Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 8 pro Camera review

Xiaomi Redmi Note 8 pro Camera review

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Note 8 pro της Xiaomi, αποτελεί την μέχρι στιγμής, καλύτερη συσκευή της στην μεσαία κατηγορία. Ένας από τους τομείς στον οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, είναι η απόδοση του στην λήψη φωτογραφιών. Έκτος από το προφανές, την ύπαρξη της βασικής κάμερας των 64ΜΡ, το Smartphone έχει αλλες… Τρεις κάμερες, η κάθε μία σχεδιασμένη να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Αυτό που έχει σημασία αρχικά, είναι αν η τόσο υψηλή ανάλυση της βασικής κάμερας, έχει πρακτικά οφέλη. Η εύκολη απάντηση είναι προφανώς και ναι, με όποιον τρόπο και αν χρησιμοποιήσει κάποιος την αυξημένη της ανάλυση.

Η κάμερα έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με την τεχνική του pixel binning κάτι που σημαίνει ότι συνδυάζει τέσσερα pixels του αισθητήρα σε ένα που αποθηκεύεται στη φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα “μέσο όρο” σε λεπτομέρεια , δυναμικό εύρος φωτισμού και χρώμα, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο θεωρητικά αποτέλεσμα.

Υπάρχει πάντα όμως η δυνατότητα να βγάλει φωτογραφίες και στην μέγιστη ονομαστική ανάλυση των 64ΜΡ. Κατά κανόνα οι αισθητήρες που είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με την τεχνική του pixel binning δεν έχουν ιδιαίτερα καλή απόδοση σε αυτόν τον τομέα. Αυτή του Note 8 pro όμως εκπλήσσει ευχάριστα, αφού οι φωτογραφίες τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σαφώς ανωτερες από αυτό τον μέσο όρο.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι πλέον περισσότερο “συνηθισμένη” και έρχεται με έναν υπέρ ευρυγώνιο φακό, για σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ανάλυση της είναι σημαντικά χαμηλότερη στα 8ΜΡ, ενώ και το περιορισμένο διάφραγμα του φακού της, την κάνει περισσότερο χρήσιμη κατά τη διάρκεια της ημέρας

Θα θέλαμε εδώ να είναι διαθέσιμο το Night mode και με αυτή την κάμερα, όμως αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φωτογραφίες είναι αποδεκτές για χρήση σε social media .

Η τρίτη κάμερα τώρα, έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, αφού η χαμηλη ανάλυση των 2ΜΡ δεν περιγράφει τις δυνατότητες της. Έρχεται με έναν macro φακό που επιτρέπει την εστίαση σε πολύ κοντινή απόσταση που μπορεί να φτάσει τα μόλις 4 εκατοστά από το αντικείμενο της φωτογραφίας μας.

Μάλιστα, το Note 8 pro είναι από τις ελάχιστες συσκευές που προσφέρουν κάμερα αυτού του είδους με auto focus, προκειμένου να μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στην απόσταση που τη θέλουμε.

Η τελευταία κάμερα έχει περισσότερο “υποστηρικτικό” χαρακτήρα, αφού χρησιμοποιείται μόνο για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θόλο φόντο και σε συνδυασμό με τη βασική κάμερα.

Συνολικά, το Note 8 pro είναι εντυπωσιακό στον τομέα της φωτογραφίας όχι μόνο λόγω της υψηλής ανάλυσης στη βασική του κάμερα. Η πραγματική της απόδοση είναι εντυπωσιακή , όπως και αυτή των υπολοίπων μικρότερων που τη συνοδεύουν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights