Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds 3 Review: Τεχνολογία και ομορφιά

Huawei Freebuds 3 Review: Τεχνολογία και ομορφιά

απο Kostas Gliatiotis

Αν υπάρχει ένα «καλό» από την αφαίρεση της θύρας των ακουστικών από όλο και περισσότερα Smartphones, είναι η αντίστοιχη αύξηση στην χρήση ασύρματων Bluetooth ακουστικών από περισσότερους ιδιοκτήτες αυτών.  Σε αυτή την σχετικά νέα αγορά των ασύρματών ακουστικών, είναι πολλές οι εταιρείες που προσφέρουν τις δικές τους προτάσεις, με αυξημένη λειτουργικότητα όταν χρησιμοποιούνται αντίστοιχα με δικά τους Smartphones. Τα Freebuds 3 ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, με πολλές όμως από τις δυνατότητες τους να είναι διαθέσιμες σε όλους.

Η Huawei έχει πλέον διαθέσιμη μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα από ασύρματα ακουστικά κάθε είδους, και σε κάθε κατηγορία τιμής, και τα Freebuds 3 έρχονται να τοποθετηθούν στην κορυφή αυτής της γκάμας, με τις δυνατότητες τους και λιγότερο με την τιμή τους. Στα 199 ευρώ που θα κοστίζουν επίσημα στη χώρα μας, αποτελούν μια εναλλακτική με χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με προτάσεις άλλων εταιρειών που προσφέρουν αντίστοιχες δυνατότητες.

Σχεδιασμός.

Για την σχεδίαση ειδικά της θήκης των νέων Freebuds 3, η Huawei κατάφερε να ξεφύγει σημαντικά από το συνηθισμένο, και να προσφέρει κάτι αρκετά διαφορετικό. Η … στρογγυλή σε σχέδιο θήκη, δεν μοιάζει σχεδόν με τίποτα άλλο στην αγορά, και κάνει σίγουρα τα ακουστικά να ξεχωρίζουν. Εκτός όμως από όμορφη και διαφορετική, είναι και ιδιαίτερα πρακτική με διαφορετικούς τρόπους.

Αρχικά, έχει δύο διαφορετικά LED ειδοποιήσεων που το καθένα ενημερώνει για την κατάσταση της μπαταρίας, είτε των ίδιων των ακουστικών, είτε της θήκης ώστε ο ιδιοκτήτης τους να γνωρίζει συνολικά το επίπεδο φόρτισης τους. Το LED στο εσωτερικό της αντιστοιχεί στην μπαταρία των ίδιων των ακουστικών, και αυτό στο εξωτερικό της, στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας για την ίδια τη θήκη. Διπλα ακριβώς σε αυτό το LED βρίσκεται και η USB Type C θύρα φόρτισης των Freebuds 3, που πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κάθε είδος συσκευής, αντί του «απαρχαιωμένου» πλέον Micro USB.

Τα ίδια τα Freebuds 3 τώρα, ειναι λιγότερο διαφορετικά από τον ανταγωνισμό τους, και ειδικά  συγκριτικά με τα airpods της Apple. Τεχνικά όμως, διαφέρουν σημαντικά από αυτά, με αρκετές επιπλέον δυνατότητες.  Η μικρή επιφάνεια στο πάνω μέρος τους που είναι ευαίσθητη στην αφή, μπορεί να εκτελέσει διαφορετικές εντολές ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης τους από την εφαρτμογή που έχει σχεδιάσει η εταιρεία ειδικά για τα Freebuds 3.

Μάλιστα το εύρος των επιλογών περιλαμβάνει μονή και διπλή πίεση σε κάθε ένα από αυτά, αλλά και επιπλέον εντολές με παρατεταμένο άγγιγμα. Η προ επιλεγμένη ρύθμιση που είναι και η πιο «συνηθισμένη» είναι η εναλλαγή μεταξύ τραγουδιών και η παύση της αναπαραγωγής, μαζί με την ενεργοποίηση της μείωσης θορύβου που υποστηρίζουν τα ακουστικά.

Τεχνολογία.

Η μείωση θορύβου είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά που «χαρίζει» στα Freebuds 3 ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. Ο Kirin A1 της Huawei, είναι σχεδιασμένος για Wearables, και προσφέρει δυνατότητες που είναι πιο χρήσιμες ειδικά σε συσκευές αυτού του είδους..

Το Active Noise Cancellation λειτουργεί με τα δύο μικρόφωνα που έχει κάθε ένα από τα ακουστικά, με το ένα από αυτά να βρίσκεται στο … εσωτερικό του αυτιού μας. Με αυτή τη διαφορετική διάταξη, τα ακουστικά μπορούν να υπολογίσουν καλύτερα πως ακούγεται ο ήχος μέσα στο αυτί μας ώστε να προσαρμόσουν καλύτερα και την μείωση του θορύβου στο γύρω χώρο.

Όμως επειδή κατά κανόνα τα Freebuds 3 θα είναι συνδεδεμένα με το Smartphone του ιδιοκτήτη τους, η μείωση θορύβου δεν θα ήταν τόσο χρήσιμη αν δεν ήταν ενεργή ακόμα και κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι ακόμα και αν ο χρήστης έχει ένα μόνο από τα ακουστικά στο αυτί του, ο συνομιλητής του τον ακούει με εντυπωσιακή ένταση και με τον θόρυβο γύρω του να είναι σημαντικά χαμηλός.

Οι επιπλέον δυνατότητες που «φέρνει» ο Kirin A1, είναι η ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου, που μάλιστα μεταφέρεται ανεξάρτητα σε κάθε ένα από τα δύο ακουστικά. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να έχει μόνο ένα από αυτά στο αυτί του, και το Smartphone να αναγνωρίζει αυτόματα ποιο από τα δύο είναι και να μεταφέρει τον ήχο σε αυτό μόνο.

Επιπλέον, η υποστήριξη του Bluetooth 5.1 περιλαμβάνει αυξημένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, που σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται σε ήχο με υψηλότερο Bitrate και αντίστοιχα καλύτερη συνολικά ποιότητα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.