Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Freebuds 3 Review: Τεχνολογία και ομορφιά

Huawei Freebuds 3 Review: Τεχνολογία και ομορφιά

απο Kostas Gliatiotis

Ήχος.

Όσο τεχνολογικά προηγμένα και αν είναι δύο ακουστικά, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αν η ποιότητα του ήχου που αναπαράγουν δεν είναι αντίστοιχα κορυφαία. Εδώ τα Freebuds 3 δεν απογοητεύουν σε καμία περίπτωση, έστω και αν θα θέλαμε λίγο πιο ισχυρό μπάσο.

Αντί αυτού, προσφερουν μια πολύ καλή απόκριση σε ένα μεγάλο φάσμα συχνοτήτων, ενώ ταυτόχρονα η μέγιστη ένταση τους είναι ικανοποιητική ακόμα και για εξωτερικούς χώρους με έντονο θόρυβο. Σε αυτή την μέγιστη ένταση δεν υπάρχει κανενός είδους παραμόρφωση στον ηχο, κάτι που δυστυχώς ακόμα δεν θεωρείται δεδομένο από κάθε είδους ασύρματα ακουστικά άλλων εταιρειών.

Με δεδομένη την υποστήριξη μεταφοράς ήχου με υψηλότερο Bitrate, οι συσκευές που υποστηρίζουν αυτού του είδους την μετάδοση προσφέρουν και αντίστοιχα καλύτερη ποιότητα ήχου. Αυτή η διαφορά δεν είναι «ευθύνη» των ίδιων των Freebuds 3 αλλά του Smartphone του ιδιοκτήτη τους.

Λειτουργικότητα.

Όπως ήδη αναφέραμε, τα Freebuds 3 είναι σχεδιασμένα να λειτυουργούν σε συνδυασμό με την AI Life εφαρμογή που έχει δημιουργησει η Huawei αποκλειστικά για αυτά. Εκτός αυτού, όταν είναι συνδεδεμένα σε Smartphone της εταιρείας, και ειδικά κάποιο που «τρέχει» το νεότερο EMUI 10 και αντίστοιχα το Android 10 της Google, έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Η πρώτη από αυτές αφορά την ευκολία στην αρχική σύνδεση τους, με τα ακουστικά να αναγνωρίζονται αυτόματα από το Smartphone, λειτουργικότητα που προσφέρουν και άλλες εταιρείες όταν τα δικά τους ακουστικά συνδυάζονται αντίστοιχα με δικό τους Smartphone.

Αυτό που είναι πρακτικά χρήσιμό, είναι η εμφάνιση της κατάστασης της μπαταρίας για κάθε ακουστικό ξεχωριστά αλλά και για την ίδια τη θήκη, κάθε φορά που ανοίγει το καπακι της και γίνεται η σύνδεση με το Smartphone. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης τους μπορεί να γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση για κάθε ένα ξεχωριστά, κάτι χρήσιμο όταν θέλει να έχει μόνο ένα από τα δύο στο αυτί του και να γνωρίζει τη διαφορά στο επίπεδο φόρτισης μεταξύ τους.

Μπαταρία.

Τα Freebuds 3 έχουν το καθένα τους μια μπαταρία αρκετά μεγάλη ώστε να «αντέχει» έως και 4 ώρες αναπαραγωγής μουσικής σε ένταση λίγο πάνω από το μέσο. Ο χρόνος αυτός είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας, αυξάνεται όμως σημαντικά αν υπολογίσει κανείς και την επιπλέον μπαταρία που προσφέρει η θήκη τους. Η μπαταρία αυτή μπορεί να φορτίσει πλήρως δύο φορές το κάθε ακουστικό μέχρι να αδειάσει, φτάνοντας τον συνολικό χρόνο αναπαραγωγής κοντά στις 12 ώρες.

Ο χρόνος αυτός  είναι μικρότερος με την πραγματοποίηση κλήσεων αφού σε αυτή την περίπτωση τα ακουστικά μεταφέρουν τον ήχο της ομιλίας μας πισω στο Smartphone κάτι που έχει επίπτωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι 4 ώρες αναπαραγωγής είναι ο χρόνος που πετυχαίνουν τα Freebuds 3 με το ANC ενεργό, και μπορεί να αυξηθεί λίγο ακόμα αν η μείωση θορύβου δεν είναι ενεργή. Η διαδικασία της φόρτισης ολοκληρώνεται με συγκεκριμένη «Σειρά», αφού πρώτα φορτίζει η ίδια η θήκη και στην συνέχεια τα δύο ακουστικά. Με αυτή τη σειρά, μπορεί κάποιος να βγάλει τα Freebuds 3 από την πρίζα αφού φορτίσει έστω η θήκη και η διαδικασία φόρτισης των ακουστικών να γίνει στην συνέχεια από αυτή.

Συμπέρασμα.

Η Huawei θέλει να καλύψει σχεδόν κάθε κατηγορία τιμής και κάθε είδους απαίτηση που μπορεί να έχει κανείς από ένα σετ ασύρματων ακουστικών. Με τα Freebuds 3 καταφέρνει να συνδυάσει όλους τους σημαντικούς τομείς και μάλιστα με λογικό κόστος.

Η ενεργή μείωση θορύβου, η μεταφορά ήχου με υψηλό Bitrate και η καλή ηχητική απόδοση είναι χαρακτηριστικά που συναντά κανείς σε ακουστικά με σημαντικά υψηλότερο κόστος από άλλες εταιρείες. Ειδικά σε σύγκριση με προτάσεις άλλων κατασκευαστών Smartphones που προσφέρουν τα δικά τους ακουστικά, τα Freebuds 3 είναι από τις οικονομικότερες λύσεις με όλες αυτές τις δυνατότητες.

Ακόμα και αν στα 199 ευρώ δεν είναι ένα «οικονομικό» σετ ασύρματων ακουστικών, δεν παύουν να είναι οικονομικότερα από τις περισσότερες λύσεις άλλων εταιρειών με αντίστοιχες δυνατότητες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights