Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ OnePlus: Παραβιάστηκαν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα χρηστών!

OnePlus: Παραβιάστηκαν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα χρηστών!

απο John Leondaris

Η OnePlus αποκάλυψε σήμερα ότι έχει παραβιαστεί το ηλεκτρονικό της σύστημα. Αυτό είχε ως συνέπεια την έκθεση ορισμένων στοιχείων πελατών της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, στοιχεία όπως ονόματα, τηλέφωνα επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις αποστολής ενδέχεται πλέον να βρίσκονται στην κατοχή τρίτων, κακόβουλων χρηστών.

Η εταιρεία τονίζει ότι διέρρευσε μόνο ένα μέρος από τις παραγγελίες των πελατών της. Επιπλέον, η OnePlus αναφέρει ότι όλες οι πληροφορίες πληρωμής, οι κωδικοί πρόσβασης και οι λογαριασμοί είναι ασφαλείς. Αυτό βέβαια, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την παραβίαση του περασμένου έτους. Τότε, είχαν διαρρεύσει ακόμη και τραπεζικά στοιχεία ορισμένων πελατών.

OnePlus

Η OnePlus ανακάλυψε άμεσα τι είχε συμβεί και έλαβε αμέσως μέτρα για να σταματήσει τους εισβολείς και να ενισχύσει την ασφάλειά της. Η εταιρία, θέλει πλέον να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν παρόμοια τρωτά σημεία τα οποία θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν μελλοντικά άλλοι κακόβουλοι χρήστες.

Όλοι όσοι επηρεάστηκαν από τη διαρροή, έχουν ειδοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, εάν έχετε λάβει ένα email από την OnePlus σήμερα, αναφέροντας λεπτομερώς την παραβίαση, τότε σημαίνει πως βρίσκεστε ανάμεσα στους χρήστες στων οποίων τα στοιχεία έχουν πλέον πρόσβαση τρίτοι. Διαφορετικά, εννοείται πως η παραβίαση (ευτυχώς) σας αφήνει ανεπηρέαστους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν απαιτείται κάποια πρόσθετη ενέργεια από την πλευρά σας. Αν όμως τα στοιχεία της παραγγελίας σας έχουν κλαπεί, τότε ενδέχεται εξαιτίας αυτού να λάβετε ορισμένα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η OnePlus συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights