Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Samsung Knox : Ασπίδα προστασίας των δεδομένων μας

Samsung Knox : Ασπίδα προστασίας των δεδομένων μας

απο Kostas Gliatiotis

Sponsored By Samsung

Ζούμε σε μια εποχή που οι λύσεις για την cloud αποθήκευση των δεδομένων μας είναι πολλές και διαφορετικές, με την κάθε μια να προσφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα. Τι γίνεται όμως με εκείνα τα δεδομένα που είναι είτε είναι πολύ προσωπικά, είτε επαγγελματικής φύσης και θέλουμε να τα έχουμε πάντα μαζί μας;

Το Smartphone είναι ο καθημερινός μας «σύντροφος» που εκτός των άλλων αναλαμβάνει να μεταφέρει αυτά μας τα δεδομένα, το κάνει όμως με την ασφάλεια που χρειάζεται; Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα δεδομένα δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια, ακόμα και αν χάσουμε το Smartphone μας ή αν απλά κάποιος προσπαθήσει να έχει πρόσβαση σε αυτό;

Η Samsung αναγνώρισε τη συγκεκριμένη ανάγκη πριν μερικά χρόνια, και ξεκίνησε τον σχεδιασμό της πλατφόρμας ασφαλείας, που ακούει στο όνομα “Knox”. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον σε επιλεγμένα Samsung Smartphones, και να προσφέρει στους ιδιοκτήτες τους την … ηρεμία ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα είναι πάντα ασφαλή.

Για να προστατεύσεις όμως ένα Smartphone με αυτόν τον τρόπο, και με ένα επίπεδο ασφαλείας που να καλύπτει ακόμα και τις πιο αυστηρές εταιρικές αλλά και κυβερνητικές απαιτήσεις, πρέπει να σχεδιάσεις ένα σύνολο από υπηρεσίες και δυνατότητες, που προφανώς ξεπερνούν την χρήση απλά ενός κωδικού ασφαλείας.

Το Samsung Knox ξεκινά την προστασία των δεδομένων μας, από την εκκίνηση του Smartphone μας. Με ένα επίπεδο ασφαλείας που το διαχωρίζει από κάθε άλλη λύση, ελέγχει ότι στη συσκευή μας δεν έχει εγκατασταθεί λογισμικό μη εγκεκριμένο από την εταιρεία, που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μας ακόμα και χωρίς εμείς να μπορούμε να το αντιληφθούμε.

Ακόμα όμως και αν πάει κανείς ακόμα πιο … πίσω, στην διαδικασία κατασκευής του ίδιου του Smartphone, κάθε κομμάτι του Hardware είναι σχεδιασμένο να υποστηρίζει τα αυστηρά επίπεδα ασφαλείας του Samsung Knox. Μάλιστα η νεότερη 3.2 έκδοση του, βρίσκεται σύμφωνα με την Gartner στην κορυφή της κατηγορίας Corporate-Managed Security. Η κρυπτογράφηση όλων των δεδομένων που προστατεύονται από το Samsung Knox, διασφαλίζει ότι αυτά δεν θα είναι προσβάσιμα από κανέναν, ακόμα και αν η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.

Κανενός είδους ασφάλεια όμως δεν είναι «χρήσιμη» αν δεν είναι και πρακτική σε καθημερινή χρήση. Η Samsung προσφέρει το σύνολο της προστασίας που προσφέρει το Knox, στην υπηρεσία «Ασφαλής φάκελος». Μέσω ενός εύχρηστου μενού, που δεν διαφέρει σε τίποτα από το OneUI γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, τα πάντα είναι πλέον προστατευμένα.

Ο «Ασφαλής φάκελος» περιέχει όλα τα ευαίσθητα δεδομένα μας, και μάλιστα προσφέρει την δυνατότητα διαχωρισμού ανάλογα με το είδος τους. Οι σημειώσεις μας, οι φωτογραφίες, τα βίντεο μας και φυσικά ο τηλεφωνικός μας κατάλογος μπορούν να έχουν μια δεύτερη ξεχωριστή και ασφαλή έκδοση. Η προστασία τους στον «Ασφαλή φάκελο» είναι πλέον εγγυημένη από το Samsung Knox.

Η χρησιμότητα όμως του Samsung Knox θα ήταν περιορισμένη αν αφορούσε μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές που έχει επιλέξει η εταιρεία. Έτσι στον «Ασφαλή φάκελο» και υπό την προστασία του Knox, ο ιδιοκτήτης του Samsung Smartphone μπορεί να μεταφέρει οποιαδήποτε εφαρμογή έχει εγκατεστημένη. Η εφαρμογή αυτή αποκτά στη συνέχεια μια δεύτερη ασφαλή έκδοση, που θα είναι προσβάσιμη μόνο από τον ίδιο, και μόνο όταν αυτός το επιλέγει.

Η κρυπτογράφηση που προσφέρει το Samsung Knox, καλύπτει ακόμα και τις πλέον αυστηρές στρατιωτικές προδιαγραφές, προκειμένου να διασφαλίζει τα δεδομένα όσων η εργασία τους απαιτεί κάτι τέτοιο. Με το Samsung Knox και το Galaxy Note 10, η εταιρεία προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ασφαλείας και κορυφαίας απόδοσης που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας στην καθημερινότητα του και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights