλες εταιρείες με κάμερα υπερ ευρυγώνιου φακού (κάτι που και πάλι η Huawei εφερε πρώτη…), καμία δεν έχει και εδώ έναν αισθητήρα με ανάλυση 40ΜΡ και πάλι. Μάλιστα ο αισθητήρας αυτός είναι και σημαντικά μεγαλύτερος σε φυσικό μέγεθος, ακόμα και σε σύγκριση με την βασική κάμερα του Mate 30 Pro. Χρησιμοποιεί μια πιο “συμβατική” RGB διάταξη, όμως σαν μια ακόμα πρωτιά, είναι και η μοναδική κάμερα με υπερ ευργώνιο φακό του οποίου το διάφραγμα φτάνει πλέον το f/1.8

Με αυτόν τον τρόπο, η δεύτερη αυτή κάμερα του Mate 30 Pro καταφέρνει να βγάλει φωτογραφίες που διαφέρουν από ότιδήποτε άλλο αντίστοιχο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με λεπτομέρεια σημαντικά πάνω από το μέσο όρο, το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχο με αυτό της βασικής κάμερας, κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί σχεδόν καμία άλλη συσκευή.

Στον τομέα της φωτογράφισης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το Mate 30 Pro συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει και εδώ η Huawei, που ήταν άλλωστε και η πρώτη που… έδωσε στους ανταγωνιστές της την ιδέα να σχεδιάσουν αντίστοιχο Mode και στα δικά τους Smartphones. Οι φωτογραφίες από την βασική κάμερα είναι πραγματκά “μοναδικές”, με το Smartphone να εκμεταλλεύεται όλα τα πλεονεκτήματα όπως το OIS, το πολύ αποδοτικό διάφραγμα του φακού αλλά και τον RYYB αισθητήρα του.

Αυτό που προκαλεί όμως πραγματικά εντύπωση είναι η απόδοση της δεύτερης κάμερας με τον υπερ ευρυγώνιο φακό και σε αυτόν τον τομέα. Με την υψηλή ανάλυση των 40ΜΡ αλλά και λόγω του f/1.8 διαφράγματος, είναι πρακτικά η μοναδική κάμερα στο είδος της, που μπορεί να βγαλει εντυπωσιακές φωτογραφίες τη νύχτα ακόμα και χωρίς τη χρήση του Night mode. Με αυτό ενεργό όμως, το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο, με τις φωτογραφίες να είνα ουσιαστικά άριστες για αυτό το είδος.

Εϊναι δεδομένο ότι το Mate 30 Pro είναι πολύ περισσότερα από απλά ένα κορυφαίο φωτογραφικά Smartphone. Ο εντυπωσιακά αποδοτικός Kirin 990 επεξεργαστής στο εσωτερικό του, η πολύ καλή στην πράξη μπαταρία του αλλά και η μοναδική του οθόνη, είναι μερικοί ακόμα από τους σημαντικούς τομείς στους οποίους καταφέρνει να ξεχωρίσει. Αυτά όμως είναι στοιχεία που αξίζουν την δική τους ξεχωριστή ανάλυση, κάτι που φυσικά θα γίνει στο αναλυτικό μας Review τις επόμενες ημέρες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights