Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η WATT+VOLT λανσάρει έναν “smart” βοηθό για κάθε καλλιέργεια και αμπελώνα

Η WATT+VOLT λανσάρει έναν “smart” βοηθό για κάθε καλλιέργεια και αμπελώνα

απο Kostas Gliatiotis

Η WATT+VOLT αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας του Internet of Things (ΙοΤ) και των στατιστικών στοιχείων και με στόχο να προσφέρει διαρκώς ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις και υπηρεσίες, δημιούργησε τις πρωτοποριακές καθετοποιημένες λύσεις smart agriculture και smart vineyard που βελτιστοποιούν την απόδοση των καλλιεργειών συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων των παραγωγών.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης διατερματικής (end-to-end) πλατφόρμας smart everything, η οποία μεγιστοποιεί την απόδοση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ολοκληρωμένων καθετοποιημένων λύσεων μέτρησης, καταγραφής, παρακολούθησης και ανάλυσης δεδομένων κάθε μεγέθους, για μια πληθώρα αγορών όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο, η γεωργία, το πάρκινγκ, το περιβάλλον, η επισκεψιμότητα χώρων και η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η καθετοποιημένη λύση smart agriculture προσφέρει στον αγρότη τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους πιο αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα πρόβλεψης περιβαλλοντικών διακυμάνσεων, βάσει δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να αρδεύουν, να λιπαίνουν, να σπέρνουν και να θερίζουν εγκαίρως. Η ενσωμάτωση διαφορετικών έξυπνων αισθητήρων συμβάλλει στην παρακολούθηση και τη μέτρηση σημαντικών παραμέτρων.

   Οφέλη έξυπνης γεωργίας:

  • Βελτίωση της γεωργικής παραγωγικότητας
  • Μείωση κόστους παραγωγής έως 40%
  • Αποτελεσματικότερος έλεγχος ανάπτυξης της καλλιέργειας
  • Καλύτερη διαχείριση φυσικών πόρων (π.χ. γη, νερό, έδαφος)
  • Μείωση νερού και λιπασμάτων
  • Πρόληψη ζημιών στις καλλιέργειες λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών ή περιβαλλοντικών διακυμάνσεων

Μια επιπλέον υπηρεσία έξυπνης διαχείρισης, είναι η καθετοποιημένη λύση smart vineyard, που βοηθάει τους οινοπαραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή, να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, αλλά και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις πάνω στην αμπελουργία, έχοντας πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων. Ταυτόχρονα, παρέχει τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία προγνωστικών λογισμικών μοντέλων που είναι απαραίτητα για την πρόβλεψη της παραγωγής και για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωσή της. Επίσης, χάρη στις τεχνολογίες IoT, η υπηρεσία προσφέρει μία ευρεία γκάμα μεθόδων απομακρυσμένης παρακολούθησης με βασικό σημείο εστίασης τη διαχείριση υδάτινων πόρων, την καλύτερη περίοδο για ψεκασμό, την αποφυγή ασθενειών και τη διαχείριση των πόρων.

 

Η έλλειψη νερού στα αμπέλια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη και την ωρίμανση των σταφυλιών. Επιπρόσθετα, τα καθημερινά νούμερα εξατμισοδιαπνοής υποδεικνύουν την ποσότητα του νερού που αφαιρείται από το έδαφος ώστε οι αμπελουργοί να σχεδιάζουν αντίστοιχα την άρδευση. Ανάλογα με τις καταγεγραμμένες παραμέτρους, οι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο έδαφος, δίπλα από το φυτό ή πάνω στο φύλλο όταν υπολογίζεται η επιφανειακή υγρασία στο φύλλωμα.

Οφέλη:

  • Εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους
  • Απομακρυσμένη διαχείριση της καλλιέργειας
  • Έγκαιρη πρόληψη για την αποφυγή εξάπλωσης εντόμων και ασθενειών

Ακολουθούν ενδεικτικές μετρήσεις που αφορούν και στις δυο καθετοποιημένες λύσεις:

  • Παρακολούθηση υγρασίας εδάφους
  • Επίπεδα θερμοκρασίας εδάφους
  • Επιφανειακή υγρασία φύλλων
  • Φωτεινότητα και ηλιακή ακτινοβολία
  • Μέτρηση επιπέδου νερού
  • Μέτρηση θερμοκρασίας αέρα, ταχύτητας και κατεύθυνσης ανέμου
  • Παρακολούθηση παρασίτων
  • Σχετική υγρασία
  • Βαρομετρική πίεση
  • Πληθυσμός και τον τύπος διαφόρων παρασίτων

 

H WATT+VOLT, στο πλαίσιο λανσαρίσματος της νέας καθετοποιημένης λύσης smart vineyard, συμμετείχε πρόσφατα ως χορηγός στο 2ο Thessaly Wine Festival και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου 2019 στο DIVANI PALACE στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσει με γνωστούς επαγγελματίες του κλάδου και να παρουσιάσει τα οφέλη της νέας καθετοποιημένης λύσης smart vineyard.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 183 83 ή εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο email: energyservices@watt–volt.gr

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights